Tillbaka till menyerna

Anns egna

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 595 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1194 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 284 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    • Middag - 685 Kcal

      Köttfärslimpa med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 813 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 695 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 411 Kcal

      Ugnsbakad lax med örter

    • Middag - 284 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1119 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Äggröra med bär

    • Lunch - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • Middag - 376 Kcal

      Tonfisksallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 63 Kcal

      Bärsorbet

  • Lördag - 970 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 685 Kcal

      Köttfärslimpa med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert - 63 Kcal

      Bärsorbet

  • Söndag - 1256 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 422 Kcal

      Ugnsbakad lax med citronpesto

    • Middag - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 163 Kcal

      Jordgubbar med vaniljkesella

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.9 gram

Fett: 57.6 gram

Protein: 63.5 gram

Energi: 949 kcal

  • Måndag lunch 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Måndag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Tisdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Tisdag lunch 284 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Tisdag middag 685 Kcal

    Köttfärslimpa med bacon

    Saftig och god köttfärslimpa inlindat i baconskivor. Denna rätt serveras tillsammans med ruccolasallad, olivolja och balsamvinäger! Lägg resterna i frysen och använd vid senare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • ‘Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Linda bacon runt om och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    • Fördela ruccolasallad på ett stort fat.
    • Dela tomaterna och lägg över tillsammans med oliver.
    • Lägg köttfärslimpan i mitten och servera med en god olivolja och balsamvinäger.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
  • Onsdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Onsdag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Torsdag lunch 411 Kcal

    Ugnsbakad lax med örter

    En trevlig snabblagad laxrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form.
    • Bred på Philadelphia och krydda med salt och peppar.
    • Ställ in laxen i ugnen i ca: 20 minuter.
    • Skär sparrisen i mindre bitar, hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Skär spetskål, sockerärtor och purjolök i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek någon minut.
    • Toppa med hackade färska örter.
    • Lägg upp lax och grönsaker på en tallrik.
    • Skiva rädisor och lägg på tallriken tillsammans med granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple

    Torsdag middag 284 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja
  • Fredag frukost 280 Kcal

    Äggröra med bär

    En god krämig äggröra toppad med valfria färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör om ca 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Servera med färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Fredag lunch 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Gör så här

    • Skär kyckling i små bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök några minuter.
    • Tillsätt krydda, vatten, hönsbuljongtärning och kokosmjölk.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Fredag middag 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Fredag dessert 63 Kcal

    Bärsorbet

    En superfräsch sorbet gjord på bland annat av frysta bär och sojayoghurt! Inför servering, toppa med färska eller frysta bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ner alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät sorbet.
    • För över glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Låt tina en stund innan servering.
    • Toppa med färska eller frysta bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)
  • Lördag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Lördag middag 685 Kcal

    Köttfärslimpa med bacon

    Saftig och god köttfärslimpa inlindat i baconskivor. Denna rätt serveras tillsammans med ruccolasallad, olivolja och balsamvinäger! Lägg resterna i frysen och använd vid senare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • ‘Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Linda bacon runt om och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    • Fördela ruccolasallad på ett stort fat.
    • Dela tomaterna och lägg över tillsammans med oliver.
    • Lägg köttfärslimpan i mitten och servera med en god olivolja och balsamvinäger.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Lördag dessert 63 Kcal

    Bärsorbet

    En superfräsch sorbet gjord på bland annat av frysta bär och sojayoghurt! Inför servering, toppa med färska eller frysta bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ner alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät sorbet.
    • För över glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Låt tina en stund innan servering.
    • Toppa med färska eller frysta bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)
  • Söndag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Söndag lunch 422 Kcal

    Ugnsbakad lax med citronpesto

    Till den här fiskrätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur för bästa resultat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
    • Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. 
    • Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. 
    • Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter).
    • Skär sparrisen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om. 
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med klippt gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Söndag dessert 163 Kcal

    Jordgubbar med vaniljkesella

    Ett riktigt enkelt och gott mellanmål, fungerar även till efterrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Tina jordgubbarna i en skål under natten i kylskåpet.
    • Klicka på lite kesella och toppa med limeskal.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.5 st zucchini
  • 175 g rucola
  • 4 st cocktailtomat
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st squash
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st fänkål
  • 3 st schalottenlök
  • 250 g färgglada tomater
  • 1 dl färska björnbär
  • 25 g sparris
  • 32.5 g sockerärtor
  • 20.5 st purjolök
  • 5 st rädisor
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 5 st färsk jordgubbe
  • 1 st avokado
  • 0.5 st färsk lök
  • 4 st salladsblad
  • 2.5 st citron
  • 1.25 dl färska blåbär
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 st grön sparris
  • 2 msk citronsaft
  • 3 tsk citronskal
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 1 st lime
Mejeri
  • 3 tsk smör
  • 0.5 dl havregrädde
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 1 dl havredryck
  • 250 g mozzarella
  • 2 dl grädde
  • 3.5 dl sojayoghurt
  • 50 g philadelphia gräslök
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl parmesan
  • 2 msk vaniljkesella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 350 g nötfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 600 g blandfärs
  • 7 st ägg
  • 150 g bacon
  • 900 g laxfilé
  • 250 g kycklingfilé
  • 200 g tonfisk i glasburk
  • 250 gram skinka
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkade örter
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk kanel
  • 1.5 tsk salt
  • 6 msk bladpersilja
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 msk gräslök
  • 4 tsk dill
  • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
  • 0.5 st dillkvistar
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk röd pesto
Torrvaror
  • 200 g krossade tomater
  • 9 tsk olivolja
  • 1 dl havregryn
  • 6 msk pumpakärnor
  • 200 ml lätt kokosmjölk
  • 1.5 msk valnötter
  • 6 dl bulgur
Övrigt
  • 100 g svarta oliver med kärna
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 1 dl Bär
  • 500 gram Blandade bär
  • 1 msk honung
  • 30 g havremusli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!