Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 16 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1276 Kcal

    • Frukost - 413 Kcal

      Äggröra med kalkon

    • Lunch - 332 Kcal

      Renskavsröra med pepparrot och äpple

    • Middag - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1108 Kcal

    • Frukost - 179 Kcal

      Hallonsmoothie - 1 glas

    • Lunch - 432 Kcal

      Tacolax

    • Middag - 497 Kcal

      Fetaostfylld kyckling med broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 997 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Keso med müsli och vattenmelon

    • Lunch - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1407 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Avokado med frukt

    • Lunch - 402 Kcal

      Räksallad med halloumi och ägg

    • Middag - 812 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1435 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 295 Kcal

      Torsk med ugnsrostade grönsaker

    • Middag - 1134 Kcal

      Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1113 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 275 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Mellanmål

    • Dessert - 200 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


  • Söndag - 1014 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Mellanmål - 223 Kcal

      Plocktallrik

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75.1 gram

Fett: 64.4 gram

Protein: 68 gram

Energi: 1192.8 kcal

  • Måndag frukost 413 Kcal

    Äggröra med kalkon

    Enkel frukost som består av en krämig äggröra tillsammans med kalkon och vattenmelon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 st salladsblad
    • 20 g rökt kalkon
    • 1 msk Bladpersilja
    • 3 skiva Vattenmelon skiva

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran några sekunder.
    • Servera med sallad, kalkon, persilja och vattenmelon.

    Måndag lunch 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Renskav g
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk strimlad purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Måndag middag 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricot verts
    • 150 g Halloumi 100 g
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk Chilisås msk
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.
  • Tisdag frukost 179 Kcal

    Hallonsmoothie - 1 glas

    Tisdag lunch 432 Kcal

    Tacolax

    Fräsch tacolax sallad med en massa goda grönsaker. En utmärkt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk msk gräddfil
    • 0.25 st strimlad rödlök
    • 1 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ungen på 200°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Blanda tacokrydda med rapsolja och bred kryddblandningen på laxen.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Fördela sallad på en tallrik.
    • Skär tomat, gurka och paprika i bitar och toppa salladen med.
    • Lägg laxfilén på salladen och toppa med gräddfil, rödlök och persilja.

    Tisdag middag 497 Kcal

    Fetaostfylld kyckling med broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st Broccolihuvud
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ett snitt i kycklingen och fyll med smulad fetaost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skär broccoli i småbuketter.
    • Använd också stammen och skär i mindre bitar.
    • Hacka paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med grädden och smula ned buljongtärningen, lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
    • Låt koka ihop och tillsätt persilja.
    • Häll hälften av grönsaksröran i en liten ugnsfast form.
    • Lägg på kycklingfliérna och häll på resten av grönsaksröran.
    • Sätt in i ugnen ca 25 min.
    • Servera med färsk spenat.
  • Onsdag frukost 284 Kcal

    Keso med müsli och vattenmelon

    En lågkalori, lättlagad frukost - en skål med keso toppad med musli och bitar av vattenmelon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso dl
    • 0.5 dl Rostad frömüsli
    • 0.2 st mini vattenmelon

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Toppa med melontärningar och strö över müslin.

    Onsdag lunch 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Onsdag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Lövbiff g
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricot verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.
  • Torsdag frukost 192 Kcal

    Avokado med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skär avokado i skivor och lägg på en tallrik.
    • Skär kiwi och melon och lägg bredvid.
    • Toppa med paprikaskivor och rostade solrosfrön.

    Torsdag lunch 402 Kcal

    Räksallad med halloumi och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 25 g Blandad sallad
    • 1 st avocado
    • 2 st ägg
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk hackad dill
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk grädd fil
    • 0.3 msk stark chilisås
    • 1 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad på en stor tallrik.
    • Skär avokado och ägg och lägg på salladen.
    • Lägg på tomater och räkor.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olja i en stekpanna några minuter.
    • Lägg halloumi på salladen och toppa med rödlökskivor och dillkvistar.
    • Servera med dressingen.

    Torsdag middag 812 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 812 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Fredag lunch 295 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    En trevlig tallrik med torskfilé och ugnsrostade grönsaker till, toppa med pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricot verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk finhackad basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Fredag middag 1134 Kcal

    Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    Servera en god glutenfripizza som snacks till en liten festligare tillställning. Denna pizza har en topping bland annat av skinka, champinjoner och mozarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 145 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 1134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 paket Pizzadeg glutenfri Pop Bakery 260 g
    • 1 dl Ajvar relish dl
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st Färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g gram lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg pizzabottnen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred över tomatsås eller ajvar.
    • Skiva champinjoner och rödlök och lägg över pizzan.
    • Smula över mozzarella och strö på örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått en fin färg.
    • Lägg på lufttorkad skinka, salami, tomater, basilikablad och rucolasallad  och servera.
  • Lördag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva Grovt bröd Guldkorn 1 skiva (35 g)
    • 125 g g keso
    • 0.5 dl alfaalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Lördag lunch 275 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Salladsblad toppad med en krämig tonfiskröra, rödlök och physalis på. Går utmärkt att byta ut tonfisken till tex, kyckling eller kalkon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl kvarg 0,2 %
    • 2 msk strimlad purjolök
    • 0.5 msk curry
    • 1 msk Bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 1 msk finhackad rödlök
    • 1 st physalis

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite hackad rödlök och persilja.

     

    Lördag middag 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl strimlad vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Lördag dessert 200 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


    En härlig rosa hallonpannacotta perfekt efterrätt till alla hjärtans dag. Toppa panacottan med färska och frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st Gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk Kokossocker tsk
    • 1 krm Vaniljpulver krm
    • 0.5 st citron
    • 1 dl Hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st Lavendelblommor

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med kokossocker, vaniljpulver och saften av ½  citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält. 
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Blanda ihop med gräddblandningen.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon, frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor.
  • Söndag frukost 224 Kcal

    Bananplättar

    Goda plättar med smak av banan, toppa med bär och blodapelsin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 3 msk msk turkisk yoghurt
    • 1 st Blodapelsin
    • 1 dl Bär dl

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt och bär och citrusfrukt

    Söndag lunch 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Söndag middag 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime

    Söndag mellanmål 223 Kcal

    Plocktallrik

    Sugen på lite allt möjligt? Mixa ihop en plocktallrik med lite ost, frukt, bär och nötter. Fungerar till frukost, mellis och lördagsmyset framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g Ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skiva Skinka skivor
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg upp salladsblad på en tallrik.
    • Skiva äpplet och skär selleri i stavar.
    • Skiva osten och dela jordgubben.
    • Lägg på äpple, selleri, skinka, ost och dekorera med jordgubbe och valnötter.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 st ägg
  • 20 g rökt kalkon
  • 100 g Renskav g
  • 300 g laxfilé
  • 650 g kycklingfilé
  • 200 g Lövbiff g
  • 440 g torskrygg
  • 50 g gram lufttorkad skinka
Mejeri
  • 4 msk grädde
  • 1 tsk tsk smör
  • 3 skiva Vattenmelon skiva
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 msk msk gräddfil
  • 75 g fetaost
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl keso dl
  • 75 g halloumi
  • 2 msk grädd fil
  • 125 g mozarella
  • 125 g g keso
  • 0.2 dl kvarg 0,2 %
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 msk msk smör
  • 3 msk msk turkisk yoghurt
  • 40 g minimozzarella
  • 30 g Ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
Kryddor/smaksättare
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
  • 2.2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk finhackad basilika
  • 1 msk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa nypa salt
  • 0.5 msk lantbuljong
Frukt/grönt
  • 6 st salladsblad
  • 3 msk Bladpersilja
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st äpple
  • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 1 msk gräslök
  • 2 st apelsinskiva
  • 4 msk strimlad purjolök
  • 2 st morot
  • 0.5 st aubergine
  • 5 klyfta vitlök
  • 300 g haricot verts
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 1 st apelsin
  • 1.5 dl hallon (färska)
  • 1 dl babyspenat
  • 5 st små plommontomater
  • 0.25 st gurka
  • 1 st gul paprika
  • 1 st Broccolihuvud
  • 1 st orange paprika
  • spenat
  • 0.2 st mini vattenmelon
  • 2 st rödbetor
  • böngroddar
  • 2 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 100 g broccoli
  • 100 g pak choi
  • 1 msk msk färsk koriander
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st kiwi
  • 0.1 st cantaloupemelon
  • 2.2 st röd paprika
  • 25 g Blandad sallad
  • 1 st avocado
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.5 st rödlök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk ingefära
  • 1.5 st lime
  • 0.5 st squash
  • 100 g körsbärstomater
  • 3 st cocktailtomat
  • basilikablad
  • 1 dl rucola
  • 0.5 dl alfaalfagroddar
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 0.5 st grapefrukt
  • 50 g grönsallad
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 st physalis
  • 62.5 g sockerärtor
  • 100 g selleri
  • 0.5 dl strimlad vitkål
  • 0.5 dl strimlad rödkål
  • 0.5 st mango
  • 2 st myntakvist
  • 0.5 st citron
  • 1 st banan
  • 1 st Blodapelsin
  • 2 styck tomat
  • 50 g jordgubbe
  • 1 msk koriander
  • 1 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st färsk jordgubbe
Övrigt
  • 5 msk majonnäs
  • 150 g Halloumi 100 g
  • 1 msk Chilisås msk
  • 150 g fryst bladspenat
  • 1 dl is
  • 0.5 dl Rostad frömüsli
  • 1.5 msk soja
  • 0.3 msk stark chilisås
  • 4 st träspett
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 1 paket Pizzadeg glutenfri Pop Bakery 260 g
  • 1 dl Ajvar relish dl
  • 4 st Färska champinjoner
  • 1 skiva Grovt bröd Guldkorn 1 skiva (35 g)
  • 1 st Gelatinblad
  • 1 krm Vaniljpulver krm
  • 1 dl Hallon (frysta)
  • 0.5 dl frystorkade hallon
  • 5 st Lavendelblommor
  • 1 dl Bär dl
  • 300 g vatten
  • 2 skiva Skinka skivor
  • 2 st gul lök
  • 0.25 st strimlad rödlök
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 3.5 msk solrosfrön
  • 3 tsk rapsolja
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk honung
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 50 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl kaffe
  • 1 msk pinjenötter
  • 2 msk msk valnötter
  • 90 g tonfisk i vatten
  • 5 st risblad
  • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
  • 2 tsk Kokossocker tsk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!