Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 27 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.2 gram

Fett: 70.1 gram

Protein: 56.6 gram

Energi: 1051.3 kcal

  • Måndag frukost 412 Kcal

    Yoghurt och granola med russin och gojibär

    En god och mättande frukost, variera mellan olika yoghurtar för att ändra din frukost under veckan! Receptet för granolan finns i receptbanken. Sök: granola med russin och gojibär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Lägg på granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Måndag middag 699 Kcal

    Halloumiburgare med rödbetor

    Halloumi är ett bra vegetariskt alternativ till en klassisk burgare och passar bra med härliga grönsaker och en kall sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 699 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.1 st squash
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumi
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 10 g bladspenat
    • 1 msk rödlök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 25 minuter.
    • Skala och skiva tunt.
    • Skiva squash.
    • Skala och hyvla moroten med en potatisskalare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumiburgarna runt om i några minuter tillsammans med squashskivor.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och varva skivade rödbetor och halloumiburgare.
    • Lägg squashskivor runt om.
    • Toppa med rödlök, valnötter och en klick pesto.
    • Blanda ihop gräddfil, majonnäs, vitlök, och örtagårdskrydda i en skål och servera såsen till.
    • Dekorera med morot och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.1 st squash
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumi
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 10 g bladspenat
    • 1 msk rödlök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 699 Kcal

    Halloumiburgare med rödbetor

    Halloumi är ett bra vegetariskt alternativ till en klassisk burgare och passar bra med härliga grönsaker och en kall sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 699 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.1 st squash
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumi
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 10 g bladspenat
    • 1 msk rödlök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 25 minuter.
    • Skala och skiva tunt.
    • Skiva squash.
    • Skala och hyvla moroten med en potatisskalare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumiburgarna runt om i några minuter tillsammans med squashskivor.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och varva skivade rödbetor och halloumiburgare.
    • Lägg squashskivor runt om.
    • Toppa med rödlök, valnötter och en klick pesto.
    • Blanda ihop gräddfil, majonnäs, vitlök, och örtagårdskrydda i en skål och servera såsen till.
    • Dekorera med morot och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.1 st squash
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumi
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 10 g bladspenat
    • 1 msk rödlök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök

    Tisdag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Onsdag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Onsdag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Onsdag middag 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Torsdag middag 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök
  • Fredag frukost 223 Kcal

    Stekt ägg med gurka och paprika

    En enkel och god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm gurka
    • 3 st paprikaringar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen. Strö på salt och peppar.
    • Servera med skivad gurka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm gurka
    • 3 st paprikaringar

    Fredag lunch 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Lördag lunch 191 Kcal

    Krämig grönkålssoppa i glas med gyllene halloumitärningar på toppen.

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Lördag dessert 271 Kcal

    Frasiga persikorutor med Mascarpone

    En krämig efterrätt som serveras med mascaponecréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Rutor
    • 3 msk farinsocker
    • 2 st filodegsark
    • 25 g smör
    • 3 st persika
    • 1 tsk vaniljsocker
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st citron
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk farinsocker

    Gör så här

    • Lägg ett ark filodeg på bakbordet.
    • Pensla degen med hälften av smöret och strö på ½ msk av farinsockret på ena halvan. 
    • Vik varsamt över den osockrade degbiten så att det blir två lager ovanpå varandra. 
    • Gör likadant med nästa ark och lägg ovanpå det första. Det blir alltså fyra tunna deg lager. 
    • Dela degen i sex rutor med en vass kniv och lägg bitarna på det sockrade pappret. 
    • Täck med en handduk så länge. 
    • Skär persikorna i halvor och sedan i tunna skivor. 
    • Lägg dem i rader ovanpå degrutorna. 
    • Pensla det resterande smöret på persikoskivorna och strö över en blandning av 1 msk farinsocker och 1 tsk vaniljsocker. 
    • Grädda rutorna i 25 minuter. 
    • Blanda Mascarponeosten med saften av citronen och honung. 
    • Ställ kallt.
    • Servera persikorutorna med Mascarponecrèmen

    Ingredienser

    6 portioner

    Rutor
    • 3 msk farinsocker
    • 2 st filodegsark
    • 25 g smör
    • 3 st persika
    • 1 tsk vaniljsocker
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st citron
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk farinsocker
  • Söndag frukost 627 Kcal

    Västerbottenomelett med mortadella

    En klassisk omelett med västerbottenost och några skivor mortadella. Toppa omeletten med bladspenat och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 627 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 2 st skiva mortadella
    • 100 g bladspenat
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Lägg på osten och fördela mortadellan över.
    • Lägg på bladspenat och toppa med pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 2 st skiva mortadella
    • 100 g bladspenat
    • 2 msk pistagenötter
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 150 g halloumi
  • 3 msk gräddfil
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 30.5 tsk smör
  • 4 dl grädde
  • 250 g mozzarella
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 100 g keso
  • 1 dl keso, 4%
  • 3 msk havregrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl riven västerbottenost
Frukt/grönt
  • 2 st rödbetor
  • 0.1 st squash
  • 3 st morot
  • 610 g bladspenat
  • 1.25 msk rödlök
  • 3.25 klyfta vitlök
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 11 st sockerärter
  • 4 st gul lök
  • 1 st lime
  • 100 g minimajs
  • 50 g broccoli
  • 1 st aprikos
  • 5 st purjolök
  • 1 st äpple
  • 4 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 6 st salladsblad
  • 4 st apelsinskiva
  • 5 cm gurka
  • 3 st paprikaringar
  • 1 st mango
  • 1 styck tomat
  • 1 st avokado
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 klase vinbär
  • 100 g färsk grönkål
  • 3 st persika
  • 1 st citron
Torrvaror
  • 1.5 tsk olivolja
  • 5 st valnöt
  • 6 tsk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 tsk honung
  • 30 g cashewnötter
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 st torkade aprikoser
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2.25 tsk flytande honung
  • 12 tsk agavesirap
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 4 msk farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk pistagenötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 krm örtagårdskrydda
  • 1 tsk grön pesto
  • 0.33 msk röd currypaste
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 2.25 tsk salt
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 2 msk pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.1 kruka färsk oregano
Övrigt
  • 6 msk majonnäs
  • 2 st filodegsark
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé
  • 4 dl kräftstjärtar i lag
  • 1200 g laxfilé
  • 200 g renskav
  • 6 st ägg
  • 220 g torskrygg
  • 2 st skiva mortadella

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.