Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 45

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1574 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 665 Kcal

      Quinoasallad med 3 ostar

    • Middag - 600 Kcal

      Köttbullar i grön curry

    • Mellanmål - 178 Kcal

      Frukt- och fröbars

    • Dessert

  • Tisdag - 1210 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 424 Kcal

      Tonfiskröra i omelettwrap

    • Middag - 407 Kcal

      Kalkongryta med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1270 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Bovetebullar med frön

    • Lunch - 417 Kcal

      Torskgryta med räkor och apelsin

    • Middag - 624 Kcal

      Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1304 Kcal

    • Frukost - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Lunch - 232 Kcal

      Tomatsoppa med kanel och ingefära

    • Middag - 547 Kcal

      Kyckling pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål - 286 Kcal

      Keso med grönsaksstavar

    • Dessert

  • Fredag - 1305 Kcal

    • Frukost - 308 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 602 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1681 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Bovetebullar med frön

    • Lunch - 494 Kcal

      Stekta auberginer med feta och tomatsås

    • Middag - 325 Kcal

      Ugnsomelett på franskt vis

    • Mellanmål

    • Dessert - 633 Kcal

      Bär med vit chokladcréme

  • Söndag - 2169 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 898 Kcal

      Mediterranean salad

    • Middag - 796 Kcal

      Ugnsbakad kycklingfilé med paprikamarinerade grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 80.7 gram

Fett: 92 gram

Protein: 84.5 gram

Energi: 1501.7 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Måndag lunch 665 Kcal

    Quinoasallad med 3 ostar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 665 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 1.2 dl vita bönor
    • 25 g Soltorkade cocktailtomater i olja
    • 25 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 40 g minimozzarella
    • 40 g tärnad fetaost i olja
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skölj bönorna och blanda med quinoan, soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    •  Skär halloumiost i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika, rödlök och halloumi.
    • Stek tills osten blir gyllenbrun.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och tillsätt mozzarella och fetaost.
    • Hacka hälften av basilikan och blanda ner.
    •  Lägg den resterade basilika på tallrik och lägg på quinoasalladen.

    Måndag middag 600 Kcal

    Köttbullar i grön curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk msk smör
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 5 dl dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Gör så här

    • Lägg nötfärs i en skål.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ner salt, peppar och den pressade vitlöken i färsen.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Bryt broccoli i små buketter.
    • Skala och hacka vitlök.
    • Häll vatten i en stor kastrull och lägg i buljongtärningen, broccolibuketterna tillsammans med den hackade vitlöken, sellerirot, persiljerot och purjolök.
    • Tillsätt grön currypasta, ingefära, chiliflakes och kokosmjölk.
    • Koka upp och låt koka tills grönsakerna är genomkokta, ca 10 minuter.
    • Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme tills bullarna är genomkokta, ca 5 minuter.
    • Häll upp i skålar och servera.

    Måndag mellanmål 178 Kcal

    Frukt- och fröbars

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl vita sesamfrön
    • 3 msk svarta sesamfrön
    • 2 dl dl cashewnötter
    • 1.5 dl sötmandel
    • 3 msk hasselnötter
    • 75 g gram torkade aprikoser
    • 50 g torkad mango
    • 2 msk torkade tranbär
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 st ägg
    • 0.5 dl dl flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg alla sesamfrön i en bunke.
    • Hacka cashewnötter, mandel och hasselnötter till ett grovt mjöl för hand eller i en matberedare.
    • Hacka aprikoser och mango i mindre bitar.
    • Blanda ner alltsammans i bunken tillsammans med tranbär och kokosflingor.
    • Vispa upp ägg och honung i en annan bunke och vänd sedan ner det i den torra blandningen.
    • Rör om tills allt är ordentligt blandat.
    • Bred ut blandningen till en rektangel, cirka 20×25 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
    • Låt svalna lite och skär sedan upp i bitar.
    • Förvara i lufttät burk.
  • Tisdag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Tisdag lunch 424 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk grädd fil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk finhackad basilika
    • 2 msk Bladpersilja
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Tisdag middag 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.
  • Onsdag frukost 229 Kcal

    Bovetebullar med frön

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 9 dl dl vatten
    • 1.5 tsk salt
    • 7 dl dl bovetemjöl
    • 4 dl dl rismjöl
    • 4 msk psylliumhusk
    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl dl solrosfrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 msk msk honung

    Gör så här

    • Rör ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl och husk till en slät deg.
    • Tillsätt frön, spara lite frön att toppa bullarna med, och honung och låt degen svälla i ca 10 minuter.
    • Forma degen till runda bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2 timmar.
    • Sätt ugnen på 225 grader, toppa bullarna med lite frön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt bröden svalna innan du äter dem.

    Onsdag lunch 417 Kcal

    Torskgryta med räkor och apelsin

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 75 g räkor
    • 1 st apelsin
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st squash
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolöken, skiva broccoli och squash.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt grädde, vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär torsk i bitar och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt torsk i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills fisken är färdig.
    • Skär bort skalet från apelsinen med en vass kniv och skär ut filéer utav den.
    • Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkor och ärtor innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.
    • Strö på gräslök.

    Onsdag middag 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g Soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.
  • Torsdag frukost 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk strimlad purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g Blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Torsdag lunch 232 Kcal

    Tomatsoppa med kanel och ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, ingefära och kanel i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och smula i buljongtärningen.
    •  Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och ev. chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär halloumiost i mindre bitar.
    •  Hetta upp en stekpanna och stek osten och mandlar i några minuter tills det får lite färg.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med hackad persilja.

    Torsdag middag 547 Kcal

    Kyckling pad thai med wokgrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 547 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g frysta wokgrönsaker
    • 2 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st vitkål
    • 100 g pad thai woksås
    • 50 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i en stekpanna med olja i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och skivad salladslök.

    Torsdag mellanmål 286 Kcal

    Keso med grönsaksstavar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g g keso
    • 0 örtsalt
    • 4 st snacksmorötter
    • 0.5 st röd paprika
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st selleristjälk
    Topping
    • 0.2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda keso och örtsalt i en skål. Strimla grönsakerna i stavar.
    • Lägg keso och grönsaker i en skål och toppa med färsk persilja.
  • Fredag frukost 308 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl Hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl Hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Fredag lunch 602 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.

    Fredag middag 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.
  • Lördag frukost 229 Kcal

    Bovetebullar med frön

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 9 dl dl vatten
    • 1.5 tsk salt
    • 7 dl dl bovetemjöl
    • 4 dl dl rismjöl
    • 4 msk psylliumhusk
    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl dl solrosfrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 msk msk honung

    Gör så här

    • Rör ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl och husk till en slät deg.
    • Tillsätt frön, spara lite frön att toppa bullarna med, och honung och låt degen svälla i ca 10 minuter.
    • Forma degen till runda bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2 timmar.
    • Sätt ugnen på 225 grader, toppa bullarna med lite frön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt bröden svalna innan du äter dem.

    Lördag lunch 494 Kcal

    Stekta auberginer med feta och tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st aubergine
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    Tomatsås
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400.5 g cocktailtomater
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsåsen.
    • Skiva auberginen i tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn aubergineskivorna runt om.
    • Lägg upp på tallrik och häll på tomatsåsen.
    • Smula över fetaost.
    • Skala och skiva rödlök och lägg på toppen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, honung, och örtagårdskrydda.
    • Låt koka i ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

    Lördag middag 325 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 325 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver, kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Lördag dessert 633 Kcal

    Bär med vit chokladcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g gram philadelphiaost
    • 50 g smält vit choklad
    • 1 msk msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Gör chokladcrémen genom att vispa ihop ost, vit choklad, sukrin melis och vaniljpulver i en skål. Blanda ner grädde och lägg i en skål.
    • Toppa med färska bär. Hacka en nöt och chokladbar och strö över.
  • Söndag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Söndag lunch 898 Kcal

    Mediterranean salad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 898 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g bladspenat
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st avokado
    • 2 st rödbetor
    • 75 g fetaost
    • 2 skiva Lufttorkad skinka
    Dekoration
    • 0 msk persilja
    • 0 st physalis
    Vinegrett
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk honung
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 15 g vatten

    Gör så här

    • Servera med en vinegrett.

    Söndag middag 796 Kcal

    Ugnsbakad kycklingfilé med paprikamarinerade grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 56 gram

    Energi: 796 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g kycklingfilé
    • 75 g mozzarella
    • 75 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0.5 msk ajvar relish
    • 20 g salami
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikamarinerade grönsaker
    • 50 g grillade paprikor på burk
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk Bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 15 st champinjoner
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C
    • Skär ett snitt i kycklingfilén utan att dela den i två delar.
    • Skär mozzarellan i skivor och dela cocktailtomaterna.
    • Fyll filén med mozzarella, tomater och basilika.
    • Lägg kycklingfilén i en ugnsfast form.
    • Bred ajvar relish över filén och lägg salamiskivorna över.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Mejeri
  • 1 dl keso dl
  • 115 g halloumi
  • 40 g minimozzarella
  • 40 g tärnad fetaost i olja
  • 1.33 msk msk smör
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1 msk grädd fil
  • 23 g smör
  • 50 g färsk jäst
  • 1 dl grädde
  • 250 g riven halloumi
  • 125 g g keso
  • 1 dl sojayoghurt
  • 2 tsk tsk smör
  • 0.5 dl gräddfil
  • 100 g keso mexican salsa
  • 150 g fetaost
  • 150 g chevreost
  • 50 g gram philadelphiaost
  • 1 dl vispad grädde
  • 2 msk grädde
  • 75 g mozzarella
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 225 g körsbärstomater
  • 1 st squash
  • 1.75 st röd paprika
  • 5.5 st rödlök
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 6 klyfta vitlök
  • 0.5 st Broccolihuvud
  • 1 dl tärnad sellerirot
  • 1 dl tärnad persiljerot
  • 5 cm cm purjolök
  • 2 tsk ingefära
  • 2.25 st apelsin
  • 0.2 st ananas
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st myntakvist
  • 3 msk gräslök
  • 3 msk Bladpersilja
  • 0.5 klyfta riven vitlök
  • citronskal
  • 275 g broccoli
  • 0.25 st purjolök
  • 250 g rivna morötter
  • 250 g champinjon
  • 6.67 msk strimlad purjolök
  • Blandad sallad
  • 0.5 st vitkål
  • 1 st lime
  • 1 st salladslök
  • 4 st snacksmorötter
  • 50 g sockerärtor
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 2 st citronskiva
  • 1 st citron
  • 50 g spetskål
  • 550.5 g cocktailtomater
  • 0.5 st aubergine
  • färsk dragon
  • 75 g grönsallad
  • 4 st färska fikon
  • 300 g jordgubbar (färska)
  • 100 g färska blåbär
  • 2 styck tomat
  • 100 g bladspenat
  • 1 st avokado
  • 2 st rödbetor
  • physalis
  • basilika
  • 15 st champinjoner
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st fänkål
Torrvaror
  • 0.5 dl quinoa
  • 1.2 dl vita bönor
  • 10.5 tsk olivolja
  • 0.33 msk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl vita sesamfrön
  • 3 msk svarta sesamfrön
  • 2 dl dl cashewnötter
  • 1.5 dl sötmandel
  • 3 msk hasselnötter
  • 75 g gram torkade aprikoser
  • 50 g torkad mango
  • 2 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl dl flytande honung
  • 6 msk chiafrön
  • 14 dl dl bovetemjöl
  • 8 dl dl rismjöl
  • 8 msk psylliumhusk
  • 2 dl dl solrosfrön
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 200 g le puy linser
  • 4.5 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 0.2 dl mandlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 50 g jordnötter
  • 2 tsk honung
  • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
  • 50 g smält vit choklad
  • 1 msk msk sukrin melis
Övrigt
  • 125 g Soltorkade cocktailtomater i olja
  • 23 dl dl vatten
  • 1.5 msk majonnäs
  • 665 g vatten
  • 600 g frysta wokgrönsaker
  • 2 msk msk honung
  • 0.5 dl frysta ärtor
  • 20 st gröna oliver
  • 2 dl Hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 100 g svarta oliver, kärnfria
  • 2 tsk flytande honung
  • 0.15 dl balsamvinäger
  • 50 g grillade paprikor på burk
  • 1 msk balsamico
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 nypa chiliflakes
  • 0.7 tsk vaniljpulver
  • 2 msk finhackad basilika
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 3 tsk salt
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • flingsalt
  • 3 msk persilja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • 100 g pad thai woksås
  • örtsalt
  • 2.2 kvist färsk persilja
  • salt och vitpeppar
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 0.1 msk salladskrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g nötfärs
  • 24 st ägg
  • 150 g tonfisk
  • 600 g kalkonfilé
  • 140 g tärnad bacon
  • 300 g torskrygg
  • 75 g räkor
  • 75 gram skinka
  • 350 g kycklingfilé
  • 300 g laxfilé
  • 6 msk stenbitsrom
  • 300 g högrevsburgare
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 2 skiva Lufttorkad skinka
  • 20 g salami
  • 1.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!