Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 22 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1195 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch - 702 Kcal

      Quinoasallad med rostbiff och fetaost

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1487 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 967 Kcal

      Kycklingsaltimbocca

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1251 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och bär

    • Lunch - 570 Kcal

      Het tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 418 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1992 Kcal

    • Frukost - 418 Kcal

      Bacon och äggmuffins

    • Lunch - 967 Kcal

      Kycklingsaltimbocca

    • Middag - 608 Kcal

      Gorgonzolalax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1456 Kcal

    • Frukost - 222 Kcal

      Exotisk smoothie med passionsfrukt

    • Lunch - 648 Kcal

      Kebabsallad med sås

    • Middag - 586 Kcal

      Glutenfri pizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1522 Kcal

    • Frukost - 294 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 76 Kcal

      Gazpacho

    • Middag - 589 Kcal

      Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    • Mellanmål

    • Dessert - 563 Kcal

      Mangopannacotta

  • Söndag - 704 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    • Lunch - 207 Kcal

      Italiensk sommarsallad

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.9 gram

Fett: 87.3 gram

Protein: 79.1 gram

Energi: 1372.3 kcal

  • Måndag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Måndag lunch 702 Kcal

    Quinoasallad med rostbiff och fetaost

    Blanda ihop en matig quinoasallad med grönsaker, fetaost och rostbiff i. Perfekt att göra en extra portion så har du till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl vit quinoa, okokt
    • 100 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk citronsaft
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rostbiff
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 3 st salladsblad
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och skölj.
    • Lägg quinoa i en skål.
    • Finhacka broccoli och blanda ner tillsammans med purjolök, citronsaft, olja, salt och peppar.
    • Strimla rostbiff och skär fetaost i kuber.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Lägg ett salladsblad i en djup skål eller på ett fat och lägg över quinoasalladen.
    • Toppa med rostbiff, fetaost och paprika.
    • Rosta frön i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla honung över och rosta några sekunder.
    • Strö på fröna över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl vit quinoa, okokt
    • 100 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk citronsaft
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rostbiff
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 3 st salladsblad
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Måndag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök
  • Tisdag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Tisdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Tisdag middag 967 Kcal

    Kycklingsaltimbocca

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 967 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 140 g bacon
    • 2 tsk olivolja
    • 70 g tapenade
    • 5 msk oregano
    • 40 g rökt skinka
    • 150 g haricots verts
    • 40 g rucola
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cocktailtomater
    • 6 msk bearnaisesås

    Gör så här

     

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Lägg ut 4 av kycklingskivorna på ett fat.
    • Krydda med salt och peppar och bred ut tapenade på skivorna.
    • Krydda med färsk oregano och lägg rökt skinka ovanpå.
    • Lägg resten av kycklingen ovanpå och linda 1 skiva bacon runt varje bit kyckling.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen hastigt, ca 3 minuter.
    • Lägg kycklingrullarna på ett ugnsfat och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg i haricots verts. Låt koka tills de blir mjuka, ca 10 minuter.
    • Lägg ruccola och haricots verts på ett fat.
    • Ta ut kycklingen ur ugnen och dela i halvor. S
    • kär tomaterna på mitten.
    • Lägg kycklingen på fatet och klicka lite bearnaisesås på.
    • Toppa med soltorkade tomater, tomathalvor och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 140 g bacon
    • 2 tsk olivolja
    • 70 g tapenade
    • 5 msk oregano
    • 40 g rökt skinka
    • 150 g haricots verts
    • 40 g rucola
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cocktailtomater
    • 6 msk bearnaisesås
  • Onsdag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Onsdag lunch 570 Kcal

    Het tonfiskröra i salladsblad

    Servera en krämig tonfiskröra på ett salladsblad och toppa med finhackad paprika och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera röran på  salladsblad och toppa med lite finhackad paprika och dekorera med persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple
  • Torsdag frukost 418 Kcal

    Bacon och äggmuffins

    Frukostmuffins gjorda på ägg och bacon, toppa med färsk gräslök.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st muffinsformar
    • 20 g bacon
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna och knaperstek bacon.
    • Lägg bacon skivorna på ett papper och låt fettet rinna av.
    • Placera muffinsformar på en plåt och knäck två ägg i varje form.
    • Salta och peppra.
    • Lägg en baconskiva i varje muffins och sätt in plåten i ugnen i ca 20 min.
    • Toppa med färsk gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st muffinsformar
    • 20 g bacon
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök

    Torsdag lunch 967 Kcal

    Kycklingsaltimbocca

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 967 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 140 g bacon
    • 2 tsk olivolja
    • 70 g tapenade
    • 5 msk oregano
    • 40 g rökt skinka
    • 150 g haricots verts
    • 40 g rucola
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cocktailtomater
    • 6 msk bearnaisesås

    Gör så här

     

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Lägg ut 4 av kycklingskivorna på ett fat.
    • Krydda med salt och peppar och bred ut tapenade på skivorna.
    • Krydda med färsk oregano och lägg rökt skinka ovanpå.
    • Lägg resten av kycklingen ovanpå och linda 1 skiva bacon runt varje bit kyckling.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen hastigt, ca 3 minuter.
    • Lägg kycklingrullarna på ett ugnsfat och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg i haricots verts. Låt koka tills de blir mjuka, ca 10 minuter.
    • Lägg ruccola och haricots verts på ett fat.
    • Ta ut kycklingen ur ugnen och dela i halvor. S
    • kär tomaterna på mitten.
    • Lägg kycklingen på fatet och klicka lite bearnaisesås på.
    • Toppa med soltorkade tomater, tomathalvor och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 140 g bacon
    • 2 tsk olivolja
    • 70 g tapenade
    • 5 msk oregano
    • 40 g rökt skinka
    • 150 g haricots verts
    • 40 g rucola
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cocktailtomater
    • 6 msk bearnaisesås

    Torsdag middag 608 Kcal

    Gorgonzolalax

    Lax med ost, superenkelt och supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 40 g gorgonzola
    • 2 blad romansallad
    • 1 st fikon
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 7 st valnöt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär snitt i laxen och lägg dem på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i laxfiléerna och krydda.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar och fördela laxen över.
    • Skiva fikon och äpple.
    • Gröp ur granatäpplekärnorna.
    • Lägg upp fikon och äppelbitar på salladen.
    • Strö sedan över granatäpple och nötter.
    • Dekorera med gräslök

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 40 g gorgonzola
    • 2 blad romansallad
    • 1 st fikon
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 7 st valnöt
  • Fredag frukost 222 Kcal

    Exotisk smoothie med passionsfrukt

    En smoothie med exotiska frukter och kokosmjölk, sommaren gör sig påmind!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar. Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla frukter i en blender och pressa ner limesaft. Tillsätt mynta och mixa.
    • Häll på mjölken och mixa till en slät konsistens. Häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Fredag lunch 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Fredag middag 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad
  • Lördag frukost 294 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Lördag lunch 76 Kcal

    Gazpacho

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 76 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st gurka
    • 1 st paprika

    Gör så här

    • Häll upp kall soppa i en skål och ringla olivolja över.
    • Strö på lite salt och peppar.
    • Hacka gurka och paprika.
    • Toppa sedan soppan med grönsakerna.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st gurka
    • 1 st paprika

    Lördag middag 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Lördag dessert 563 Kcal

    Mangopannacotta

    Fräsch pannacotta med en saftig mangosmak, toppad med granatäppelkärnor och hackad mango.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 563 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Mangolager
    • 1.5 st mango
    • 1 dl mangojuice
    • 3.5 gram gelatinpulver
    • 1 msk flytande honung
    Vaniljlager
    • 5 dl grädde
    • 4 tsk citronskal
    • 2 msk citronsaft
    • 3 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 9 gram gelatinpulver
    Topping
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Skär mango i bitar och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en pure.
    • Hetta upp mangojuice i en kastrull och blanda ner gelatinpulver och honung.
    • Rör om tills gelatinen har lösts upp.
    • Blanda ner mangopurén och fördela blandningen i 4 glas.
    • Ställ på snedden i  tex en muffinsplåt eller i skålar.
    • Ställ in i kylen i 2 timmar.
    • Gör vaniljlagret genom att koka upp grädde med citronskal och saft.
    • Tillsätt sukrin melis, vaniljpulver och gelatin och rör till allt har löst sig.
    • Häll blandningen över mangolagret och ställ in i kylen i ytterligare 2 timmar.
    • Vid servering, toppa med hackad mango och granatäpple.

    Ingredienser

    4 portioner

    Mangolager
    • 1.5 st mango
    • 1 dl mangojuice
    • 3.5 gram gelatinpulver
    • 1 msk flytande honung
    Vaniljlager
    • 5 dl grädde
    • 4 tsk citronskal
    • 2 msk citronsaft
    • 3 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 9 gram gelatinpulver
    Topping
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • Söndag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Söndag lunch 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Söndag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 25 g rostbiff
  • 300 g torskrygg
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g bacon
  • 80 g rökt skinka
  • 5 st ägg
  • 180 g tonfisk
  • 150 g laxfilé
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 6 skivor skinka
  • 500 g fläskkarré
  • 600 g torskfile
Torrvaror
  • 0.75 dl vit quinoa, okokt
  • 16 tsk olivolja
  • 2 msk solrosfrön
  • 3 tsk flytande honung
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 17 st valnöt
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
  • 2 tsk rapsolja
  • 3 msk sukrin melis
  • 1 msk pistagenötter
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl hasselnötter
Frukt/grönt
  • 100 g broccoli
  • 5 msk purjolök
  • 3 msk citronsaft
  • 1 st röd paprika
  • 5 st salladsblad
  • 4 klyfta vitlök
  • 1.5 st röd chili
  • 5 st champinjoner
  • 1 st morot
  • 100 g pak choi
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 1.5 st apelsin
  • 100 g brysselkål
  • 2 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 1 st gul paprika
  • basilika
  • 1.5 st citron
  • 300 g haricots verts
  • 130 g rucola
  • 220 g cocktailtomater
  • 0.5 st banan
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 4 st rödbetor
  • physalis
  • 0.75 st granatäpple
  • 2 blad romansallad
  • 1 st fikon
  • 0.5 st äpple
  • 200 g färsk ananas
  • 150 g mango (fryst)
  • 0.5 st lime
  • 3 dl blandsallad
  • 5 st cocktailtomat
  • 2 st gurka
  • 1.5 st paprika
  • 1 st gul lök
  • 12 st färska champinjoner
  • 2 dl ruccolasallad
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.7 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 2 tsk citronzest
  • 100 g ärtskott
  • 2 st mango
  • 6 tsk citronskal
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 st grapefrukt
  • 65 g bladspenat
  • 1 st fänkål
  • 40 st pärltomater
Mejeri
  • 305 g fetaost
  • 1 dl keso, 4%
  • 150 g halloumi
  • 32.5 msk smör
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk gräddfil
  • 40 g gorgonzola
  • 10 g färsk jäst
  • 300 g mozarella
  • 2 dl riven ost
  • 2 st skiva ost
  • 2 dl havrefraiche
  • 5 dl grädde
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 125 g minimozzarella
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1.5 dl parmesan
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 10 msk oregano
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 st myntakvist
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1.5 tsk pizzakrydda
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk grön pesto
  • basilikablad
  • 4 msk bladpersilja
Övrigt
  • 140 g tapenade
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 12 msk bearnaisesås
  • 2 msk majonnäs
  • 2 st muffinsformar
  • 100 g fryst passionsfrukt
  • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 3 dl Gazpacho
  • 8 st träspett
  • 1 dl mangojuice
  • 12.5 gram gelatinpulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!