Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 43 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1030 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch

    • Middag - 630 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1290 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Morot- och ingefärssmoothie

    • Lunch - 630 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Middag - 510 Kcal

      Laxfilé med koriander crème

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1461 Kcal

    • Frukost - 360 Kcal

      Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    • Lunch - 532 Kcal

      Bönfettuccine med kyckling

    • Middag - 569 Kcal

      Gratinerad getost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1848 Kcal

    • Frukost - 273 Kcal

      Äggwrap med lufttorkad skinka

    • Lunch - 685 Kcal

      Tonfiskröra med avokadosallad

    • Middag - 890 Kcal

      Korv och paprikaspett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1584 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med blodapelsin och pistagenötter

    • Lunch - 890 Kcal

      Korv och paprikaspett

    • Middag - 478 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1436 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 693 Kcal

      Parmalindad fisk med hummersås

    • Mellanmål

    • Dessert - 267 Kcal

      Gino

  • Söndag - 1835 Kcal

    • Frukost - 398 Kcal

      Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    • Lunch - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Middag - 649 Kcal

      Langos med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.7 gram

Fett: 102.6 gram

Protein: 81.4 gram

Energi: 1497.7 kcal

  • Måndag frukost 400 Kcal

    Ägghack med skinka

    En frukost på under 5 minuter. Kokt ägg med majonnäs och lite skinka till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 75 g rökt skinka

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och gräslök.
    • Hacka hälften av skinkan och blanda ner.
    • Servera ägghacket med den resterande skinkan och lite grönsaker.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 75 g rökt skinka

    Måndag middag 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
  • Tisdag frukost 150 Kcal

    Morot- och ingefärssmoothie

    En orange vitaminboost som går att äta till både frukost eller mellanmål. Perfekt on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Gör så här

    • Skala morötterna.
    • Skär morötter och äpple i bitar och lägg ner i en blender.
    • Skär ingefära i mindre bitar och lägg ner tillsammans med gurkmeja.
    • Mixa och späd med vatten till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Tisdag lunch 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Tisdag middag 510 Kcal

    Laxfilé med koriander crème

    En härlig laxfilé med koriander créme - perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 citronpeppar
    • 2 st fänkål
    • 1 st orange paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Korianderkräm
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st limeskiva

    Gör så här

    • Börja med koriandercrèmen.
    • Blanda crème fraiche, ingefära och chili i en skål.
    • Finhacka koriandern och blanda ner tillsam­mans med limesaften.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med citronpeppar.
    • Dela fänkålen, skär bort stocken i mitten, och skiva resten samt paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn laxfiléerna i cirka 4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta.
    • Lägg upp filéerna på ett serveringsfat.
    • Woka fänkål och paprika i den heta pannan i någon minut.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hacka koriandern och rör ner den i pannan med grönsakerna.
    • Servera laxen,grönsakerna och koriander­crèmen.
    • Garnera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 citronpeppar
    • 2 st fänkål
    • 1 st orange paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Korianderkräm
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st limeskiva
  • Onsdag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Onsdag lunch 532 Kcal

    Bönfettuccine med kyckling

    En lättlagad bönfettuccine som passar utmärkt att ha som matlåda till exempelvis jobbet. Om du önskar göra denna rätt vegetarisk går det utmärkt att byta ut kyckling mot halloumi som du steker i olivolja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bönfettuccine
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 75 g chorizo
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 dl broccoli

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skär kyckling i mindre bitar och skiva korven.
    • Skala och hacka rödlök och riv vitlöksklyftan. Skär paprika och haricots verts i mindre bitar. Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, korv, vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på ketjap manis.
    • Lägg ner lök, paprika, haricots verts, morötter och broccoli och låt steka någon minut.
    • Tillsätt pastan och blanda runt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bönfettuccine
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 75 g chorizo
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 dl broccoli

    Onsdag middag 569 Kcal

    Gratinerad getost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g krämig getost
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 0 g blandad sallad
    • 100 g körsbärstomater
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 °C.
    • Lägg getosten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    • Fördela mandel på osten och häll på lite honung.
    • Gratinera i ugnen i ca 5 minuter.
    • Fördela sallad på fat.
    •  Dela tomaterna och lägg över salladen.
    • Blanda ihop dressingen och häll över salladen.
    • Toppa med den varma getosten.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g krämig getost
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 0 g blandad sallad
    • 100 g körsbärstomater
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 msk salladskrydda
  • Torsdag frukost 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Torsdag lunch 685 Kcal

    Tonfiskröra med avokadosallad

    Två avokado halvor som är toppade med en krämig tonfiskröra - serveras tillsammans med en avokadosallad med bland annat äpple i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Hacka gurka och paprika i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla andra ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Dela avokadon och gröp ur lite av innehållet.
    • Skär avokadoköttet i tärningar och lägg i en skål.
    • Skär äpplet i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med gräslök, salt och peppar.
    • Pressa citronsaft över.
    • Fördela tonfiskröran på avokadohalvorna och lägg salladen bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron

    Torsdag middag 890 Kcal

    Korv och paprikaspett

    Spett med korv och paprika på, serveras med grönsaksblandning och rostade solrosfrön på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 79 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 890 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st chorizo
    • 2 st röd paprika
    • 6 st träspett
    • 6 dl vitkål
    • 2 st squash
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 1.5 dl majonnäs
    • 6 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Skär korv och paprika i bitar.
    • Trä upp på spett. 
    • Strimla vitkål och lägg i en skål. 
    • Hyvla strimlor av squashen och lägg i skålen. 
    • Tillsätt crème fraiche, majonnäs och senap. 
    • Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar. 
    • Stek spetten runt om i olivolja i en stek- eller en grillpanna i några minuter. 
    • Strö rostade solrosfrön över grönsaksblandningen och servera med korvspetten. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st chorizo
    • 2 st röd paprika
    • 6 st träspett
    • 6 dl vitkål
    • 2 st squash
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 1.5 dl majonnäs
    • 6 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
  • Fredag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med blodapelsin och pistagenötter

    En fräsch skål med yoghurt toppat med blodapelsin bitar och hackade pistagenötter - enkel och god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Lägg upp yoghurt på ett fat.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär skivor.
    • Lägg upp på tallriken och toppa med pistagenötter

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 2 msk pistagenötter

    Fredag lunch 890 Kcal

    Korv och paprikaspett

    Spett med korv och paprika på, serveras med grönsaksblandning och rostade solrosfrön på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 79 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 890 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st chorizo
    • 2 st röd paprika
    • 6 st träspett
    • 6 dl vitkål
    • 2 st squash
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 1.5 dl majonnäs
    • 6 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Skär korv och paprika i bitar.
    • Trä upp på spett. 
    • Strimla vitkål och lägg i en skål. 
    • Hyvla strimlor av squashen och lägg i skålen. 
    • Tillsätt crème fraiche, majonnäs och senap. 
    • Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar. 
    • Stek spetten runt om i olivolja i en stek- eller en grillpanna i några minuter. 
    • Strö rostade solrosfrön över grönsaksblandningen och servera med korvspetten. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st chorizo
    • 2 st röd paprika
    • 6 st träspett
    • 6 dl vitkål
    • 2 st squash
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 1.5 dl majonnäs
    • 6 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja

    Fredag middag 478 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde
  • Lördag frukost 234 Kcal

    Bananplättar

    Goda plättar med smak av banan, toppa med bär och blodapelsin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt och bär och citrusfrukt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Lördag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Lördag middag 693 Kcal

    Parmalindad fisk med hummersås

    Supergod husmansrätt med fisk som är inlindad i parma som serveras med en härlig hummersås. Går utmärkt att byta ut skinkan till bacon och även byta ut rödspättan till tex, pangasius!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfilén på en skärbräda och strö på salt och peppar.
    • Lägg ost och dill på filén och rulla ihop.
    • Linda en skinkskiva runt och fäst med en tandpetare.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter eller tills fisken är genomstekt.
    • Koka upp grädde, vatten och fond under 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på lite salt och servera med fiskfilén och hummersåsen.
    • Garnera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Lördag dessert 267 Kcal

    Gino

    En lättlagad dessert som du kan göra på endast 15 minuter. Passar perfekt att göra när du inte orkar tänka och har knapert med tid att få fram en god och hälsosam dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill, 225 grader.
    • Skiva bananerna. Skala och skär kiwi i bitar. Skiva jordgubbarna.
    • Lägg alla frukter och bär i en ugnsfast form.
    • Riv choklad grovt och strö över.
    • Gratinera i ugnen ca: 5 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 398 Kcal

    Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    En nyttig och hälsosam variant av en toast med ost och skinka! Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka om du vill göra denna vegetarisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg en plätt på en ugnsplåt och bred på senap och lägg på skinka och ost.
    • Toppa med den andra plätten och gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller värm snabbt i mikron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Söndag lunch 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Söndag middag 649 Kcal

    Langos med räkor

    Langos - enkelt och gott att tillaga. Detta recept är med bland annat räkor, halloumi, crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 649 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Riv halloumi i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.
    • Klicka ut smeten i fyra avlånga tunna bröd på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in ugnen i 15 min.
    • Skala räkor och lägg i en skål.
    • Lägg upp rödlök, gurka, dill, ost, créme fraiche och rom i skålar. 
    • Servera nygräddade langos med tillbehören.

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 75 g rökt skinka
  • 500 g kalvfärs
  • 8 st ägg
  • 265 g bacon
  • 600 g laxfilé
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 87 g chorizo
  • 7 skiva lufttorkad skinka
  • 75 g tonfisk
  • 850 g kycklingfilé
  • 600 g rödspätta
  • 2 skivor skinka
  • 1000 g räkor med skal
Övrigt
  • 9 msk majonnäs
  • 5 st cornichongurkor
  • 12 st träspett
  • 1 dl Bär
  • 4 msk rostad lök
  • 10 st jordgubbe färsk
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 80 g stenbitsrom
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk gräslök
  • 4 msk bladpersilja
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • citronpeppar
  • 1.1 kruka färsk koriander
  • 2.25 tsk salt
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk ketjap manis
  • 1 msk balsamico
  • 0.1 msk salladskrydda
  • 12.5 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk oregano
  • 9 msk dill
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk sweet chilisås
  • 7 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 0.5 msk mirin
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk srirachasås
Mejeri
  • 9.5 msk grädde
  • 14.5 tsk smör
  • 9 dl crème fraiche
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 75 g krämig getost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 300 g mozarella
  • 100 g keso
  • 2 skiva ost
  • 100 g riven halloumi
  • 1 dl riven ost
Torrvaror
  • 4 msk pinjenötter
  • 9.5 msk olivolja
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 st torkade aprikoser
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 0.25 tsk flytande honung
  • 100 g bönfettuccine
  • 2 msk mandel
  • 1 tsk honung
  • 2 msk pistagenötter
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 100 g risnudlar
Frukt/grönt
  • 2 st blomkålshuvud
  • 10 st morot
  • 1.5 st äpple
  • 4 tsk ingefära
  • 2 st fänkål
  • 1 st orange paprika
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 4 tsk limesaft
  • 4 st limeskiva
  • 1 st aprikos
  • 2.5 st rödlök
  • 4.25 klyfta vitlök
  • 4.75 st röd paprika
  • 100 g haricots verts
  • 2 dl broccoli
  • blandad sallad
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 0.25 st paprika
  • 1 st avokado
  • 0.5 st citron
  • 12 dl vitkål
  • 4 st squash
  • 2 st blodapelsin
  • 400 g trattkantareller
  • 2 st gul lök
  • 2 st banan
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 300 g sockerärtor
  • 1 st kiwi
  • 2 dl färska blåbär
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st gurka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!