Tillbaka till menyerna

2024- v 13

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 259 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 701 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Middag - 442 Kcal

      Groddsallad med gulbetor och getost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 59.2 gram

Fett: 20.5 gram

Protein: 63.6 gram

Energi: 480 kcal

  • Måndag middag 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver
  • Tisdag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Tisdag middag 442 Kcal

    Groddsallad med gulbetor och getost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 92 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 dl mungbönor, torkade
    • 4 st gulbetor
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk olivolja
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 150 g krämig getost
    • 3 msk torkade tranbär
    • 0.5 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Lägg bönorna i blöt under natten eller minst 6 timmar.
    • Koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 25 minuter.
    •  Koka gulbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter.
    • Skär demi mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner bönor, persilja, olja och vinäger och blanda om.
    • Toppasalladen med smulad getost, torkade tranbär och frön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 dl mungbönor, torkade
    • 4 st gulbetor
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk olivolja
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 150 g krämig getost
    • 3 msk torkade tranbär
    • 0.5 dl blandade nötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1200 g kycklingfilé
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 2 st rödlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 st squash
  • 4 st gulbetor
Torrvaror
  • 4 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl mungbönor, torkade
  • 3 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl blandade nötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk torkade örter
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 msk bladpersilja
Övrigt
  • 200 g kalamataoliver
  • 0.15 dl balsamvinäger
Mejeri
  • 150 g krämig getost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!