Tillbaka till menyerna

800 kcal

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1367 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 685 Kcal

      Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    • Middag - 683 Kcal

      LCHF Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 846 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 240 Kcal

      Köttfärsrulle

    • Middag - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 678 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 432 Kcal

      LCHF våfflor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 31.6 gram

Fett: 64.4 gram

Protein: 64.2 gram

Energi: 963.6 kcal

  • Måndag lunch 685 Kcal

    Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    Panerad rödspätta med en gräddig blomkålsmos och en trevlig sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Börja med att göra blomkålsmoset.
    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålsbuketterna i en matbredare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en jämn smet.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar och späd ev. med mer grädde om det behövs.
    • Lägg ut filéerna på en skärbräda.
    • Vispa upp äggen och doppa filéerna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i sesamfröna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek de panerade filéerna i ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg ut romansallad bredvid och fördela blomkålsmoset på romansalladen.
    • Skär citronen i mindre klyftor och dekorera med citronklyftor och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott

    Måndag middag 683 Kcal

    LCHF Lasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula chevréost över.
    • Gratinera mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost
  • Tisdag lunch 240 Kcal

    Köttfärsrulle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 dl majs
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st filodegsark
    • -1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bryn köttfärs i olivolja.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt löken i köttfärsen och bryn i några minuter.
    • Riv moroten fint och blanda ner i köttfärsröran.
    • Tillsätt majs och tacokrydda och stek i 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt svalna. Lägg ut 2 st filoark över varandra på en skärbräda.
    • Lägg på färsen och rulla ihop till en rulle och lägg på en smordplåt.
    • Pensla rullen med olivolja och strö påsesamfrön.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär i portionsbitar.
    • Servera med en god sallad och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 dl majs
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st filodegsark
    • -1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0 g blandad sallad

    Tisdag middag 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • Onsdag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Onsdag middag 432 Kcal

    LCHF våfflor

    En god lchf våffla med smält choklad och hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 2 dl grädde
    • 10 g smör
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 75 g mörk choklad
    • 50 g mörk choklad
    • 50 gram hasselnötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till våffelsmeten.
    • Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor i smör.
    • Hacka 50 g choklad och 50 g hasselnötter.
    • Servera med grädde, smält choklad, hackad choklad och hasselnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 2 dl grädde
    • 10 g smör
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 75 g mörk choklad
    • 50 g mörk choklad
    • 50 gram hasselnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g rödspätta
  • 1 st uppvispat ägg
  • 1100 g nötfärs
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 200 g kycklingfärs
  • 4 st ägg
Torrvaror
  • 1 msk majsmjöl
  • sesamfrön
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl majs
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 4 st papadums Santa Maria
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
Mejeri
  • 32 g smör
  • 5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 100 g chevreost
  • 1 dl gräddfil
  • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl vispgrädde
Frukt/grönt
  • 150.5 st blomkål
  • 2 dl blandsallad
  • 0.5 st citron
  • 25 g ärtskott
  • 2.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 st aubergine
  • 1 st morot
  • blandad sallad
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sugarsnaps
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 3 msk purjolök
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkad basilika
  • 3 msk ajvar relish
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 1 st myntakvist
  • 3 msk mango chutney
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
Övrigt
  • 2 st filodegsark
  • 125 g mörk choklad
  • 50 gram hasselnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!