Tillbaka till menyerna

Anns vecka

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1592 Kcal

    • Frukost - 513 Kcal

      Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    • Lunch - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Middag - 694 Kcal

      Laxfilé med sötpotatismos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 899 Kcal

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Middag - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1058 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Middag - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 918 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 328 Kcal

      Ulrikas rotfrukts Janson

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1544 Kcal

    • Frukost - 360 Kcal

      Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    • Lunch - 328 Kcal

      Ulrikas rotfrukts Janson

    • Middag - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert - 314 Kcal

      Glutenfri färskostkaka med apelsin och granatäpple

  • Lördag - 1433 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 694 Kcal

      Laxfilé med sötpotatismos

    • Middag - 602 Kcal

      Laxgratäng med spenat och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert - 131 Kcal

      Rocky Road med torkad mango och granatäpplekärnor

  • Söndag - 1151 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 602 Kcal

      Laxgratäng med spenat och mozzarella

    • Middag - 328 Kcal

      Ulrikas rotfrukts Janson

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 67.7 gram

Fett: 77.3 gram

Protein: 61.6 gram

Energi: 1227.7 kcal

  • Måndag frukost 513 Kcal

    Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    En ljuvligt god havregröt som passar extra bra under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 paket saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser förutom kokos och mandelmjölken i en kastrull. Koka upp och sänk värmen.
    • Låt koka 4 min. Häll på kokos och mandelmjölk och koka ytterligare någon minut.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med kokosskivor och hasselnötter. Servera med kokos- och mandelmjölk.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 paket saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Måndag lunch 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkål.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlök. Dela tomater.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkål, champinjoner och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomater.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en basilikakvist och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Måndag middag 694 Kcal

    Laxfilé med sötpotatismos

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 694 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först sötpotatismoset genom att skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på grädde och tillsätt smör, parmesanost, salt och peppar.
    • Rör om och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om.
    • Servera laxen med sötpotatismoset och sallad.
    • Toppa med pumpafrön och parmesan.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Tisdag lunch 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkål.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlök. Dela tomater.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkål, champinjoner och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomater.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en basilikakvist och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås
  • Onsdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Onsdag middag 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 328 Kcal

    Ulrikas rotfrukts Janson

    Variera Jansson med en krämig variant med rotfrukter i !

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 450 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 1 msk smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 dl mandelspån

    Gör så här

    • Värm ugnen till 225 grader.
    • Skala och strimla rotfrukterna och finhacka lök.
    • Lägg i en smörad ugnsfast form.
    • Häll av spadet från anjovisen i en bunke.
    • Finhacka anjovisen och blanda ner bland rotfrukterna.
    • Vispa ihop grädde, mjölk, salt och svartpeppar tillsammans med anjovisspadet och häll över gratängen.
    • Strö över västerbottenost och grädda i ca 1 timme.
    • Strö över mandelspån på gratängen de sista 5 minuterna i ugnen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 450 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 1 msk smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 dl mandelspån

    Torsdag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
  • Fredag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ca 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikoshalvor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Fredag lunch 328 Kcal

    Ulrikas rotfrukts Janson

    Variera Jansson med en krämig variant med rotfrukter i !

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 450 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 1 msk smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 dl mandelspån

    Gör så här

    • Värm ugnen till 225 grader.
    • Skala och strimla rotfrukterna och finhacka lök.
    • Lägg i en smörad ugnsfast form.
    • Häll av spadet från anjovisen i en bunke.
    • Finhacka anjovisen och blanda ner bland rotfrukterna.
    • Vispa ihop grädde, mjölk, salt och svartpeppar tillsammans med anjovisspadet och häll över gratängen.
    • Strö över västerbottenost och grädda i ca 1 timme.
    • Strö över mandelspån på gratängen de sista 5 minuterna i ugnen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 450 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 1 msk smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 dl mandelspån

    Fredag middag 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Fredag dessert 314 Kcal

    Glutenfri färskostkaka med apelsin och granatäpple

    En härlig dessert som räcker till många gäster!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st granatäpple
    Färskostcréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 1 st ägg
    • 1 st apelsinskal
    Topping
    • 0.5 st ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 st apelsin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg degen i en  smördegsklädd pajform med låg kant. Lägg en äggula i en skål och blanda ner resterande ingredienser till färskostcrémen och bred på smördegen.
    • Skär bort skalet från apelsinerna och lägg hälften över crémen tillsammans med granatäpplekärnor. Vik upp kanterna och pensla med ägg. Strö på mandelspån. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Låt svalna och dekorera med resterande apelsinklyftor.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st granatäpple
    Färskostcréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 1 st ägg
    • 1 st apelsinskal
    Topping
    • 0.5 st ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 st apelsin
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 694 Kcal

    Laxfilé med sötpotatismos

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 694 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först sötpotatismoset genom att skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på grädde och tillsätt smör, parmesanost, salt och peppar.
    • Rör om och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om.
    • Servera laxen med sötpotatismoset och sallad.
    • Toppa med pumpafrön och parmesan.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 st dillkvistar

    Lördag middag 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Lördag dessert 131 Kcal

    Rocky Road med torkad mango och granatäpplekärnor

    En nyttigare variant av den klassiska Rocky Road med smak av torkad frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 1 dl skalade hasselnötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 msk torkade gojibär
    • 10 g torkade granatäpplekärnor
    • 50 g torkad mango
    • 100 g mörk choklad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna
    • Lägg i en skål och blanda ner jordnötter, kokos, granatäpplekärnor, gojibär och hackad torkad mango.
    • Smält chokladen och blanda ner i skålen. Lägg blandningen i en bakplåtsklädd form, ca 10 cm x 20 cm.
    • Ställ i kylen och skär upp i mindre bitar.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 1 dl skalade hasselnötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 msk torkade gojibär
    • 10 g torkade granatäpplekärnor
    • 50 g torkad mango
    • 100 g mörk choklad
  • Söndag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Söndag lunch 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Söndag middag 328 Kcal

    Ulrikas rotfrukts Janson

    Variera Jansson med en krämig variant med rotfrukter i !

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 450 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 1 msk smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 dl mandelspån

    Gör så här

    • Värm ugnen till 225 grader.
    • Skala och strimla rotfrukterna och finhacka lök.
    • Lägg i en smörad ugnsfast form.
    • Häll av spadet från anjovisen i en bunke.
    • Finhacka anjovisen och blanda ner bland rotfrukterna.
    • Vispa ihop grädde, mjölk, salt och svartpeppar tillsammans med anjovisspadet och häll över gratängen.
    • Strö över västerbottenost och grädda i ca 1 timme.
    • Strö över mandelspån på gratängen de sista 5 minuterna i ugnen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 450 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 1 msk smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 dl mandelspån
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl havrekärnor
  • 1 msk linfrön
  • 4 msk solrosfrön
  • 2 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 3 tsk olivolja
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 6 dl kaffe
  • 51 dl mandelspån
  • 2 st torkade aprikoser
  • 2 msk pumpafrön
  • 0.25 tsk flytande honung
  • 0.75 dl sukrin melis
  • 6 tsk agavesirap
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 3 msk torkade gojibär
  • 10 g torkade granatäpplekärnor
  • 50 g torkad mango
Kryddor/smaksättare
  • 2.75 krm salt
  • 0.1 paket saffran
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • dillkvistar
  • 1 msk pepparrot
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tärning fiskbuljong
Övrigt
  • 1 tsk dadelsirap
  • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 20 g mango-curry sås
  • 0.5 dl granola (paulúns)
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 100 g mörk choklad
  • 30 g havremusli
Frukt/grönt
  • 50 g svartkål
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.5 st rödlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 3 st citronklyfta
  • 30 g grönsallad
  • 0.75 st liten sötpotatis
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 1 dl färska blåbär
  • 1.75 dl färska björnbär
  • 1 st mini squash
  • 1 st morot
  • 0.5 st rött äpple
  • 0.25 st purjolök
  • 30 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 1 st sötpotatis
  • 450 g rotselleri
  • 1 st kålrot
  • 3 st gul lök
  • 1 st aprikos
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 2 st apelsin
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st apelsinskal
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g bladspenat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
  • 750 g laxfilé
  • 800 g torskrygg
  • 300 g varmrökt lax
  • 4.5 st ägg
  • 200 g ansjovis
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 2 dl kräftstjärtar i lag
Mejeri
  • 26.5 g smör
  • 4.5 msk grädde
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 125 g keso
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 150 g pepparrotsost
  • 250 g mozzarella
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl naturell yoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!