Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 3 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1624 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch - 733 Kcal

      Lasagne

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål - 121 Kcal

      Banan

    • Dessert

  • Tisdag - 1310 Kcal

    • Frukost - 408 Kcal

      Omelettrulle med mozzarella och salami

    • Lunch - 352 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 550 Kcal

      Ajvarspett med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1307 Kcal

    • Frukost - 351 Kcal

      Yoghurt med päron och mandel

    • Lunch - 550 Kcal

      Ajvarspett med coleslaw

    • Middag - 406 Kcal

      Stekt lax med tapenade och varm spenatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1164 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 527 Kcal

      Fetaostsallad

    • Middag - 423 Kcal

      Citron- och salviafylld kycklingfilé

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1457 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 423 Kcal

      Citron- och salviafylld kycklingfilé

    • Middag - 802 Kcal

      Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1752 Kcal

    • Frukost - 414 Kcal

      Havre- och kesofralla med kalkon

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 773 Kcal

       Panerad torsk med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert - 207 Kcal

      Äppletarte med romrussincréme

  • Söndag - 1348 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Middag - 585 Kcal

      Spenatpaj med ädelost och timjan

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 70.1 gram

Fett: 92.1 gram

Protein: 78.9 gram

Energi: 1423 kcal

  • Måndag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Måndag lunch 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Måndag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Måndag mellanmål 121 Kcal

    Banan

  • Tisdag frukost 408 Kcal

    Omelettrulle med mozzarella och salami

    Omelettrulle fylld med mozarella och salami - toppa med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och salami.
    • Låt omeletten stelna.
    • Lägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle.
    • Skär i skivor och toppa med färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag lunch 352 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    En mycket lyckad smakkombination, morot och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Häll på honung och vatten.
    • Skala och skiva morötterna.
    •  Rör ner morötter, buljong, ingefära i kastrullen.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Späd med mer vatten, om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Tisdag middag 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta
  • Onsdag frukost 351 Kcal

    Yoghurt med päron och mandel

    Fräsch yoghurtfrukost toppad med en rostad mandelblandning och lite päron och tranbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 351 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Gör så här

    • Rosta först mandel och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Låt svalna.
    • Häll upp yoghurt i skål eller ”to go” burk.
    • Skär päron i tärning och lägg på yoghurten och toppa med tranbär.
    • Servera med den rostade mandelblandningen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Onsdag lunch 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Onsdag middag 406 Kcal

    Stekt lax med tapenade och varm spenatsallad

    Enkel laxmåltid med haricot verts, tapenade och en varm spenatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g haricots verts
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 20 g bladspenat
    • 1 msk tapenade

    Gör så här

    • Koka haricot verts i lättsaltat vatten i 3 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn laxfilén runt om i ca 5 minuter eller tills den är klar.
    • Skiva rödlöken och lägg ner tillsammans med spenat.
    • Servera fisken med spenat, rödlök och haricot verts.
    • Toppa med tapenade.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g haricots verts
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 20 g bladspenat
    • 1 msk tapenade
  • Torsdag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Torsdag lunch 527 Kcal

    Fetaostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 150 g fetaost
    • 10 st svarta oliver
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Skölj salladen och lägg den i en stor salladsskål.
    • Skölj och dela cocktailtomaterna och fördela dem över salladen.
    • Skär paprikan i bitar och blanda med salladen.
    • Skala och finhacka löken och persiljan och blanda med salladen.
    • Dela fetaosten i bitar och toppa salladen med fetaost och oliver.
    • Blanda olivolja, balsamvinäger och honung.
    • Ringla över salladen och  toppa med några rödlöksringar och lite valnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 150 g fetaost
    • 10 st svarta oliver
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 msk valnötter

    Torsdag middag 423 Kcal

    Citron- och salviafylld kycklingfilé

    En härlig kycklingrätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Banka ut kycklingfiléerna till 1 cm tjocklek.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över.
    • Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
    • Lägg rullarna på en ugnsplåt.
    • Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka eller lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min eller tills skinkan är hård och har fått lite färg.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Skär squash och aubergine i skivor på längden.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
    • Lägg upp skivorna på ett fat med ruccolasallad och pressa citronsaft över.
    • Toppa med salviablad, parmaskinka, citronskal och rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter
  • Fredag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Fredag lunch 423 Kcal

    Citron- och salviafylld kycklingfilé

    En härlig kycklingrätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Banka ut kycklingfiléerna till 1 cm tjocklek.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över.
    • Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
    • Lägg rullarna på en ugnsplåt.
    • Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka eller lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min eller tills skinkan är hård och har fått lite färg.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Skär squash och aubergine i skivor på längden.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
    • Lägg upp skivorna på ett fat med ruccolasallad och pressa citronsaft över.
    • Toppa med salviablad, parmaskinka, citronskal och rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Fredag middag 802 Kcal

    Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    Testa att byta ut den vanliga fredags tacosen till en lyxig tacobiff med sötpotatis och lite guacamole till. Överraska familjen med lite nytt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 60 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 802 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Börja med guacamolen.
    • Dela och gröp ur avokado och lägg i en skål tillsammans med alla ingredienserna.
    • Mixa med en stavmixer till en slät röra.
    • Toppa med finhackad chili.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Skiva och skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och chili flakes.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca: 7 min på medelvärme.
    • Servera hamburgaren med sallad, tomater, lök, guacamole och sötpotatisstrips.
    • Dekorera med limeskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime
  • Lördag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Lördag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Lördag middag 773 Kcal

     Panerad torsk med nudlar

    Laga en torskrätt tillsammans med nudlar och koriandercréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Lördag dessert 207 Kcal

    Äppletarte med romrussincréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till romrussincrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och lägg över. Vik upp kanerna och pensla med ägg. Strö på mandelspån och russin.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin
  • Söndag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Söndag lunch 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Söndag middag 585 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 12.5 st ägg
  • 1200 g nötfärs
  • 600 g fryst torskrygg
  • 1.75 dl kaviar
  • 2 st skiva salami
  • 150 g laxfilé
  • 600 g kycklingfilé
  • 8 st skiva parmaskinka
  • 250 g högrev
  • 20 g rökt kalkon
  • 200 g torskrygg
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
Övrigt
  • 7.5 msk majonnäs
  • 1 msk tapenade
  • 4 st isbitar
  • 10 st svarta oliver
  • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 30 g havremusli
Frukt/grönt
  • 1 st grapefrukt
  • 2 st zucchini
  • 2 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 3 st orange paprika
  • 1 dl blandsallad
  • 2 st palsternacka
  • 10 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 3 dl purjolök
  • 1 st banan
  • 6.25 tsk ingefära
  • 12 dl vitkål
  • 4.25 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 0.5 st päron
  • 25 g haricots verts
  • 20 g bladspenat
  • 1 st apelsin
  • 4.5 st äpple
  • 5 g gurkmeja (färsk)
  • 50 g blandad sallad
  • 17 st cocktailtomat
  • 2.5 st citron
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st aubergine
  • 50 g rucola
  • 2.5 st lime
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st avokado
  • 0.75 st röd chili
  • 2 st salladsblad
  • 0.1 st gurka
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st mango
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 400 g fryst bladspenat
Torrvaror
  • 13.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
  • 2 msk torkade tranbär
  • 2 msk mandel
  • 0.2 dl havrekärnor
  • 1 tsk flytande honung
  • 6 msk valnötter
  • 2 msk pinjenötter
  • 10 st skållad mandel
  • 6 msk russin
  • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 100 g glasnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 0.75 dl sukrin melis
  • 50 g mandelspån
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk stark chilisås
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 9 msk ajvar relish
  • 3 msk grön pesto
  • 2 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 msk lantbuljong
  • 4 msk persilja
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 msk bladpersilja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 12 msk salvia
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 msk romarom
  • 1 krm salt
  • 1 msk frysta provensalska örter
Mejeri
  • 200 g mozzarella
  • 6 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 103.5 tsk smör
  • 60 g mozarella
  • 75 g tärnad fetaost i olja
  • 6 msk gräddfil
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2.5 dl naturell yoghurt
  • 150 g fetaost
  • 100 g färskost med vitlök
  • 150 g halloumi
  • 250 g mascarponeost
  • 2.5 dl grädde
  • 125 g st agur ost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!