Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 5 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 77 gram

Fett: 88.3 gram

Protein: 75.4 gram

Energi: 1420.3 kcal

  • Måndag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Måndag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Måndag middag 355 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Gör dina egna goda rödbetsbiffar och servera med en fräsch sallad av morot, äpple och squash!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Måndag dessert 279 Kcal

    Havre- och kesofrallor

    Glutenfria frallor som är gjort på keso, ägg och havregryn som grund! Förvara dessa frallor gärna i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv äpplena.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på vallmofrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön
  • Tisdag frukost 345 Kcal

    Äggröra med skinka och någon frukt

    Rör ihop en äggröra och servera den med lite skinka och valfri frukt, tex, äpple eller nektarin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 20 sek och lägg upp äggröran på en tallrik.
    • Servera med sallad, skinka och skivad frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Tisdag lunch 355 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Gör dina egna goda rödbetsbiffar och servera med en fräsch sallad av morot, äpple och squash!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Tisdag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Onsdag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Onsdag lunch 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Onsdag middag 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron
  • Torsdag frukost 517 Kcal

    Yellow Sunrise Smoothie

    En härlig gul smoothie med kokosbas och fräsch mango!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Torsdag lunch 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Torsdag middag 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano
  • Fredag frukost 429 Kcal

    Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    En god frukostblandning, allt mellan ägg, avokado, grapefrukt och nötter. En frukost på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggen några minuter.
    • Gröp ur avokadon och skiva köttet.
    • Skär grapefrukten i filéer. 
    • Lägg avokado, grape och nötter på en tallrik och lägg på de stekta äggen. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Fredag lunch 355 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Gör dina egna goda rödbetsbiffar och servera med en fräsch sallad av morot, äpple och squash!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Fredag middag 693 Kcal

    Parmalindad fisk med hummersås

    Supergod husmansrätt med fisk som är inlindad i parma som serveras med en härlig hummersås. Går utmärkt att byta ut skinkan till bacon och även byta ut rödspättan till tex, pangasius!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfilén på en skärbräda och strö på salt och peppar.
    • Lägg ost och dill på filén och rulla ihop.
    • Linda en skinkskiva runt och fäst med en tandpetare.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter eller tills fisken är genomstekt.
    • Koka upp grädde, vatten och fond under 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på lite salt och servera med fiskfilén och hummersåsen.
    • Garnera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor
  • Lördag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Lördag lunch 693 Kcal

    Parmalindad fisk med hummersås

    Supergod husmansrätt med fisk som är inlindad i parma som serveras med en härlig hummersås. Går utmärkt att byta ut skinkan till bacon och även byta ut rödspättan till tex, pangasius!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfilén på en skärbräda och strö på salt och peppar.
    • Lägg ost och dill på filén och rulla ihop.
    • Linda en skinkskiva runt och fäst med en tandpetare.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter eller tills fisken är genomstekt.
    • Koka upp grädde, vatten och fond under 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på lite salt och servera med fiskfilén och hummersåsen.
    • Garnera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Lördag middag 572 Kcal

    Grekiska hamburgare med spenat och fetaost

    Hamburgare med grekiska smaker, innehåller en god tomatsallad med fetaost i. Servera burgaren med spenatblad och citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 572 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut.
    • Låt svalna och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, salt och peppar.
    • Blanda ner fetaost försiktigt och forma till hamburgare.
    • Stek hamburgarna i lite olja några minuter per sida.
    • Gör under tiden tomatsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg upp färska spenatblad på en tallrik och lägg på en hamburgare.
    • Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta

    Lördag dessert 230 Kcal

    Semmelrulltårta

    Semmelrulltårta är ett gott och kul alternativ till den klassiska semlan och den är dessutom både socker- och glutenfri!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 230 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Fyllning
    • 3 msk agavesirap
    • 0.75 dl vatten
    • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 200 g mandelmassa
    • 0.5 dl mandel
    Botten
    • 3 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 6 msk potatismjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 3 msk mandelspån
    • 0.5 msk sukrin melis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Knäck äggen i en bunke och vispa fluffigt med sukrin melis.
    • Tillsätt de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
    • Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt, ca 20 x 25 cm bred.
    • Sätt in i ugnen i 5 minuter.
    • Låt svalna.
    • Gör under tiden fyllningen genom att koka upp vatten, agave, kardemumma, salt i en kastrull. Låt svalna något.
    • Tärna mandelmassa i en bunke och häll ner den ljumna vattenblandningen.
    • Vispa till en jämn smet.
    • Grovhacka mandel och bland i.
    • Bred på fyllningen på botten och rulla försiktigt ihop till en rulle.
    • Skär i skivor och lägg upp på ett fat.
    • Vispa grädde och klicka på alla bitarna.
    • Toppa med rostade mandelspån och sikta över sukrin melis.

    Ingredienser

    12 portioner

    Fyllning
    • 3 msk agavesirap
    • 0.75 dl vatten
    • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 200 g mandelmassa
    • 0.5 dl mandel
    Botten
    • 3 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 6 msk potatismjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 3 msk mandelspån
    • 0.5 msk sukrin melis
  • Söndag frukost 362 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Bananplättar är en frukostfavorit som blir extra god med blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Söndag lunch 572 Kcal

    Grekiska hamburgare med spenat och fetaost

    Hamburgare med grekiska smaker, innehåller en god tomatsallad med fetaost i. Servera burgaren med spenatblad och citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 572 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut.
    • Låt svalna och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, salt och peppar.
    • Blanda ner fetaost försiktigt och forma till hamburgare.
    • Stek hamburgarna i lite olja några minuter per sida.
    • Gör under tiden tomatsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg upp färska spenatblad på en tallrik och lägg på en hamburgare.
    • Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta

    Söndag middag 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano
Övrigt
  • 3 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
  • 200 g gröna oliver
  • 200 g mandelmassa
Mejeri
  • 6 tsk smör
  • 750 g fetaost
  • 2 dl keso, 4%
  • 7 msk grädde
  • 600 g mozarella
  • 200 g tärnad fetaost i olja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 60 g rökt kalkon
  • 17 st ägg
  • 3 skivor skinka
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 400 g tonfisk i glasburk
  • 1200 g rödspätta
  • 8 skiva lufttorkad skinka
  • 600 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 0.3 st gurka
  • 3 st cocktailtomat
  • 18 st kvisttomat
  • 5 st gul lök
  • 20 st morot
  • 3 st röd chili
  • 7 klyfta vitlök
  • 1350 g rivna rödbetor
  • 6 msk purjolök
  • 2.5 st äpple
  • 9 st salladsblad
  • 1 st grön paprika
  • 10 st färsk jordgubbe
  • 2.5 st avokado
  • 1 st färsk lök
  • 415 g sockerärtor
  • 1 st citron
  • 1 st apelsin
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st lime
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.5 st grapefrukt
  • 50 g bladspenat
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 2 dl babyspenat
  • 8 st citronklyfta
  • 1 st banan
  • 0.2 st granatäpple
  • 0.5 dl blåbär
Torrvaror
  • 18 st torkade dadlar
  • 24 tsk olivolja
  • 7 tsk flytande honung
  • 153 g mandelspån
  • 7.5 dl havremjöl
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vallmofrön
  • 2 msk solrosolja
  • 1.5 burk kokosmjölk
  • 60 g cashewnötter
  • 3 msk valnötter
  • 5 st valnöt
  • 3 msk agavesirap
  • 0.5 dl mandel
  • 2 dl sukrin melis
  • 6 msk potatismjöl
Kryddor/smaksättare
  • 6 tsk lantbuljongpulver
  • 3 oregano
  • 3 msk färsk timjan
  • 3.5 tsk salt
  • 1.5 tsk örtkryddor provencale
  • 200 g tikka masala sås
  • 4 msk koriander
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk mynta
  • 0.2 tsk vaniljpulver
  • 8 msk dill
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!