Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 38 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1504 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 896 Kcal

      Omelettwrap med tacokyckling

    • Middag - 602 Kcal

      Torsk med räkor och pepparrot

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1536 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Havregröt med blåbär och vanilj

    • Lunch - 576 Kcal

      Korv stroganoff med blomkålsris

    • Middag - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1368 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Äggröra med äpple

    • Lunch - 550 Kcal

      Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    • Middag - 517 Kcal

      Lasagne med squashplattor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 994 Kcal

    • Frukost - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Lunch - 517 Kcal

      Lasagne med squashplattor

    • Middag - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 785 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 225 Kcal

      Portabellosvamp med spenat och parmesan

    • Middag - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1880 Kcal

    • Frukost - 516 Kcal

      Smoothie bowl

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 477 Kcal

      Skaldjursgryta med squash och tomat

    • Mellanmål

    • Dessert - 645 Kcal

      Päronminicheesecakes med kolasås

  • Söndag - 1445 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 477 Kcal

      Skaldjursgryta med squash och tomat

    • Middag - 584 Kcal

      Köttbullar med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.3 gram

Fett: 81.4 gram

Protein: 86.1 gram

Energi: 1358.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 896 Kcal

    Omelettwrap med tacokyckling

    En mättande wrap gjord på ägg och har en tacokyckling fyllning i och även lite ost och tomater. Fungerar både till lunch eller till middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 91 gram

    Energi: 896 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tacokyckling
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.33 st rödlök
    • 0
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    Fyllning
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk riven ost
    • 3 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Stek till en fin omelett och lägg upp på ett fat.
    • Gör kycklingröran genom att bena ur kycklingbenet och hacka köttet.
    • Lägg i en skål och blanda med rödlök (spara 1 msk), kryddor, majonnäs och gräddfil.
    • Lägg ett salladsblad på omeletten och lägg på kycklingröran.
    • Rulla ihop och toppa med riven ost, cocktailtomater och den sparade rödlöken.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tacokyckling
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.33 st rödlök
    • 0
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    Fyllning
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk riven ost
    • 3 st cocktailtomat

    Måndag middag 602 Kcal

    Torsk med räkor och pepparrot

    Vill du bjuda på en enkel fiskrätt så testa detta recept. En måltid med torsk, räkor och pepparrot samt ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 62 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen.
    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på medelvärme ca 4 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ta upp fisken och håll den varm.
    • Lägg en klick smör i pannan och stek sojabönor och ärter i några minuter.
    • Strö på salt och peppar samt dill. 
    • Fördela ärterna och bönorna på tallrikar och lägg upp fisken på en tallrik.
    • Toppa med hackat ägg, räkor, majonnäs och riven pepparrot.
    • Dekorera med en dillkvist och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot
  • Tisdag frukost 429 Kcal

    Havregröt med blåbär och vanilj

    En riktigt god havregrynsgröt med massor av blåbär och lite vaniljpulver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ca 3 min under omrörning.
    • Blanda ner solrosfrön, vaniljpulver och blåbär och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över.
    • Lägg på gröten och servera.
    • Toppa med blåbär och häll på sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Tisdag lunch 576 Kcal

    Korv stroganoff med blomkålsris

    Enkel måltid att tillaga till vardagsmiddag och spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skär korven i avlånga bitar.
    • Strimla löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök i några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med riven blomkål, sallad, skivad gurka och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Tisdag middag 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön
  • Onsdag frukost 301 Kcal

    Äggröra med äpple

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och toppa med äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Onsdag lunch 550 Kcal

    Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    Trevlig laxmåltid med stuvad blomkål som serveras tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka upp i en kastrull med vatten i några minuter.
    • Häll av vattnet och tillsätt grädde, dill och ost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Servera med varmrökt lax och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Onsdag middag 517 Kcal

    Lasagne med squashplattor

    Lasagne gjord på squashplattor - en perfekt rätt att ha till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 st squash
    • 125 g mozarella
    • 1.5 dl riven ost
    • 4 st cocktailtomat
    • 4 st oliver utan kärna
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär selleri i små tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök, vitlök och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkryddor.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Skiva squash på längden till tunna plattor och lägg ett lager i en ugnsfast form.
    • Häll över 2/3 av köttfärssåsen och smula över mozzarellan.
    • Lägg ytterligare ett lager av squash på köttfärssåsen.
    • Häll över den resterande köttfärssåsen och strö över riven ost.
    • Skiva tomater och oliver och lägg över.
    • Sätt in i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 st squash
    • 125 g mozarella
    • 1.5 dl riven ost
    • 4 st cocktailtomat
    • 4 st oliver utan kärna
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Torsdag frukost 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Torsdag lunch 517 Kcal

    Lasagne med squashplattor

    Lasagne gjord på squashplattor - en perfekt rätt att ha till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 st squash
    • 125 g mozarella
    • 1.5 dl riven ost
    • 4 st cocktailtomat
    • 4 st oliver utan kärna
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär selleri i små tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök, vitlök och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkryddor.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Skiva squash på längden till tunna plattor och lägg ett lager i en ugnsfast form.
    • Häll över 2/3 av köttfärssåsen och smula över mozzarellan.
    • Lägg ytterligare ett lager av squash på köttfärssåsen.
    • Häll över den resterande köttfärssåsen och strö över riven ost.
    • Skiva tomater och oliver och lägg över.
    • Sätt in i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 st squash
    • 125 g mozarella
    • 1.5 dl riven ost
    • 4 st cocktailtomat
    • 4 st oliver utan kärna
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Torsdag middag 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås
  • Fredag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Fredag lunch 225 Kcal

    Portabellosvamp med spenat och parmesan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 100 g spenat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk riven parmesanost
    Tillbehör
    • 1.5 dl babyspenat
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Gröp ur svampen något och hacka inkråmet.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek inkråmet, spenat, vitlök och gräslök några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner hälften av osten och lägg blandningen i svampen.
    • Toppa med resterande ost och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med spenat och cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 100 g spenat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk riven parmesanost
    Tillbehör
    • 1.5 dl babyspenat
    • 4 st cocktailtomat

    Fredag middag 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander
  • Lördag frukost 516 Kcal

    Smoothie bowl

    Blanda ihop en svalkande smoothiebowl med frysta blåbär, hallon och sen lite banan och kokosgrädde i. Och såklart får vi inte missa den goda toppingen till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Lägg i en skål och toppa med dekorationen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Lördag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Lördag middag 477 Kcal

    Skaldjursgryta med squash och tomat

    Gryta med skaldjur, squash och tomat i - en trevlig helgmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skär squashen i mindre bitar och finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, squash och chili.
    • Tillsätt seafoodmixen och stek några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, hummerfond, honung och grädde.
    • Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten.
    • Tillsätt kikärtor, hela pärltomater och vitlöksklyftor.
    • Hacka basilikan men spara några blad till dekoration.
    • Blanda ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 645 Kcal

    Päronminicheesecakes med kolasås

    Små minicheesecakes med smak av päron toppad med kolasås. Perfekt fika till picknicken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 57 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl riven kokos
    • 75 g mandelspån
    • 0.25 dl sukrin gold
    • 100 g smör
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 125 g philadelphiaost
    • 2 msk maizena
    • 0.2 dl sukrin gold
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    Topping
    • 1 st päron
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk kokosolja
    Kolasås
    • 50 g smör
    • 0.75 dl sukrin gold
    • 1.5 dl grädde
    • 1 krm vaniljpulver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till botten i en skål och tryck ut i 4 stora muffinsformar.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Låt svalna något.
    • Lägg alla ingredienser till fyllningen i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Fördela i varje muffinsform. 
    • Skär päron i små träningar och lägg över fyllningen.
    • Blanda ihop mandelmjöl, havregryn, sukrin och kokosolja i en skål och fördela blandningen över päronen. 
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt svalna. 
    • Gör kolasåsen genom att koka upp alla ingredienser under omrörning ca 5 minuter.
    • Vid servering, ringla kolasås över varje muffins.

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl riven kokos
    • 75 g mandelspån
    • 0.25 dl sukrin gold
    • 100 g smör
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 125 g philadelphiaost
    • 2 msk maizena
    • 0.2 dl sukrin gold
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    Topping
    • 1 st päron
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk kokosolja
    Kolasås
    • 50 g smör
    • 0.75 dl sukrin gold
    • 1.5 dl grädde
    • 1 krm vaniljpulver
  • Söndag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Söndag lunch 477 Kcal

    Skaldjursgryta med squash och tomat

    Gryta med skaldjur, squash och tomat i - en trevlig helgmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skär squashen i mindre bitar och finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, squash och chili.
    • Tillsätt seafoodmixen och stek några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, hummerfond, honung och grädde.
    • Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten.
    • Tillsätt kikärtor, hela pärltomater och vitlöksklyftor.
    • Hacka basilikan men spara några blad till dekoration.
    • Blanda ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 584 Kcal

    Köttbullar med blomkålsmos

    Hemmagjorda köttbullar med en gräddig blomkålsmos till - serveras med lite sallad och lingon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 2 msk rårörda lingon

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och lök.
    • Blanda med färs, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skär blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt grädde, ost, salt och peppar och låt koka ihop.
    • Servera med köttbullar, sallad och rårörda lingon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 2 msk rårörda lingon
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 4.5 dl havregryn
  • 5 msk solrosfrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 4.5 tsk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 4 st oliver utan kärna
  • 450 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 25 gram rostade sesamfrön
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk honung
  • 0.5 paket kikärtor
  • 1 dl riven kokos
  • 75 g mandelspån
  • 1.7 dl sukrin gold
  • 2 msk sukrin melis
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 st ägg
  • 250 g färdiggrillad kyckling
  • 4 st kokt ägg
  • 400 g räkor med skal
  • 600 g torskrygg
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 300 g varmrökt lax
  • 600 g nötfärs
  • 150 g laxfilé
  • 600 g fläskfile
  • 125 g bacon
  • 150 g musslor
  • 100 g scampi
  • 100 g Bläckfisk
  • 50 g kycklingbacon
Kryddor/smaksättare
  • 3 krm salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk färsk dill
  • 4 msk pepparrot
  • 3 krm vaniljpulver
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk sötstark senap
  • 1.5 msk färsk basilika
  • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
  • 1 msk dill
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 tsk sesamolja
  • 5.5 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk gräslök
  • 4 msk färsk koriander
  • 1 msk soja
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
Mejeri
  • 163 tsk smör
  • 1 msk gräddfil
  • 4.5 msk riven ost
  • 1 dl sojamjölk
  • 12 dl grädde
  • 150 g halloumi
  • 0.5 dl riven västerbottenost
  • 125 g mozarella
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 msk riven parmesanost
  • 125 g philadelphiaost
Frukt/grönt
  • 0.33 st rödlök
  • 5 st salladsblad
  • 16 st cocktailtomat
  • 100 g frysta sojabönor
  • 2 dl frysta ärtor
  • 2.75 dl blåbär (frysta)
  • 4 st gul lök
  • 3 dl blandsallad
  • 5 cm gurka
  • 3 st morot
  • 0.5 st aubergine
  • 9 klyfta vitlök
  • 100 g haricots verts
  • 1.5 msk färsk ingefära
  • 150 g fryst bladspenat
  • 0.5 st rött äpple
  • 2 st blomkålshuvud
  • 50 g grönsallad
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st citron
  • 1 st selleristjälk
  • 1.5 st squash
  • 1 st apelsin
  • 1 st mango
  • 100 g sharon
  • 3 tsk ingefära
  • 0.25 dl hallon (färska)
  • 2 st portabellosvamp
  • 100 g spenat
  • 1.5 dl babyspenat
  • 100 g sockerärtor
  • 10 cm purjolök
  • 1 st röd chili
  • 0.5 st lime
  • 4 st limeskiva
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 1 st banan
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 0.5 st kiwi
  • 4 st physalis
  • 0.25 st nektarin
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 1 st päron
Övrigt
  • 5 msk majonnäs
  • 80 g rå blomkål
  • 30 g havremusli
  • 0.5 msk hampafrön
  • 4 msk rostad lök
  • 0.5 msk hummerfond
  • 2 msk maizena
  • 2 msk rårörda lingon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!