Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 41 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.7 gram

Fett: 80.9 gram

Protein: 79.9 gram

Energi: 1362.8 kcal

  • Måndag frukost 200 Kcal

    Groddat fröbröd

    Ett riktigt gott fröbröd som kan serveras med färskost och grönsaker. Går utmärkt att förvara i frysen och sedan ta ut och rosta brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 gram ekologiskt bovete
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokande vatten
    • 2 dl havremjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1.5 tsk salt
    • 1.5 dl havregurt
    • 0.5 dl mörk sirap
    • 3 gram anisfrön
    • 0.5 tsk fänkålsfrön
    • 1 krm kummin
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl rostade pumpakärnor
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk havremjöl

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg bovetet i vatten under natten eller dagen, skölj ordentligt.
    • Blanda husk, linfrön och sesamfrön i en stor bunke.
    • Häll över kokande vatten och blanda väl.
    • Låt svälla 10 minuter.
    • Tillsätt havremjöl, groddat bovete, bikarbonat, salt, yoghurt, sirap och kryddor i fröblandningen.
    • Blanda med elvisp ett par minuter så att allt blandas väl.
    • Hacka aprikoser och blanda ner i smeten tillsammans med pumpakärnor och nötter.
    • Häll smeten i en oljad brödform (ca 2 liter).
    • Strö lite havremjöl över.
    • Låt vila övertäckt i cirka 30 minuter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    • Låt stå minst en halvtimme innan brödet stjälps ut.
    • Skiva upp och förvara i frysen.
    • Gott att ta upp och rosta.

     

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 gram ekologiskt bovete
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokande vatten
    • 2 dl havremjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1.5 tsk salt
    • 1.5 dl havregurt
    • 0.5 dl mörk sirap
    • 3 gram anisfrön
    • 0.5 tsk fänkålsfrön
    • 1 krm kummin
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl rostade pumpakärnor
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk havremjöl

    Måndag lunch 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Måndag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fryst spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fryst spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater
  • Tisdag frukost 199 Kcal

    Chiafrögröt med frukt och bär

    Mättande och fräsch start på dagen! Förbered redan kvällen innan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 st kiwi
    • 0.25 st mango
    • 2 st jordgubbar

    Gör så här

    • Blanda chiafrön, mandelmjölk och vaniljpluver i en skål.
    • Ställ i kylen över natten.
    • Skär kiwi och mango i mindre bitar. Dela jordgubbarna och lägg på frukt och bär på chiafrögröten och servera

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 st kiwi
    • 0.25 st mango
    • 2 st jordgubbar

    Tisdag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fryst spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fryst spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Tisdag middag 795 Kcal

    Kyckling Paneng red curry med nudlar

    Kryddig och god kyckling som smakar Thailand!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 795 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 300 g frysta thaigrönsaker
    • 0.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 200 ml kokosmjölk
    Nudelsallad
    • 75 g risnudlar
    • 3 msk teriyakisås
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 0.25 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Skala och hacka lök och riv vitlök och färsk ingefära fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, ingefära och kycklingen. Låt steka några minuter.
    • Tillsätt de frysta grönsakerna och strö över kryddblandningen. Rör om och häll på kokosmjölk. Späd med vatten om det behövs. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka nudlar enligt förpackningen. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt och lägg i en skål. Blanda ner teryiakisås, sesamfrön och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett serveringsfat och strö på strimlad purjolök. Servera nudelsalladen med grytan och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 300 g frysta thaigrönsaker
    • 0.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 200 ml kokosmjölk
    Nudelsallad
    • 75 g risnudlar
    • 3 msk teriyakisås
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 0.25 st lime
  • Onsdag frukost 200 Kcal

    Groddat fröbröd

    Ett riktigt gott fröbröd som kan serveras med färskost och grönsaker. Går utmärkt att förvara i frysen och sedan ta ut och rosta brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 gram ekologiskt bovete
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokande vatten
    • 2 dl havremjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1.5 tsk salt
    • 1.5 dl havregurt
    • 0.5 dl mörk sirap
    • 3 gram anisfrön
    • 0.5 tsk fänkålsfrön
    • 1 krm kummin
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl rostade pumpakärnor
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk havremjöl

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg bovetet i vatten under natten eller dagen, skölj ordentligt.
    • Blanda husk, linfrön och sesamfrön i en stor bunke.
    • Häll över kokande vatten och blanda väl.
    • Låt svälla 10 minuter.
    • Tillsätt havremjöl, groddat bovete, bikarbonat, salt, yoghurt, sirap och kryddor i fröblandningen.
    • Blanda med elvisp ett par minuter så att allt blandas väl.
    • Hacka aprikoser och blanda ner i smeten tillsammans med pumpakärnor och nötter.
    • Häll smeten i en oljad brödform (ca 2 liter).
    • Strö lite havremjöl över.
    • Låt vila övertäckt i cirka 30 minuter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    • Låt stå minst en halvtimme innan brödet stjälps ut.
    • Skiva upp och förvara i frysen.
    • Gott att ta upp och rosta.

     

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 gram ekologiskt bovete
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokande vatten
    • 2 dl havremjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1.5 tsk salt
    • 1.5 dl havregurt
    • 0.5 dl mörk sirap
    • 3 gram anisfrön
    • 0.5 tsk fänkålsfrön
    • 1 krm kummin
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl rostade pumpakärnor
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk havremjöl

    Onsdag lunch 795 Kcal

    Kyckling Paneng red curry med nudlar

    Kryddig och god kyckling som smakar Thailand!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 795 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 300 g frysta thaigrönsaker
    • 0.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 200 ml kokosmjölk
    Nudelsallad
    • 75 g risnudlar
    • 3 msk teriyakisås
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 0.25 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Skala och hacka lök och riv vitlök och färsk ingefära fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, ingefära och kycklingen. Låt steka några minuter.
    • Tillsätt de frysta grönsakerna och strö över kryddblandningen. Rör om och häll på kokosmjölk. Späd med vatten om det behövs. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka nudlar enligt förpackningen. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt och lägg i en skål. Blanda ner teryiakisås, sesamfrön och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett serveringsfat och strö på strimlad purjolök. Servera nudelsalladen med grytan och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 300 g frysta thaigrönsaker
    • 0.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 200 ml kokosmjölk
    Nudelsallad
    • 75 g risnudlar
    • 3 msk teriyakisås
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 0.25 st lime

    Onsdag middag 290 Kcal

    Blomkål- och saffranssoppa

    Solgul soppa med smak av saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl blomkålsbuketter
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g kallrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skär blomkål i bitar.
    • Skala och grovhacka gul lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stor kastrull med olivolja.
    • Stek blomkål, lök, vitlök och saffran.
    • Tillsätt vatten och buljongtärning.
    • Låt koka i 10 min.
    • Mixa till en slät soppa med en stavmixer.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs för att få en bra konsistens.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsbuketter på medelvärme i några minuter.
    • Häll upp soppa i djupa tallrikar och toppa med kallrökt lax och blomkålsbuketter.
    • Dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl blomkålsbuketter
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g kallrökt lax
    • 2 st dillkvistar
  • Torsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Torsdag lunch 290 Kcal

    Blomkål- och saffranssoppa

    Solgul soppa med smak av saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl blomkålsbuketter
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g kallrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skär blomkål i bitar.
    • Skala och grovhacka gul lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stor kastrull med olivolja.
    • Stek blomkål, lök, vitlök och saffran.
    • Tillsätt vatten och buljongtärning.
    • Låt koka i 10 min.
    • Mixa till en slät soppa med en stavmixer.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs för att få en bra konsistens.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsbuketter på medelvärme i några minuter.
    • Häll upp soppa i djupa tallrikar och toppa med kallrökt lax och blomkålsbuketter.
    • Dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl blomkålsbuketter
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g kallrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Torsdag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fryst spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fryst spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater
  • Fredag frukost 636 Kcal

    Omelettwrap med ost, skinka och avokado

    Mixa ihop en god omelett och häll i ost, skinka och avokado.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 636 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Gröp ur avokadon och skär fruktköttet i skivor.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en liten bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt smeten stelna i någon minut och lägg sedan på ost och skinka.
    • Fördela avokadon jämnt ovanpå och låt omeletten stelna helt.
    • Rulla ihop omeletten till en rulle.
    • Dela rullen på mitten och lägg den i en matlåda med lock.
    • Toppa med krasse.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse

    Fredag lunch 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Fredag middag 735 Kcal

    Västerbottenpizza med skaldjur

    En lyxig pizza gjord på Västerbottenost och toppas med mozzarella, skaldjur och dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 61 gram

    Energi: 735 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Topping 1
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 200 g mozzarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping 2
    • 75 g sockerärtor
    • 100 gram räkor i lag
    • 100 gram kräftstjärtar i lag
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv Västerbottenost.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 2 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 10 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager tomatsås med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost över.
    • Skiva rödlök och lägg över och strö på kryddor.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 7-8 minuter.
    • Strimla sockerärtor och lägg på pizzorna.
    • Toppa med skaldjur.
    • Dekorera med dillkvistar.
    • Servera med citronklyftor och srirachasås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Topping 1
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 200 g mozzarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping 2
    • 75 g sockerärtor
    • 100 gram räkor i lag
    • 100 gram kräftstjärtar i lag
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk srirachasås
  • Lördag frukost 200 Kcal

    Groddat fröbröd

    Ett riktigt gott fröbröd som kan serveras med färskost och grönsaker. Går utmärkt att förvara i frysen och sedan ta ut och rosta brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 gram ekologiskt bovete
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokande vatten
    • 2 dl havremjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1.5 tsk salt
    • 1.5 dl havregurt
    • 0.5 dl mörk sirap
    • 3 gram anisfrön
    • 0.5 tsk fänkålsfrön
    • 1 krm kummin
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl rostade pumpakärnor
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk havremjöl

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg bovetet i vatten under natten eller dagen, skölj ordentligt.
    • Blanda husk, linfrön och sesamfrön i en stor bunke.
    • Häll över kokande vatten och blanda väl.
    • Låt svälla 10 minuter.
    • Tillsätt havremjöl, groddat bovete, bikarbonat, salt, yoghurt, sirap och kryddor i fröblandningen.
    • Blanda med elvisp ett par minuter så att allt blandas väl.
    • Hacka aprikoser och blanda ner i smeten tillsammans med pumpakärnor och nötter.
    • Häll smeten i en oljad brödform (ca 2 liter).
    • Strö lite havremjöl över.
    • Låt vila övertäckt i cirka 30 minuter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    • Låt stå minst en halvtimme innan brödet stjälps ut.
    • Skiva upp och förvara i frysen.
    • Gott att ta upp och rosta.

     

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 gram ekologiskt bovete
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokande vatten
    • 2 dl havremjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1.5 tsk salt
    • 1.5 dl havregurt
    • 0.5 dl mörk sirap
    • 3 gram anisfrön
    • 0.5 tsk fänkålsfrön
    • 1 krm kummin
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl rostade pumpakärnor
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk havremjöl

    Lördag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fryst spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fryst spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Lördag middag 528 Kcal

    Grillspett med varm blomkålssallad och parmesankräm

    Bjud på grillkväll med goda tillbehör! Grillspetten går också bra att tillaga i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    Parmesankräm
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.75 dl parmesan
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.2 st citron
    • 1 krm paprikapulver
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blötlägg träspetten i en skål med vatten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Blanda ner i skålen med köttet tillsammans med ketjap manis och srirachasås.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Låt marinera 15 min och trä upp på spett.
    • Skala och riv vitlök.
    • Lägg i en skål.
    • Riv parmesan och tillsätt i skålen med vitlök.
    • Tillsätt creme fraiche, majonnäs, citronsaft och paprikapulver.
    • Grilla spetten i 10 min.
    • Skär blomkål i buketter.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Bryn blomkål och rödlök ett par min och strö på salt och peppar.
    • Hacka persilja och blanda ner.
    • Servera grillspetten med blomkålssalladen och parmesankräm.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    Parmesankräm
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.75 dl parmesan
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.2 st citron
    • 1 krm paprikapulver
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 357 Kcal

    Mango med vit chokladkräm

    Solmogen mango med krämig vit choklad, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g vit choklad
    • 3 msk philadelphiaost
    • 1 st mango
    • 2 st passionsfrukt
    Dekoration
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skär choklad i bitar och lägg ner i en skål.
    • Smält chokladen i mikron och blanda ner philadelphiaost.
    • Dela mango och skär den snyggt i skalet. Lägg på en tallrik och servera med den vita chokladkrämen.
    • Värm en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa med granatäpplekärnor och rostade pinjenötter.
    • Dela passionsfrukten och pressa den ena halvan över mangon och lägg den andra halvan bredvid.
    • Dekorera med färsk mynta!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g vit choklad
    • 3 msk philadelphiaost
    • 1 st mango
    • 2 st passionsfrukt
    Dekoration
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 st myntakvist
  • Söndag frukost 255 Kcal

    Bananpannkaka med ananas och blåbär

    Frukost som också passar bra i matlådan eller till picknicken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Mosa banan i en skål. Knäck ner ägg och tillsätt vaniljpulver. Vispa till en slät smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek pannkakan 2 min på varje sida.
    • Tärna ananasen. Lägg upp på en tallrik och lägg på keso, blåbär och ananasbitar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Söndag lunch 528 Kcal

    Grillspett med varm blomkålssallad och parmesankräm

    Bjud på grillkväll med goda tillbehör! Grillspetten går också bra att tillaga i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    Parmesankräm
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.75 dl parmesan
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.2 st citron
    • 1 krm paprikapulver
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blötlägg träspetten i en skål med vatten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Blanda ner i skålen med köttet tillsammans med ketjap manis och srirachasås.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Låt marinera 15 min och trä upp på spett.
    • Skala och riv vitlök.
    • Lägg i en skål.
    • Riv parmesan och tillsätt i skålen med vitlök.
    • Tillsätt creme fraiche, majonnäs, citronsaft och paprikapulver.
    • Grilla spetten i 10 min.
    • Skär blomkål i buketter.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Bryn blomkål och rödlök ett par min och strö på salt och peppar.
    • Hacka persilja och blanda ner.
    • Servera grillspetten med blomkålssalladen och parmesankräm.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    Parmesankräm
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.75 dl parmesan
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.2 st citron
    • 1 krm paprikapulver
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Söndag middag 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    En god fiskrätt med spenat och ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
Övrigt
  • 600 gram ekologiskt bovete
  • 6 dl kokande vatten
  • 1.5 dl mörk sirap
  • 9 gram anisfrön
  • 3 krm kummin
  • 3 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl rostade hasselnötter
  • 0.5 dl Arrabiatasås
  • 8 st träspett
  • 1 msk majonnäs
  • 50 g vit choklad
Torrvaror
  • 12 msk fiberhusk
  • 3 dl linfrön
  • 3 dl vita sesamfrön
  • 12 dl havremjöl
  • 6 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk fänkålsfrön
  • 15 st torkade aprikoser
  • 17 msk olivolja
  • 1600 g krossade tomater
  • 8 tsk flytande honung
  • 24 msk pumpakärnor
  • 2 msk chiafrön
  • 400 ml kokosmjölk
  • 150 g risnudlar
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk pinjenötter
Kryddor/smaksättare
  • 18 tsk salt
  • 1 dl pokésås (kikkoman)
  • 3 msk gräslök
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 st kycklingbuljongtärning
  • 16 krm torkad timjan
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
  • 6 msk teriyakisås
  • 4 msk färsk koriander
  • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 6 st dillkvistar
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 msk oregano
  • 4 tsk srirachasås
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 4 msk persilja
  • 2 krm paprikapulver
  • 4 kvist färsk persilja
  • 1 st myntakvist
  • 2 msk pepparrot
Mejeri
  • 4.5 dl havregurt
  • 600 g färskost
  • 800 g halloumi
  • 8 dl riven ost
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl havredryck
  • 7 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 125 g västerbottenost
  • 200 g mozzarella
  • 1.5 dl parmesan
  • 6 msk crème fraiche
  • 3 msk philadelphiaost
  • 2 msk keso
  • 1 dl havregrädde
Frukt/grönt
  • 4 st morot
  • 7 st gul lök
  • 4 st paprika
  • 16.5 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 5 msk färsk ingefära
  • 800 g fryst spenat
  • 280 g rucola
  • 600 g cocktailtomater
  • 0.5 st kiwi
  • 1.25 st mango
  • 2 st jordgubbar
  • 600 g frysta thaigrönsaker
  • 5 cm purjolök
  • 0.5 st lime
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 2 dl blomkålsbuketter
  • 0.5 st äpple
  • 1 st avokado
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 1.5 st rödlök
  • 75 g sockerärtor
  • 0.9 st citron
  • 2 st passionsfrukt
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 50 g färsk ananas
  • 250 g spenat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 800 g kycklingfärs
  • 24 st ägg
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 skivor skinka
  • 100 gram räkor i lag
  • 100 gram kräftstjärtar i lag
  • 600 g fläskkarré
  • 300 g torskfile

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.