IMG_2014Jag har spenderat minst 7 timmar varje dag ute denna påskhelg – så underbart med en massa sol på Gotland och faktiskt också värme på dagarna. Helgen har bestått av att luckra upp jorden med hönsskit (från grannens hönsgård), sätta alla mina fröer som jag har beställt i mina pallkragar som jag gjorde i ordning för 2 somrar sedan, rensa bort ogräs som redan har kommit och sätta lite sommarpotatis också.

Fröer

Min mamma och min dotter är här och hjälper mig och det är tur det! I går skuvade vi ihop massor med pallkragar som jag hade köpt som ska vara vid det nya landet vid restaurangen.

Pallkragar

Jag har hittat kajp som är en lökväxt som växer vilt på Gotland. Jag plockar dem och fryser in för att använda i min restaurang i sommar. Då gör jag kajpsoppa eller använder kajpen i pesto, dressingar eller i paj. Jag ska leta efter Ramslök denna veckan, stannar här till den 30 april.

Påskliljor   Kajpplockning

ROnehamn

AW i solen  Påskbrasa

Påskbrasa har vi haft och lite påskmat men ärligt talat har inte maten varit i fokus denna helg – har helt enkelt inte haft tid… Ett glas vitt vin med oliver, ost och nötter på min veranda i solnedgången har varit mysigt. När jag inte har jobbat ute så har jag suttit ute på min altan och börjat skriva på en ny bok – jag är full av inspiration och denna bok har jag velat skriva länge – väl behövlig kommer den att vara. Mer info kommer snart om detta. Nu ska jag njuta i solskenet denna ANNANDAG PÅSK.

Ny bok