Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 33 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1147 Kcal

    • Frukost - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Lunch - 448 Kcal

      Stekt lax med äppelsallad

    • Middag - 308 Kcal

      Chicken Tikka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1242 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 633 Kcal

      Sjögräsnudlar med biff och mango chutney

    • Middag - 437 Kcal

      Brie och päronsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1397 Kcal

    • Frukost - 328 Kcal

      Bananplättar med apelsin och kiwi

    • Lunch - 317 Kcal

      Räksallad

    • Middag - 753 Kcal

      Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1631 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 753 Kcal

      Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    • Middag - 589 Kcal

      Fiskgratäng med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1352 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Äggröra med äpple

    • Lunch - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Middag - 556 Kcal

      Fröfisk med rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1779 Kcal

    • Frukost - 310 Kcal

      Solgul smoothie

    • Lunch - 527 Kcal

      Fetaostsallad

    • Middag - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Mellanmål

    • Dessert - 328 Kcal

      Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

  • Söndag - 1377 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 357 Kcal

      Laxwok med grönsaker

    • Middag - 662 Kcal

      Korvgryta med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75.7 gram

Fett: 87.3 gram

Protein: 76.7 gram

Energi: 1418 kcal

  • Måndag frukost 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Måndag lunch 448 Kcal

    Stekt lax med äppelsallad

    Lax med en ljuvlig äppelsallad till. Toppa måltiden med granatäppelkärnor på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 msk smör
    • 3 dl babyspenat
    • 0.5 st granatäpple
    Äppel- och rättiskasallad
    • 2 st äpple
    • 0.5 st rättika
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med salladen.
    • Riv äpplena grovt.
    • Skala och riv rättikan.
    • Blanda rättika och äpple med de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Ställt kallt.
    • Skär laxfilén fyra bitar.
    • Strö på salt och citronpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och olja och bryn filéerna runt om i ca 7 minuter eller till laxen genomstekt.
    • Fördela spenatbladen på tallrikar och lägg en bit lax och äppelsallad på.
    • Toppa med granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 msk smör
    • 3 dl babyspenat
    • 0.5 st granatäpple
    Äppel- och rättiskasallad
    • 2 st äpple
    • 0.5 st rättika
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 308 Kcal

    Chicken Tikka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Tisdag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Tisdag lunch 633 Kcal

    Sjögräsnudlar med biff och mango chutney

    En maträtt till dig som gillar smaken av mango chutney sås. Rör ihop en skål med sjögräsnudlar och biff, sen toppar du rätten med jordnötter och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk soja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl mango chutney
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiff tunt och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Blanda ner vitlök, soja, sesamolja, salt och peppar med köttet.
    • Låt stå 30 min.
    • Skölj sjögräsnudlarna ordentligt.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor och purjolök tunt.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner köttet.
    • Låt steka ett par minuter.
    • Häll på mango chutney och lägg ner alla grönsaker.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och låt allt bli varmt någon minut.
    • Toppa med jordnötter och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk soja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl mango chutney
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Tisdag middag 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett
  • Onsdag frukost 328 Kcal

    Bananplättar med apelsin och kiwi

    Goda bananplättar toppade med apelsinskivor, kiwi och en klick kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick kesella, kiwi och apelsinskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Onsdag lunch 317 Kcal

    Räksallad

    Ett gott tips till lunch eller middag, en riktigt fräsch räksallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en skål.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär tomaterna i klyftor.
    • Skala och skär avokadon i mindre bitar.
    • Skär gurkan i mindre bitar.
    • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
    • Blanda räkor, tomat, avokado, gurka och rödlök i en skål.
    • Häll på olja och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela blandningen på salladen och strö över hackad gräslök.
    • Skiva äggen och lägg runt om.
    • Klyfta citron och dekorera med en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 2 st dillkvistar

    Onsdag middag 753 Kcal

    Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    Fredagsmiddagen har ni här - Biffar med balsamicobetor och en klick fetaostcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 753 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg lammfärsen i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner tillsammans med ägg och kryddor.
    • Forma till 4 biffar och lägg på en ugnsplåt.
    • Skär fetaosten i kuber och tryck ner i biffarna.
    • Toppa med pinjenötter och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Koka rödbetor och skär i klyftor.
    • Lägg i en skål och blanda ner de andra ingredienserna.
    • Gör fetaostcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera biffarna med balsamicobetor och en klick fetaostcréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Torsdag lunch 753 Kcal

    Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    Fredagsmiddagen har ni här - Biffar med balsamicobetor och en klick fetaostcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 753 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg lammfärsen i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner tillsammans med ägg och kryddor.
    • Forma till 4 biffar och lägg på en ugnsplåt.
    • Skär fetaosten i kuber och tryck ner i biffarna.
    • Toppa med pinjenötter och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Koka rödbetor och skär i klyftor.
    • Lägg i en skål och blanda ner de andra ingredienserna.
    • Gör fetaostcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera biffarna med balsamicobetor och en klick fetaostcréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 589 Kcal

    Fiskgratäng med spenat

    En krämig fiskgratäng med spenat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 450 g fryst bladspenat
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 700 g torskfile
    • 250 g fetaost
    • 1 dl gratängost
    • 150 g bladspenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken och vitlöken tillsammans med fryst spenat.
    • Tillsätt grädden, koka upp och låt koka i ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och vitpeppar. 
    • Lägg torsken i en smord ugnsform.
    • Häll gräddsåsen över fisken och smula över fetaost.
    • Strö riven ost ovanpå och ugnsbaka i 20 minuter.
    • Servera med färsk bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 450 g fryst bladspenat
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 700 g torskfile
    • 250 g fetaost
    • 1 dl gratängost
    • 150 g bladspenat
  • Fredag frukost 301 Kcal

    Äggröra med äpple

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och toppa med äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Fredag lunch 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Gillar du mango? Då kommer du gilla det här receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Fredag middag 556 Kcal

    Fröfisk med rostade rotfrukter

    Torskfilé som är doppad i en fröblandning, detta serveras sedan med rostade rotfrukter och gärna med en klick ärtpesto.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostade rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st svartrot
    • 2 st morot
    • 4 st potatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 8 st svarta oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär rotfrukterna i stavar.
    • Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver innan serveringen.
    • Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik.
    • Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik.
    • Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3-4 minuter per sida.
    • Servera direkt med rostade rotfrukter.
    • Servera gärna med en klick ärtpesto. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostade rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st svartrot
    • 2 st morot
    • 4 st potatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 8 st svarta oliver
  • Lördag frukost 310 Kcal

    Solgul smoothie

    Mango smoothie är en fräsch och smakrik dryck gjord av mango, havremjölk, havregryn, alfagroddar och gurkmeja. Perfekt för att njuta av den söta, tropiska smaken och få en snabb energikick.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Lördag lunch 527 Kcal

    Fetaostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 150 g fetaost
    • 10 st svarta oliver
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Skölj salladen och lägg den i en stor salladsskål.
    • Skölj och dela cocktailtomaterna och fördela dem över salladen.
    • Skär paprikan i bitar och blanda med salladen.
    • Skala och finhacka löken och persiljan och blanda med salladen.
    • Dela fetaosten i bitar och toppa salladen med fetaost och oliver.
    • Blanda olivolja, balsamvinäger och honung.
    • Ringla över salladen och  toppa med några rödlöksringar och lite valnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 150 g fetaost
    • 10 st svarta oliver
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 msk valnötter

    Lördag middag 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Lördag dessert 328 Kcal

    Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

    En helt fantastiskt god dessert med en vit chokladcréme som passar med olika frukter och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinerna och skär i skivor.
    • Fördela på tallrikar.
    • Bryt chokladen i bitar och värm i mikron tills chokladen har smält. Blanda ner Philadelphiaost.
    • Klicka på crémen på apelsinskivorna och toppa med hackade pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter
  • Söndag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Söndag lunch 357 Kcal

    Laxwok med grönsaker

    Sugen på en enkel fiskwok? Här får du ett toppen recept på laxwok tillsammans med massa grönsaker samt halloumi, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär lax i kuber.
    • Skär alla grönsaker i bitar.
    • Skär halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax, halloumi och grönsaker i pannan.
    • Låt steka några minuter och tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Söndag middag 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat
Mejeri
  • 5 tsk smör
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 50 g Brieost
  • 4 msk kesella
  • 600 g fetaost
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 4 dl grädde
  • 0.75 dl gräddfil
  • 2 dl havremjölk
  • 1 dl mjölk
  • 125 g mozarella
  • 3 msk philadelphiaost
  • 125 g keso
  • 75 g halloumi
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9.5 st ägg
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
  • 650 g laxfilé
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 400 g lövbiff
  • 75 gram räkor i lag
  • 600 g lammfärs
  • 1300 g torskfile
  • 200 g kycklingfilé
  • 40 g salami
  • 150 g salsiccia
  • 150 g Kolbasz korv
Övrigt
  • 1.5 msk senap
  • 5.5 msk majonnäs
  • 1 dl frukt och bär
  • 1 dl gratängost
  • 2 st svartrot
  • 18 st svarta oliver
  • 100 g gröna oliver
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
Frukt/grönt
  • 24 st cocktailtomat
  • 52.5 dl rucola
  • 3 dl babyspenat
  • 1 st granatäpple
  • 2 st äpple
  • 0.5 st rättika
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 st grön paprika
  • 2 st gul lök
  • 1 dl blåbär
  • 4 klyfta vitlök
  • 5 st morot
  • 175 g sockerärtor
  • 10.5 cm purjolök
  • 1 st päron
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st kiwi
  • 1 kruka kruksallad
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st gurka
  • 2 st rödlök
  • 0.25 st citron
  • 6 st rödbetor
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 2 st schalottenlök
  • 450 g fryst bladspenat
  • 180 g bladspenat
  • 0.5 st rött äpple
  • 0.25 st vitkål
  • 1.5 st mango
  • 50 g grönsallad
  • 2 st palsternacka
  • 4 st potatis
  • 1.5 dl alfalfagroddar
  • 50 g blandad sallad
  • 1 st orange paprika
  • 150 g cocktailtomater
  • 3 st blodapelsin
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 0.5 st grapefrukt
  • 1 st paprika
  • 250 g skogschampinjoner
  • 0.5 st fänkål
Kryddor/smaksättare
  • salt och citonpeppar
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
  • 3 msk koriander
  • 1 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 dl mango chutney
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 msk pestovinägrett
  • 0.5 msk gräslök
  • 2 st dillkvistar
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk balsamico
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk malen curry
  • 1.5 msk färsk timjan
  • 0.1 tsk gurkmeja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 msk kalvfond
Torrvaror
  • 2 msk solrosolja
  • 0.25 burk kokosmjölk
  • 30 g cashewnötter
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 0.5 dl jordnötter
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk torkade tranbär
  • 8 tsk olivolja
  • 4 msk pinjenötter
  • 4 tsk flytande honung
  • 2.5 msk chiafrön
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.6 dl havregryn
  • 4 msk valnötter
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!