Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 31 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1320 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Middag - 584 Kcal

      Dubbelburgare med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1162 Kcal

    • Frukost - 239 Kcal

      Frömusli med vaniljsmak

    • Lunch - 609 Kcal

      Ärt- och sparrissallad med fetaost

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 958 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefära

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 402 Kcal

      Torskrygg med currydressing och stekt blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1467 Kcal

    • Frukost - 436 Kcal

      Varm avokado med bacon och ägg

    • Lunch - 494 Kcal

      Stekta auberginer med feta och tomatsås

    • Middag - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 631 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 376 Kcal

      Tonfisksallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1750 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert - 468 Kcal

      Mandelbakelse med vaniljpannacotta

  • Söndag - 745 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch

    • Middag - 621 Kcal

      Ugnsbakad lax med svamp och tomat

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.5 gram

Fett: 75.5 gram

Protein: 66.5 gram

Energi: 1147.6 kcal

  • Måndag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Måndag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Måndag middag 584 Kcal

    Dubbelburgare med spenat

    Laga en snabb maträtt till lunch eller middag - burgare med färsk spenat, mozarella, tomater och oliver. Toppa med en klick ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna några minuter på varje sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner spenaten i stekpanna och fräs snabbt.
    • Lägg spenat och oliver på en tallrik och en hamburgare över.
    • Skiva mozzarella och lägg över tillsammans med en klick ajvar relish.
    • Toppa med den andra hamburgaren.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika
  • Tisdag frukost 239 Kcal

    Frömusli med vaniljsmak

    Ett gott recept på musli med smak av vanilj. Servera frömuslin med yoghurt och frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 180 g salladstopping ICA
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm vaniljpulver

    Gör så här

    • Rosta salladstoppingen i en torr panna några minuter.
    • Häll på honung och strö över lite vaniljpulver.
    • Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspapper.
    • Låt svalna och förvara torrt i en skål.
    • Servera med yoghurt och frukt.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 180 g salladstopping ICA
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm vaniljpulver

    Tisdag lunch 609 Kcal

    Ärt- och sparrissallad med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 609 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sparris
    • 4 dl frysta ärtor
    • 3 msk purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 10 st rädisor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skär sparris i mindre bitar.
    • Koka upp vatten med lite salt  och lägg ner frysta ärtor och sparris några minuter.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Blanda ner purjolök, olja, citronsaft, mynta, rädisor, salt och peppar.
    • Lägg upp i en djup skål och smula över fetaost.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna och ringla en gnutta honung över och strö på salt.
    • Toppa salladen med solroskärnor.
    • Dekorera med färsk mynta och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sparris
    • 4 dl frysta ärtor
    • 3 msk purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 10 st rädisor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1 st myntakvist

    Tisdag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefära

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefära, det kan inte bli mycket fräschare än så här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Onsdag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 402 Kcal

    Torskrygg med currydressing och stekt blomkål

    Torskrygg med en god currydressing som serveras med blomkål och rädisor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 1 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 3 st rädisor
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torsken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka 2 minuter per sida och häll på ½ dl vatten.
    • Låt ångkoka några minuter tills fisken är klar, ca 3 min.
    • Lägg ner blomkålsbuketter vid sidan om och låt steka någon minut.
    • Bland ner dill och pressa lite citronsaft över.
    • Servera med skivade rädisor och currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 1 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 3 st rädisor
    • 30 g Lallerstedts currydressing
  • Torsdag frukost 436 Kcal

    Varm avokado med bacon och ägg

    Avokado med ägg och bacon i ugn - en god frukost, lätt lunch eller mellanmål och dessutom lätt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 436 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bacon
    • 0.5 msk persilja
    • 100 g mini paprika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Gröp ur lite extra så att en äggula får plats i hålet.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Strimla bacon och stek dem knapriga.
    • Lägg bacon på avokadon och toppa med lite persilja.
    • Servera med minipaprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bacon
    • 0.5 msk persilja
    • 100 g mini paprika

    Torsdag lunch 494 Kcal

    Stekta auberginer med feta och tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st aubergine
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    Tomatsås
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400.5 g cocktailtomater
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsåsen.
    • Skiva auberginen i tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn aubergineskivorna runt om.
    • Lägg upp på tallrik och häll på tomatsåsen.
    • Smula över fetaost.
    • Skala och skiva rödlök och lägg på toppen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, honung, och örtagårdskrydda.
    • Låt koka i ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st aubergine
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    Tomatsås
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400.5 g cocktailtomater
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 255 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Fredag lunch 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0 dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0 dillkvistar
    • 0.5 st citron
  • Lördag frukost 319 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Härlig smoothiebowl med drakfrukt på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Lördag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Lördag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Lördag dessert 468 Kcal

    Mandelbakelse med vaniljpannacotta

    En fräsch efterrätt med smak av vaniljpanacotta - toppa med jordgubbar och lite hyvlad choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 468 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Mandelbotten
    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk flytande honung
    • 150 g mandelspån
    • 100 g mörk choklad
    Vaniljpannacotta
    • 2 st gelatinblad
    • 1 st vaniljstång
    • 2 dl grädde
    • 1 msk flytande honung
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg mandelsmöret i en kastrull och häll på grädde och honung.
    • Låt smälta på svag värme.
    • Rosta mandelflarnen i en torr panna i några minuter och blanda ner i mandelsmeten.
    • Täck en liten avlång form med plastfolie och fördela mandelsmeten i botten.
    • Smält choklad i ett vattenbad (spara lite till dekoration) och häll på chokladen över smeten.
    • Ställ kallt.
    • Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min.
    • Skär ett snitt i vaniljstången.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt honung och vaniljstång.
    • Ta av från värmen, tillsätt gelantinblad och låt svalna i ca 30 min.
    • Häll blandningen över mandelbottnen i formen och ställ in i kylskåpet minst 2 timmar.
    • Lyft ur bakelsen från formen och skär i 8 mindre bitar.
    • Skär jordgubbar i skivor och dekorera med. Toppa med hyvlad choklad.

    Ingredienser

    8 portioner

    Mandelbotten
    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk flytande honung
    • 150 g mandelspån
    • 100 g mörk choklad
    Vaniljpannacotta
    • 2 st gelatinblad
    • 1 st vaniljstång
    • 2 dl grädde
    • 1 msk flytande honung
    • 0 jordgubbar
  • Söndag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Söndag middag 621 Kcal

    Ugnsbakad lax med svamp och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 125 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g körsbärstomater
    • 50 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 2 dl rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 50 g valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 C.
    • Skär bort skinnet från laxen och lägg på en smord ugnsform.
    • Krydda med salt och citronpeppar.
    • Skär champinjonerna i stora bitar.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaterna i halvor.
    • Blanda champinjoner, rödlök och tomater i en stor skål tillsammans med oliver, olja och balsamvinäger.
    • Krydda med salt, svartpeppar och torkad basilika.
    • Fördela blandningen över laxen och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
    • Lägg ruccolasallad på ett fat. Riv parmesanost grovt och strö över ruccolan.
    • Toppa med valnötter och servera till laxen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 125 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g körsbärstomater
    • 50 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 2 dl rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 50 g valnötter
Mejeri
  • 5.33 tsk smör
  • 4 msk grädde
  • 60 g mozarella
  • 275 g fetaost
  • 2.3 dl gräddfil
  • 4 msk kesella
  • 1 dl sojayoghurt
  • 100 g halloumi
  • 0.5 dl riven ost
  • 1 dl mandelsmör
  • 1 dl keso, 4%
  • 3 msk riven parmesanost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g kycklingbacon
  • 6 st ägg
  • 450 g laxfilé
  • 200 g hamburgare
  • 1000 g kycklingfilé
  • 200 g torskrygg
  • 2 st äggula
  • 25 g bacon
  • 100 g lövbiff
  • 200 g tonfisk i glasburk
  • 150 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 8 st cocktailtomat
  • 3 klyfta vitlök
  • 6 tsk ingefära
  • 0.5 st mango
  • 130 g bladspenat
  • 150 g sparris
  • 4 dl frysta ärtor
  • 3 msk purjolök
  • 1 msk citronsaft
  • 13 st rädisor
  • 2.25 st citron
  • 16 dl strimlad rödkål
  • 4 st äpple
  • 1 st gurka
  • 1 st selleristjälk
  • 4 st avokado
  • 200 g ananas (fryst)
  • 150 g blomkålsbuketter
  • 100 g mini paprika
  • 0.5 st aubergine
  • 3.25 st rödlök
  • 400.5 g cocktailtomater
  • 0.25 st broccolistånd
  • 0.5 st mini squash
  • 157.5 g sockerärtor
  • 5 st pärltomater
  • 0.33 st lime
  • 2 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 5 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st färsk lök
  • 4 st salladsblad
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 2 st morot
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 styck tomat
  • 0.5 st persika
  • 125 g champinjon
  • 125 g körsbärstomater
  • 2 dl rucola
Torrvaror
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 4.5 tsk flytande honung
  • 10.5 tsk olivolja
  • 4 msk solrosfrön
  • 1 tsk honung
  • 51.5 msk valnötter
  • 150 g mandelspån
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 msk färsk basilika
  • 1.25 krm vaniljpulver
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • bladpersilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 msk dill
  • 1.5 msk persilja
  • 0.75 påse tacokrydda
  • dillkvistar
  • salt och citonpeppar
  • 1.5 tsk balsamvinäger
  • 0.33 msk basilika
Övrigt
  • 5 st gröna oliver
  • 180 g salladstopping ICA
  • 4 msk senap
  • 4 msk majonnäs
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 2 msk tacosås
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 50 g svarta oliver kärnfria

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!