Tillbaka till menyerna

800 Kalorier Sommar 2024

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 65.2 gram

Fett: 46.4 gram

Protein: 62.4 gram

Energi: 924.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Måndag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Måndag mellanmål 124 Kcal

    Spenatdrink

    En frisk och nyttig drink fylld med vitaminer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och avokado.
    • Pressa ner citron och mixa tillsammans.
    • Häll i vatten och istärningar och mixa till bra konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is
  • Tisdag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Tisdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Tisdag middag 315 Kcal

    Räktortellini

    Tortellini på ett nytt och hälsosamt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hacka hälften av räkorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, parmesanost och dill. Smaka av med salt, peppar och pressa lite i citronsaft.
    • Skiva squash på längden till tunna skivor så att det blir 8 långa remsor.
    • Lägg 2 skivor på en skärbräda och lägg 2 skivor till på andra längden och fläta in dem i varandra så att det bildar en botten.
    • Lägg på räkröran och lägg över squashlängderna så att det bildar ett paket.
    • Lägg paketen på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, dill, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Lägg ner de resterande räkorna.
    • Servera de varma paketen på en tallrik och häll på tomatsåsen.
    • Strö på lite riven parmesan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost
  • Onsdag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Onsdag lunch 315 Kcal

    Räktortellini

    Tortellini på ett nytt och hälsosamt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hacka hälften av räkorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, parmesanost och dill. Smaka av med salt, peppar och pressa lite i citronsaft.
    • Skiva squash på längden till tunna skivor så att det blir 8 långa remsor.
    • Lägg 2 skivor på en skärbräda och lägg 2 skivor till på andra längden och fläta in dem i varandra så att det bildar en botten.
    • Lägg på räkröran och lägg över squashlängderna så att det bildar ett paket.
    • Lägg paketen på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, dill, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Lägg ner de resterande räkorna.
    • Servera de varma paketen på en tallrik och häll på tomatsåsen.
    • Strö på lite riven parmesan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost

    Onsdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

      Gör så här

      • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
      • Skär squash i skivor.
      • Skär tomaterna och lägg i en skål.
      • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
      • Salt och peppra.
      • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
      • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
      • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
      • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
      • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

      Ingredienser

      2 portioner

      • 300 g torskrygg
      • 0 salt och vitpeppar
      • 0.25 st squash
      • 1 tsk olivolja
      • 1 msk kapris
      • 1 msk basilika
      • 262.5 g cocktailtomater
      • 0.5 st rödlök
      • 1 st basilikakvist
      • 1 tsk olivolja
      • 0.5 msk balsamico
      • Torsdag frukost 273 Kcal

        Äggwrap med lufttorkad skinka

        Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 2 gram

        Fett: 20 gram

        Protein: 23 gram

        Energi: 273 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 2 st ägg
        • 0 salt och vitpeppar
        • 1 tsk smör
        Fyllning
        • 1 dl rucola
        • 3 skiva lufttorkad skinka
        • 0.25 st paprika

        Gör så här

        • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
        • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
        • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
        • Finhacka paprika.
        • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
        • Toppa med paprika.

        Ingredienser

        1 portioner

        • 2 st ägg
        • 0 salt och vitpeppar
        • 1 tsk smör
        Fyllning
        • 1 dl rucola
        • 3 skiva lufttorkad skinka
        • 0.25 st paprika

        Torsdag lunch 200 Kcal

        Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

        Goda smakkombinationer till torsk!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 9 gram

        Protein: 27 gram

        Energi: 200 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 300 g torskrygg
        • 0 salt och vitpeppar
        • 0.25 st squash
        • 1 tsk olivolja
        • 1 msk kapris
        • 1 msk basilika
        • 262.5 g cocktailtomater
        • 0.5 st rödlök
        • 1 st basilikakvist
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 msk balsamico

          Gör så här

          • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
          • Skär squash i skivor.
          • Skär tomaterna och lägg i en skål.
          • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
          • Salt och peppra.
          • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
          • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
          • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
          • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
          • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

          Ingredienser

          2 portioner

          • 300 g torskrygg
          • 0 salt och vitpeppar
          • 0.25 st squash
          • 1 tsk olivolja
          • 1 msk kapris
          • 1 msk basilika
          • 262.5 g cocktailtomater
          • 0.5 st rödlök
          • 1 st basilikakvist
          • 1 tsk olivolja
          • 0.5 msk balsamico

            Torsdag middag 254 Kcal

            Champinjonsoppa med grönsaker

            Värmande soppa!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 18 gram

            Fett: 15 gram

            Protein: 9 gram

            Energi: 254 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 100 g broccoli
            • 100 g blomkål
            • 1 st morot
            • 10 st champinjoner
            • 2 tsk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 tsk örtagårdskrydda
            • 0.5 krm Srirachasås
            • 0.5 tsk flytande honung
            • 1 tärning grönsaksbuljong
            • 5 dl vatten
            • 0.5 dl grädde
            • 0.5 msk färsk timjan

            Gör så här

            • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
            • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
            • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 100 g broccoli
            • 100 g blomkål
            • 1 st morot
            • 10 st champinjoner
            • 2 tsk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 tsk örtagårdskrydda
            • 0.5 krm Srirachasås
            • 0.5 tsk flytande honung
            • 1 tärning grönsaksbuljong
            • 5 dl vatten
            • 0.5 dl grädde
            • 0.5 msk färsk timjan
          • Fredag frukost 318 Kcal

            Keso med nektarin och nötter

            Hittar du inte nektarin så byt mot annan frukt i säsong!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 14 gram

            Fett: 19 gram

            Protein: 20 gram

            Energi: 318 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 dl keso, 4%
            • 0.75 st nektarin
            • 0.5 dl blandade nötter

            Gör så här

            • Lägg keso på ett fat.
            • Skiva och hacka nektarinen och lägg runt keson.
            • Toppa med nötter.

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 dl keso, 4%
            • 0.75 st nektarin
            • 0.5 dl blandade nötter

            Fredag lunch 254 Kcal

            Champinjonsoppa med grönsaker

            Värmande soppa!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 18 gram

            Fett: 15 gram

            Protein: 9 gram

            Energi: 254 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 100 g broccoli
            • 100 g blomkål
            • 1 st morot
            • 10 st champinjoner
            • 2 tsk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 tsk örtagårdskrydda
            • 0.5 krm Srirachasås
            • 0.5 tsk flytande honung
            • 1 tärning grönsaksbuljong
            • 5 dl vatten
            • 0.5 dl grädde
            • 0.5 msk färsk timjan

            Gör så här

            • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
            • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
            • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 100 g broccoli
            • 100 g blomkål
            • 1 st morot
            • 10 st champinjoner
            • 2 tsk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 tsk örtagårdskrydda
            • 0.5 krm Srirachasås
            • 0.5 tsk flytande honung
            • 1 tärning grönsaksbuljong
            • 5 dl vatten
            • 0.5 dl grädde
            • 0.5 msk färsk timjan

            Fredag middag 570 Kcal

            Persiska köttbullar med hummus och bönsallad

            En riktig lyxig maträtt att bjuda sina vänner eller familj på. Goda persiska köttbullar med en bönsallad till och en klick yoghurt, citron och hummus!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 27 gram

            Fett: 33 gram

            Protein: 39 gram

            Energi: 570 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g nötfärs
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 1 st ägg
            • 0.5 tsk malen kanel
            • 1 krm malen kryddnejlika
            • 0.5 tsk spiskummin
            • 1 krm salt
            • 2 msk bladpersilja
            • 0.5 msk ketjap manis
            • 1 tsk smör
            Tomat och bönsallad
            • 200 g kidneybönor
            • 2 st stor tomat
            • 50 g gröna oliver
            • 1 msk olivolja
            • 0.5 msk vitvinsvinäger
            • 0.5 msk flytande honung
            • 0.5 tsk torkade örter
            • 2 msk persilja
            • 0 salt och svartpeppar
            Tillbehör
            • 0.25 dl grekisk yoghurt
            • 2 st citronklyfta
            • 1 dl hummus

            Gör så här

            • Gör först hummusen enligt receptet nedan.
            • Ställ kallt.
            • Skölj av bönorna och lägg i en skål.
            • Skär tomater och blanda ner tillsammans med oliver.
            • Blanda ner resterande ingredienser.
            • Lägg färsen i en skål.
            • Skala och riv lök och vitlök fint.
            • Blanda ner alla ingredienser.
            • Rulla till lagom stora bullar.
            • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna runtom i ca 7-8 minuter.
            • Servera med tomat och bönsalladen, en klick hummus, en klick yoghurt och färsk persilja.
            • Dekorera med en citronklyfta.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g nötfärs
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 1 st ägg
            • 0.5 tsk malen kanel
            • 1 krm malen kryddnejlika
            • 0.5 tsk spiskummin
            • 1 krm salt
            • 2 msk bladpersilja
            • 0.5 msk ketjap manis
            • 1 tsk smör
            Tomat och bönsallad
            • 200 g kidneybönor
            • 2 st stor tomat
            • 50 g gröna oliver
            • 1 msk olivolja
            • 0.5 msk vitvinsvinäger
            • 0.5 msk flytande honung
            • 0.5 tsk torkade örter
            • 2 msk persilja
            • 0 salt och svartpeppar
            Tillbehör
            • 0.25 dl grekisk yoghurt
            • 2 st citronklyfta
            • 1 dl hummus
          • Lördag frukost 309 Kcal

            Äggröra med rökt skinka och tomater

            Alltid lika gott med äggröra till frukost!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 3 gram

            Fett: 24 gram

            Protein: 22 gram

            Energi: 309 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 tsk smör
            • 2 st ägg
            • 1 msk grädde
            • 0 salt och svartpeppar
            • 25 g rökt skinka
            • 3 st cocktailtomat

            Gör så här

            • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
            • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
            • Servera med skinka och skivade tomater.

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 tsk smör
            • 2 st ägg
            • 1 msk grädde
            • 0 salt och svartpeppar
            • 25 g rökt skinka
            • 3 st cocktailtomat

            Lördag lunch 570 Kcal

            Persiska köttbullar med hummus och bönsallad

            En riktig lyxig maträtt att bjuda sina vänner eller familj på. Goda persiska köttbullar med en bönsallad till och en klick yoghurt, citron och hummus!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 27 gram

            Fett: 33 gram

            Protein: 39 gram

            Energi: 570 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g nötfärs
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 1 st ägg
            • 0.5 tsk malen kanel
            • 1 krm malen kryddnejlika
            • 0.5 tsk spiskummin
            • 1 krm salt
            • 2 msk bladpersilja
            • 0.5 msk ketjap manis
            • 1 tsk smör
            Tomat och bönsallad
            • 200 g kidneybönor
            • 2 st stor tomat
            • 50 g gröna oliver
            • 1 msk olivolja
            • 0.5 msk vitvinsvinäger
            • 0.5 msk flytande honung
            • 0.5 tsk torkade örter
            • 2 msk persilja
            • 0 salt och svartpeppar
            Tillbehör
            • 0.25 dl grekisk yoghurt
            • 2 st citronklyfta
            • 1 dl hummus

            Gör så här

            • Gör först hummusen enligt receptet nedan.
            • Ställ kallt.
            • Skölj av bönorna och lägg i en skål.
            • Skär tomater och blanda ner tillsammans med oliver.
            • Blanda ner resterande ingredienser.
            • Lägg färsen i en skål.
            • Skala och riv lök och vitlök fint.
            • Blanda ner alla ingredienser.
            • Rulla till lagom stora bullar.
            • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna runtom i ca 7-8 minuter.
            • Servera med tomat och bönsalladen, en klick hummus, en klick yoghurt och färsk persilja.
            • Dekorera med en citronklyfta.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g nötfärs
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 1 st ägg
            • 0.5 tsk malen kanel
            • 1 krm malen kryddnejlika
            • 0.5 tsk spiskummin
            • 1 krm salt
            • 2 msk bladpersilja
            • 0.5 msk ketjap manis
            • 1 tsk smör
            Tomat och bönsallad
            • 200 g kidneybönor
            • 2 st stor tomat
            • 50 g gröna oliver
            • 1 msk olivolja
            • 0.5 msk vitvinsvinäger
            • 0.5 msk flytande honung
            • 0.5 tsk torkade örter
            • 2 msk persilja
            • 0 salt och svartpeppar
            Tillbehör
            • 0.25 dl grekisk yoghurt
            • 2 st citronklyfta
            • 1 dl hummus

            Lördag middag 228 Kcal

            Italiensk blomkålspizza

            En pizza med supergod blomkålsbotten, toppa med det du gillar!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 20 gram

            Fett: 11 gram

            Protein: 11 gram

            Energi: 228 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            Innehåll
            • 0.5 st blomkål
            • 0.25 dl riven peccorinoost
            • 50 g buffelmozzarella
            • 1 st ägg
            • 0.5 tsk salt
            • 0 krm vitlökspulver
            Tomatsås
            • 0.5 st gul lök
            • 1 tsk olivolja
            • 1 klyfta vitlök
            • 200 g krossade tomater
            • 0.2 tsk örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            Topping
            • 125 g buffelmozzarella
            • 12 st cocktailtomater i olika färger
            • 0.25 st rödlök
            • 0.1 st squash
            • 0.25 st gul paprika
            • 1 msk pinjenötter
            Tillbehör
            • 1 dl rucola

            Gör så här

            • Sätt på ugnen på 200 grader.
            • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
            •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
            • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
            • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
            • Mixa till en deg.
            • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
            • Sätt in i ugnen i 20 min.
            • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
            • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
            • Mixa tomatsåsen slät.
            • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
            • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
            • Lägg grönsakerna på pizzan.
            • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
            • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
            • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
            •  Servera med rucolasallad.

             

            Ingredienser

            2 portioner

            Innehåll
            • 0.5 st blomkål
            • 0.25 dl riven peccorinoost
            • 50 g buffelmozzarella
            • 1 st ägg
            • 0.5 tsk salt
            • 0 krm vitlökspulver
            Tomatsås
            • 0.5 st gul lök
            • 1 tsk olivolja
            • 1 klyfta vitlök
            • 200 g krossade tomater
            • 0.2 tsk örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            Topping
            • 125 g buffelmozzarella
            • 12 st cocktailtomater i olika färger
            • 0.25 st rödlök
            • 0.1 st squash
            • 0.25 st gul paprika
            • 1 msk pinjenötter
            Tillbehör
            • 1 dl rucola

            Lördag dessert 523 Kcal

            Toscakaka

            Saftig toscakaka perfekt till fikat under helgen!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 9 gram

            Fett: 50 gram

            Protein: 9 gram

            Energi: 523 kcal

            Ingredienser

            10 portioner

            • 200 g smör
            • 4 st ägg
            • 1.5 dl sukrin gold
            • 0.5 tsk vaniljpulver
            • 0.5 tsk salt
            • 1 dl kakao
            • 3 dl mandelmjöl
            Toscatäcke
            • 3 dl kokosskivor
            • 0.5 dl agavesirap
            • 2 dl mandelspån
            • 1.5 dl vispgrädde
            • 75 g smör

            Gör så här

            • Sätt ugnen på 200 grader.
            • Smält smör i en kastrull.
            • Vispa ihop ägg och sukrin i en skål.
            • Tillsätt vaniljpulver, salt kakao och mandelmjöl.
            • Rör ner smöret och häll smeten i en pajform (24 cm) med avtagbar kant.
            • Sätt in i ugnen i 15 min.
            • Gör under tiden toscatäcket genom att värma alla ingredienser i en kastrull i några minuter tills det blir en kletig massa.
            • Fördela blandningen över kakan och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
            • Låt svalna och skär upp i bitar.

            Ingredienser

            10 portioner

            • 200 g smör
            • 4 st ägg
            • 1.5 dl sukrin gold
            • 0.5 tsk vaniljpulver
            • 0.5 tsk salt
            • 1 dl kakao
            • 3 dl mandelmjöl
            Toscatäcke
            • 3 dl kokosskivor
            • 0.5 dl agavesirap
            • 2 dl mandelspån
            • 1.5 dl vispgrädde
            • 75 g smör
          • Söndag frukost 360 Kcal

            Havregrynsgröt med frön och aprikoser

            Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 27 gram

            Fett: 19 gram

            Protein: 15 gram

            Energi: 360 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 dl vatten
            • 0.5 dl havregryn
            • 0.25 tsk salt
            • 2 st torkade aprikoser
            • 1 msk solrosfrön
            • 2 msk pumpafrön
            Topping
            • 1 msk solrosfrön
            • 0.25 tsk flytande honung
            • 1 krm salt
            • 1 st aprikos
            • 1 msk grekisk yoghurt

            Gör så här

            • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
            • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
            • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
            • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
            • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
            • Skiva färska aprikoser.
            • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 dl vatten
            • 0.5 dl havregryn
            • 0.25 tsk salt
            • 2 st torkade aprikoser
            • 1 msk solrosfrön
            • 2 msk pumpafrön
            Topping
            • 1 msk solrosfrön
            • 0.25 tsk flytande honung
            • 1 krm salt
            • 1 st aprikos
            • 1 msk grekisk yoghurt

            Söndag lunch 228 Kcal

            Italiensk blomkålspizza

            En pizza med supergod blomkålsbotten, toppa med det du gillar!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 20 gram

            Fett: 11 gram

            Protein: 11 gram

            Energi: 228 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            Innehåll
            • 0.5 st blomkål
            • 0.25 dl riven peccorinoost
            • 50 g buffelmozzarella
            • 1 st ägg
            • 0.5 tsk salt
            • 0 krm vitlökspulver
            Tomatsås
            • 0.5 st gul lök
            • 1 tsk olivolja
            • 1 klyfta vitlök
            • 200 g krossade tomater
            • 0.2 tsk örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            Topping
            • 125 g buffelmozzarella
            • 12 st cocktailtomater i olika färger
            • 0.25 st rödlök
            • 0.1 st squash
            • 0.25 st gul paprika
            • 1 msk pinjenötter
            Tillbehör
            • 1 dl rucola

            Gör så här

            • Sätt på ugnen på 200 grader.
            • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
            •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
            • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
            • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
            • Mixa till en deg.
            • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
            • Sätt in i ugnen i 20 min.
            • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
            • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
            • Mixa tomatsåsen slät.
            • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
            • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
            • Lägg grönsakerna på pizzan.
            • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
            • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
            • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
            •  Servera med rucolasallad.

             

            Ingredienser

            2 portioner

            Innehåll
            • 0.5 st blomkål
            • 0.25 dl riven peccorinoost
            • 50 g buffelmozzarella
            • 1 st ägg
            • 0.5 tsk salt
            • 0 krm vitlökspulver
            Tomatsås
            • 0.5 st gul lök
            • 1 tsk olivolja
            • 1 klyfta vitlök
            • 200 g krossade tomater
            • 0.2 tsk örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            Topping
            • 125 g buffelmozzarella
            • 12 st cocktailtomater i olika färger
            • 0.25 st rödlök
            • 0.1 st squash
            • 0.25 st gul paprika
            • 1 msk pinjenötter
            Tillbehör
            • 1 dl rucola

            Söndag middag 264 Kcal

            Pad thai med kyckling

            Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 30 gram

            Fett: 5 gram

            Protein: 20 gram

            Energi: 264 kcal

            Ingredienser

            3 portioner

            • 400 g Root Pasta fettuccini
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 0.5 st röd chili
            • 2 st morot
            • 2 st salladslök
            • 0.5 st vitkål
            • 150 g kycklingfilé
            • 0 salt och vitpeppar
            • 1 tsk rapsolja
            • 1 st ägg
            • 0.5 st lime
            • 1 tsk fisksås
            • 0.3 msk mirin
            • 1 msk ketjap manis
            • 2 msk koriander
            • 10 g wasabinötter

            Gör så här

            • Skölj nudlarna.
            • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
            • Strimla salladslöken.
            • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
            • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
            • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
            • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
            • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
            • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

            Ingredienser

            3 portioner

            • 400 g Root Pasta fettuccini
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 0.5 st röd chili
            • 2 st morot
            • 2 st salladslök
            • 0.5 st vitkål
            • 150 g kycklingfilé
            • 0 salt och vitpeppar
            • 1 tsk rapsolja
            • 1 st ägg
            • 0.5 st lime
            • 1 tsk fisksås
            • 0.3 msk mirin
            • 1 msk ketjap manis
            • 2 msk koriander
            • 10 g wasabinötter
          Torrvaror
          • 3 dl kaffe
          • 14.5 msk olivolja
          • 3 dl torkade röda linser
          • 800 g krossade tomater
          • 1200 g Root Pasta fettuccini
          • 3 tsk rapsolja
          • 30 g wasabinötter
          • 2 tsk honung
          • 2.25 tsk flytande honung
          • 0.5 dl blandade nötter
          • 400 g kidneybönor
          • 2 msk pinjenötter
          • 1.5 dl sukrin gold
          • 1 dl kakao
          • 3 dl mandelmjöl
          • 3 dl kokosskivor
          • 0.5 dl agavesirap
          • 2 dl mandelspån
          • 0.5 dl havregryn
          • 2 st torkade aprikoser
          • 2 msk solrosfrön
          • 2 msk pumpafrön
          Frukt/grönt
          • 13 klyfta vitlök
          • 6.5 st gul lök
          • 10 st morot
          • 2 st selleristjälk
          • 1.5 st röd chili
          • 6 st salladslök
          • 1.5 st vitkål
          • 2.5 st lime
          • 30 g spenat
          • 5 st apelsin
          • 0.5 st avokado
          • 1.5 st citron
          • 4 dl hallon (frysta)
          • 2 basilika
          • 2.7 st squash
          • 525 g cocktailtomater
          • 1.5 st rödlök
          • 3 dl rucola
          • 0.25 st paprika
          • 200 g broccoli
          • 201 g blomkål
          • 20 st champinjoner
          • 0.75 st nektarin
          • 4 st stor tomat
          • 4 st citronklyfta
          • 3 st cocktailtomat
          • 24 st cocktailtomater i olika färger
          • 0.5 st gul paprika
          • 1 st aprikos
          Kryddor/smaksättare
          • 1.5 tsk spiskummin
          • 0.5 tsk gurkmeja
          • 1.5 tsk torkade örter
          • 1 nypa chiliflakes
          • 3 tärning grönsaksbuljong
          • 3 tsk fisksås
          • 0.9 msk mirin
          • 4 msk ketjap manis
          • 6 msk koriander
          • 4 msk dill
          • 1 msk tomatpuré
          • 2 st basilikakvist
          • 1 msk balsamico
          • 1.4 tsk örtagårdskrydda
          • 1 krm Srirachasås
          • 1 msk färsk timjan
          • 1 tsk malen kanel
          • 2 krm malen kryddnejlika
          • 4.75 krm salt
          • 4 msk bladpersilja
          • 1 msk vitvinsvinäger
          • 4 msk persilja
          • vitlökspulver
          • 0.5 tsk vaniljpulver
          Kött/fisk/fågel/ägg/vego
          • 450 g kycklingfilé
          • 15 st ägg
          • 400 g räkor
          • 600 g torskrygg
          • 3 skiva lufttorkad skinka
          • 600 g nötfärs
          • 25 g rökt skinka
          Övrigt
          • 1 dl is
          • 2 msk kapris
          • 100 g gröna oliver
          • 2 dl hummus
          Mejeri
          • 8 dl havremjölk
          • 300 g keso
          • 7 msk riven parmesanost
          • 279 tsk smör
          • 2 dl grädde
          • 1 dl keso, 4%
          • 1.5 dl grekisk yoghurt
          • 0.5 dl riven peccorinoost
          • 350 g buffelmozzarella
          • 1.5 dl vispgrädde

          Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

          Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
          Välkommen!

          Om cookies

          Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

          En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.