Tillbaka till menyerna

Anders & Birgitta

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 338 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

      338 kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 689 Kcal

    • Frukost

    • Mandelpaj med fetaost och tomater

      689 kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 11 gram

Fett: 41.5 gram

Protein: 26.5 gram

Energi: 513.3 kcal

  • Måndag middag 338 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
  • Tisdag lunch 689 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfärs
  • 2 st ägg
Frukt/grönt
  • 1 st rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 100 g bladspenat
  • 150 g färgglada tomater
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 kruka färsk basilika
Mejeri
  • 75 g färskost med vitlök
  • 100 g smör
  • 200 g fetaost
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
Torrvaror
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 0.5 msk sesamfrön
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.