Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 19 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1112 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Grön drink med ananas - 1 portion

    • Lunch - 513 Kcal

      Varmrökt lax med avokado

    • Middag - 408 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1125 Kcal

    • Frukost - 269 Kcal

      Äggwrap med lufttorkad skinka

    • Lunch - 408 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Middag - 449 Kcal

      Gratinerade getostpäron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 864 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch - 334 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Middag - 284 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1874 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 585 Kcal

      Spenatpaj med ädelost och timjan

    • Middag - 1073 Kcal

      Linssallad med saganakiost och avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1240 Kcal

    • Frukost - 226 Kcal

      Stekt ägg med avokado

    • Lunch - 352 Kcal

      Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Middag - 662 Kcal

      Korvgryta med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1319 Kcal

    • Frukost - 211 Kcal

      Bananpannplättar med skyr och bär

    • Lunch - 303 Kcal

      Stekt laxfilé med persikosallad

    • Middag - 510 Kcal

      Nötgryta med dragon och senap

    • Mellanmål

    • Dessert - 296 Kcal

      Grekisk sommarkaka

  • Söndag - 1546 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Keso med äpple och jordgubbar

    • Lunch - 684 Kcal

      Stor ostburgare med bacon

    • Middag - 587 Kcal

      Syrliga mexikanska räktacos

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.3 gram

Fett: 87.8 gram

Protein: 67.9 gram

Energi: 1297.2 kcal

  • Måndag frukost 192 Kcal

    Grön drink med ananas - 1 portion

    Måndag lunch 513 Kcal

    Varmrökt lax med avokado

    Laxsallad med avokado, paprika och oliver - ta med som picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g varmrökt lax
    • 3 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0 st gul paprika
    • 0.5 st gurka
    • 5 st gröna oliver
    • 0.5 dl coleslaw

    Gör så här

    • Lägg lax på en tallrik med sallad.
    • Skiva avokado.
    • Skär paprika och gurka i skivor och lägg över salladen tillsammans med avokado.
    • Lägg på några oliver och servera med coleslaw.

    Måndag middag 408 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 paket saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 gram Groddar gram

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.
  • Tisdag frukost 269 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva Lufttorkad skinka
    • 0.25 dl hackad paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Tisdag lunch 408 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 paket saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 gram Groddar gram

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.

    Tisdag middag 449 Kcal

    Gratinerade getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st päron
    • 50 g chevreost
    • 2 tsk honung
    • 2 msk pinjenötter
    • 0 g ruccola
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Dela päronen och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på lite honung om du vill och strö på nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med en grön sallad, grapefrukt och färsk timjan.
  • Onsdag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso dl
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl Rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Onsdag lunch 334 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och väldigt gott recept på torsk med laxrom och citronsås.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk msk smör
    • 1 msk hackad dill
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk Citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g Löjrom gram
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Onsdag middag 284 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.
  • Torsdag frukost 216 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st Knäckebröd Clean Eating 1 portion (32 g)
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 skiva skiva ost
    • 2 skiva Skinka skivor
    • 1 dl alfaalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Torsdag lunch 585 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -45 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk msk fiberhusk
    • 1 nypa nypa salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g St Agur-ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Torsdag middag 1073 Kcal

    Linssallad med saganakiost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 82 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 1073 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl svarta linser
    • 1 msk hackad persilja
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st salladsblad
    • 0.4 st gurka
    • 0.5 st grapefrukt
    • 6 st rädisor
    • 2 st avokado
    • 10 st physalis
    • 200 g saganakiost
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk solrosfrön
    Dressing
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk apelsinjuice
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 0.5 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i skålen med dressingen.
    • Blanda om och tillsätt persilja, gräslök, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg på linserna.
    • Toppa med skivad gurka, pomelo eller grapefrukt, rädisor och skivad avokado.
    • Skiva osten i stavar och stek den några minuter per sida i olivolja.
    • Ta upp osten och lägg på salladen.
    • Stek frön några minuter och häll på salladen.
    • Dekorera med physalis.
  • Fredag frukost 226 Kcal

    Stekt ägg med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs, avokado och tomat.

    Fredag lunch 352 Kcal

    Budget - Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Fredag middag 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl finhackad purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.
  • Lördag frukost 211 Kcal

    Bananpannplättar med skyr och bär

    Nyttiga bananpannkakor med topping av vaniljskyr och färska blåbär! Perfekt till frukost eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 211 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk msk smör
    • 1 krm Vaniljpulver krm
    • 1 nypa nypa salt
    • 0.5 burk Skyr vanilj
    • 1 dl Färska blåbär dl

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i salt och vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick skyr och färska bär.

    Lördag lunch 303 Kcal

    Stekt laxfilé med persikosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek laxfilén och fänkålen i ca 2-3 minuter per sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg på skivad persika och strimlade sockerärtor.
    • Lägg fänkål och laxfilén på salladsbädden.
    • Ringla över olivolja och pressad citron.
    • Toppa med pumpa- och solrosfrön.

      ärtskott och några persikoskivor.

    Lördag middag 510 Kcal

    Nötgryta med dragon och senap

    Fredagsmiddag - nötgryta med dragon och senap, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g Högrev g
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 dl Syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk Färsk dragon msk

    Gör så här

    • Skär köttet i grytbitar.
    • Skala och skär rotselleri, morötter och lök i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kött, selleri, lök och vitlök runt om i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på dragon, salt och peppar.
    • Blanda ner senap, fond och vatten.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Låt koka upp och sjud grytan under lock i ca 1,5 timme.
    • Blanda ner morötter, syltlök och cornichonsgurka.
    • Låt puttra 5 minuter och strö på dragon och servera med en sallad.

    Lördag dessert 296 Kcal

    Grekisk sommarkaka

    En toppen kaka att bjuda sina nära och kära en varm sommardag! Den är toppad med massor av härliga bär och frukter, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 3 dl Paranötter
    • 3 tsk Citronzest tsk
    Fyllning
    • 3 dl grekisk yoghurt
    • 2 dl hallon (färska)
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st rött äpple
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk msk flytande honung
    • 0.5 dl dl pistagenötter
    • 2 st myntakvist

    Gör så här

    • Lägg bakplåtspapper i en pajform ca: 24 x 24 cm.
    • Kärna ut dadlarna och lägg i en matberedare tillsammans med paranötter och citronzest.
    • Mixa till en gryning massa och tryck ut i pajformen.
    • Ställ in i frysen i minst 30 minuter.
    • Fördela yoghurt i pajskalet och strö på hallon och jordgubbar.
    • Skär äpplet i mindre bitar och strö över pajen.
    • Dela och gröp ur granatäpplekärnor och strö över pajen.
    • Ringla lite honung över och strö på pistagenötter.
    • Dekorera med färsk mynta och servera direkt.
  • Söndag frukost 275 Kcal

    Keso med äpple och jordgubbar

    Snabblagad frukost och mellanmål - keso toppat med äpple, jordgubbar och mandlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk Mandlar msk

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och blanda med vaniljpulver.
    • Skär äpplet och jordgubbarna i mindre bitar och toppa med 1 msk hackad mandel.
    • Vill du kan du toppa med kanel.

    Söndag lunch 684 Kcal

    Stor ostburgare med bacon

    En mycket stor och trevlig burgare med ost och bacon på. Servera burgaren på ett salladsblad och lägg på en klick majonnäs på! Tillaga en extra portion och ät till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk Bladpersilja
    • 2 skiva Bacon skiva
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladsblad
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar, örtagårdskrydda och persilja.
    • Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn bacon runt om.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Tillsätt en klick smör i stekpannan och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg.
    • Lägg på en ugnsplåt och lägg på ostskivor och rödlök.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg upp på ett salladsblad och toppa med bacon, persilja och en klick majonnäs.

    Söndag middag 587 Kcal

    Syrliga mexikanska räktacos

    En god variant på tacos som uppskattas av både stora och små.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor gram
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st Tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans ned vitlök och pressa ner saften av ½  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Skala räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och skär ananas i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Skölj av bönor och blanda med annans och sojabönor.
    • Blanda salladen med koriander, lime, salt och svart peppar och honung. 
    • Lägg upp salladen i tacoskal och dekorera med majs, gräddfil, koriander och 1 klyfta lime och ananas.
    • Toppa med räkor och servera med guacamole.
Frukt/grönt
  • 1 st ananas
  • 1.5 st grapefrukt
  • 1.4 st gurka
  • 1.5 st päron
  • 1 dl mynta (färsk)
  • 6 dl blandsallad
  • 5 st avokado
  • 0.5 st gul paprika
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 3.25 st rödlök
  • 7.25 st fänkål
  • 100 g machesallad
  • 22 st rädisor
  • 1 dl rucola
  • 0.25 dl hackad paprika
  • ruccola
  • 1.25 st granatäpple
  • 1 msk hackad dill
  • 4 msk Citronsaft
  • dillkvistar
  • 0.25 st squash
  • 2 st röd paprika
  • 4 msk Bladpersilja
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk gräslök
  • 7 st salladsblad
  • 10 st physalis
  • 2 st cocktailtomat
  • basilikablad
  • 1 st grönt äpple
  • 10 cm cm purjolök
  • 4 blad romansallad
  • 125 g skogschampinjoner
  • 0.5 dl finhackad purjolök
  • 30 g bladspenat
  • 1 st banan
  • 1 st persika
  • 25 g sockerärtor
  • 25 g ärtskott
  • 100 g rotselleri
  • 2 st morot
  • 10 st dadlar (färska)
  • 2 dl hallon (färska)
  • 12 st färsk jordgubbe
  • 1 st rött äpple
  • 2 st myntakvist
  • 0.25 st äpple
  • 2 st lime
  • 2 msk koriander
Övrigt
  • 1 dl is
  • 100 g vatten
  • 5 st gröna oliver
  • 0.5 dl coleslaw
  • 40 gram Groddar gram
  • 0.5 dl Rostad frömüsli
  • 2 tsk flytande honung
  • 80 g Löjrom gram
  • 2 skiva Skinka skivor
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 msk apelsinjuice
  • 4 msk majonnäs
  • 3 msk senap
  • 7 dl dl vatten
  • 1 krm Vaniljpulver krm
  • 1 dl Färska blåbär dl
  • Syltlök
  • 5 st cornichongurkor
  • 2 msk Färsk dragon msk
  • 3 dl Paranötter
  • 3 tsk Citronzest tsk
  • 1 msk msk flytande honung
  • 1 msk Mandlar msk
  • 4 st Tacoskal
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g varmrökt lax
  • 1000 g lammfärs
  • 11 st ägg
  • 3 skiva Lufttorkad skinka
  • 500 g torskrygg
  • 150 g salsiccia
  • 150 g Kolbasz korv
  • 200 g laxfilé
  • 700 g Högrev g
  • 200 g nötfärs
  • 2 skiva Bacon skiva
  • 400 g handskalade räkor
Mejeri
  • 11 dl grädde
  • 4 dl parmesan
  • 5 tsk tsk smör
  • 50 g chevreost
  • 2.5 dl keso dl
  • 1.5 msk msk smör
  • 125 g mozzarella
  • 2 skiva skiva ost
  • 105 g smör
  • 125 g St Agur-ost
  • 200 g saganakiost
  • 0.5 dl gräddfil
  • 0.5 burk Skyr vanilj
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 2 skiva ost
  • 2 msk msk gräddfil
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • 2 paket saffran
  • salt och vitpeppar
  • färsk timjan
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 nypa nypa salt
  • 1 msk frysta provensalska örter
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk curry
  • 3 msk kalvfond
  • salt och citonpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.2 kvist färsk persilja
  • 1 kruka färsk koriander
Torrvaror
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 tsk olivolja
  • 4 msk pumpakärnor
  • 1 st Knäckebröd Clean Eating 1 portion (32 g)
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk msk fiberhusk
  • 3 msk msk valnötter
  • 1 dl svarta linser
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 0.5 dl dl pistagenötter
  • 400 g svarta bönor gram
  • 100 g sojabönor
  • 0.25 dl majs
  • 1.75 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!