Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 1 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1479 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 265 Kcal

      Rostad mandel- och nötmüsli

  • Tisdag - 1050 Kcal

    • Frukost - 237 Kcal

      Solgul smoothie

    • Lunch - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med västerbottenost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1128 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 469 Kcal

      Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1517 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 469 Kcal

      Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    • Middag - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1618 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1241 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 464 Kcal

      Pestokyckling med zucchinipasta

    • Mellanmål

    • Dessert - 131 Kcal

      Choklad och apelsinrutor

  • Söndag - 1431 Kcal

    • Frukost - 369 Kcal

      Dinkelpannkakor med bär

    • Lunch - 464 Kcal

      Pestokyckling med zucchinipasta

    • Middag - 599 Kcal

      Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 65.9 gram

Fett: 86.1 gram

Protein: 68.9 gram

Energi: 1352.1 kcal

  • Måndag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Måndag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Måndag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag dessert 265 Kcal

    Rostad mandel- och nötmüsli

    En ljuvligt god müsli som kan förvaras i en burk med lock. I detta recept ingår dadelsirap som du kan hitta på hyllan som brukar kallas "världens mat", det går bra att byta ut dadelsirap mot flytande honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hetta upp en stor stekpanna och lägg ner mandelmjöl, kryddor, salt och rosta någon minut.
    • Häll över rapsolja, dadelsirap och vatten.
    • Sänk värmen och rosta i 10 minuter på låg värme. Rör om flera gånger.
    • Lägg på en plåt.
    • Hacka nötterna och rosta nötterna, frön och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg på en plåt och blanda ner linfrön, russin och kokos.
    • Blanda ihop allt med mandelmuslin.
    • Låt svalna och förvara müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 237 Kcal

    Solgul smoothie

    En enkel smoothie med apelsin och mango där myntan ger en fräsch extra touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Tisdag lunch 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 259 Kcal

    Torsk med västerbottenost

    Piffa upp torsken med en god västerbottenost - serveras med en sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 2 dl isbergssallad
    • 150 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 0.2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Skär grönsaker och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsaker i några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner hackad färsk persilja.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg på grönsaker.
    • Strö på salt och peppar på torskfiléerna.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn fisken några minuter per sida.
    • Lägg upp på tallriken och toppa med riven västerbottenost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 2 dl isbergssallad
    • 150 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 0.2 dl riven västerbottenost
  • Onsdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Onsdag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Onsdag middag 469 Kcal

    Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    Klassisk smakkombination med rödbetor, chèvre, honung och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 469 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Koka rödbetorna mjuka i vatten, ca 25-30 minuter. Skölj i kallt vatten och skala. Skiva och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till marinaden och låt stå en stund.
    • Skiva squash på längden och stek i lite olja i en stekpanna någon minut. Lägg på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela en bit chèvre på squash och ringla över honung och strö på örtagårdskrydda och valnötter. Sätt in i ugnen i 5 min.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och fördela rödbetssallad över. Lägg på den gratinerade chèvresquashen.
    • Dekorera med skivad citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron
  • Torsdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Torsdag lunch 469 Kcal

    Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    Klassisk smakkombination med rödbetor, chèvre, honung och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 469 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Koka rödbetorna mjuka i vatten, ca 25-30 minuter. Skölj i kallt vatten och skala. Skiva och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till marinaden och låt stå en stund.
    • Skiva squash på längden och stek i lite olja i en stekpanna någon minut. Lägg på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela en bit chèvre på squash och ringla över honung och strö på örtagårdskrydda och valnötter. Sätt in i ugnen i 5 min.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och fördela rödbetssallad över. Lägg på den gratinerade chèvresquashen.
    • Dekorera med skivad citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Torsdag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Fredag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Fredag middag 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
  • Lördag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Lördag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Lördag middag 464 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 131 Kcal

    Choklad och apelsinrutor

    Smarriga chokladrutor som sötas med färska dadlar istället för socker. Paranötter, hasselnötter, cashewnötter och kokos ger fin smak. En ruta innehåller 136 kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    Undre lagret
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 dl paranötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.25 dl apelsinsaft
    Övre lagret
    • 2 dl riven kokos
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 msk honung
    • 1 st apelsinskal

    Gör så här

    Undre lagret

    • Lägg först nötter i en mixer och kör till ett lite grovt mjöl.
    • Lägg i urkärnade dadlar, kakao och apelsinsaft och mixa samman.
    • Tryck ut smeten i en fyrkantig form täckt med bakplåtspapper.
    • Ställ i kylen i väntan på nästa lager. 

    Övre lagret

    • Mixa kokos och cashewnötter i en matberedare och lägg i en bunke.
    • Blanda samman med övriga ingredienser.
    • Tryck ut smeten ovanpå chokladlagret.
    • Låt sedan kakan vila en stund i kylen innan du skär den i fyrkantiga rutor.
    • Toppa rutorna med kokos. 

    Ingredienser

    15 portioner

    Undre lagret
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 dl paranötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.25 dl apelsinsaft
    Övre lagret
    • 2 dl riven kokos
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 msk honung
    • 1 st apelsinskal
  • Söndag frukost 369 Kcal

    Dinkelpannkakor med bär

    En perfekt lördagsfrukost att servera till familjen. Servera pannkakorna med valfria bär och frukter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    • Tillsätt yoghurt och blanda om.
    • Knäck i äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda pannkakor några minuter på varje sida.
    • Servera med agavesirap, frukt och bär.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Söndag lunch 464 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Söndag middag 599 Kcal

    Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    En härlig laxrätt där chevréosten gifter sig fint med den söta aprikosen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé.
    • Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar.
    • Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Koka sparris och sockerärter i någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Dela aprikoser, plocka ur kärnan och skär fruktköttet i tunna skivor.
    • Blanda ner aprikoser, olja, citronsaft, salt, peppar och dill i skålen.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg över grönsakerna.
    • Lägg fisken över och toppa med groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 25.5 tsk smör
  • 2 dl sojayoghurt
  • 0.2 dl riven västerbottenost
  • 300 g chevre
  • 2 dl havremjölk
  • 150 g halloumi
  • 1 msk grädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 12 msk riven parmesanost
  • 4 dl vaniljyoghurt
Frukt/grönt
  • 3 st blodapelsin
  • 20 cm purjolök
  • 150 g rucola
  • 6 klyfta vitlök
  • 4.25 st squash
  • 9 st avokado
  • 45 st små plommontomater
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st mango
  • 2.25 st röd paprika
  • 0.25 st rödlök
  • 2 dl isbergssallad
  • 1.4 st citron
  • 0.75 st äpple
  • 7 st aprikos
  • 2 st gul lök
  • 2 st broccolistånd
  • 200 g broccoli
  • 5 g solrosskott
  • 0.15 st gurka
  • 175 g sockerärtor
  • 5 st cocktailtomat
  • 4 st zucchini
  • 30 st cocktailtomater i olika färger
  • 10 st dadlar (färska)
  • 1 st apelsinskal
  • 2 dl blandsallad
  • 50 g sparris
  • 1 st citronklyfta
  • 25 g böngroddar
Övrigt
  • 1.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 300 g svarta oliver kärnfria
  • 3 msk yakinikusås
  • 32 st svarta oliver
  • 0.25 dl apelsinsaft
  • 0.5 dl frukt och bär
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 16 st ägg
  • 500 gram skinka
  • 1500 g lammfärs
  • 150 g torskfile
  • 300 g ryggbiff
  • 50 g kycklingbacon
  • 900 g kycklingfilé
  • 300 g laxfilé
Torrvaror
  • 15 msk olivolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk dadelsirap
  • 2 dl havrekärnor
  • 3 dl paranötter
  • 22 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2.5 dl linfrön
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl kokosskivor
  • 6 tsk flytande honung
  • 2 dl havregryn
  • 8 st torkade aprikoser
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk honung
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 1.5 dl cashewnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 dl riven kokos
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk agavesirap
  • 10 st pekannötter
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk kalvfond
  • 2.5 msk balsamico
  • 3 msk bladpersilja
  • 3.5 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 krm vaniljpulver
  • 2.5 krm salt
  • 1 msk mynta
  • 1 msk persilja
  • 4 krm örtagårdskrydda
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk gräslök
  • 6 tsk kycklingfond
  • 6 msk grön pesto
  • 8 kvist färsk persilja
  • 2 tsk dill

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!