I min nya bok “Kickstart med Ulrika” så har jag ett helt kapitel som handlar om att Kickstarta med soppor i en vecka. Eftersom boken har funnits ute i nästan 6 veckor nu har jag börjat få en hel del mail och information om hur folk upplever denna kostplan.

Inte för att skryta men jag känner mig så stolt för denna bok och för det resultat den ger till så många som vill gå ner i vikt – och det går snabbt!!! I snitt när man följer denna kostplan i en vecka verkar det som att man går ner 3,2 kilo. Jag har räknat ut det efter all info jag får dagligen via mail, facebook och samtal. Folk är lyriska över denna kostplan och gillar dessutom alla sopporna i boken! Det som också är intressant är att de som har bäst resultat (en del över 4 kg på en vecka) är ofta de som har blodgrupp A. Jag är inte förvånad för tittar man på hur man ska äta med den blodgruppen så är det en exemplarisk meny för den blodgruppen. Just A personer har annars svårare att tappa kilon så det är roligt att det för en gångs skull gynnar den gruppen! Nedan bjuder jag på ett nytt recept som är så gott och passar även för alla som söker recept för fastedagen om man följer 5:2 dieten.

Tomat och papriksoppa

Paprikasoppa – 4 portioner (89 kalorier + 25 för topping per portion)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

500 g rostad paprika

400 g krossade tomater

1 buljongtärning

salt och svartpeppar

örtagårdskrydda

Topping:

¼ fänkål

1 tsk olivolja

50 g fetost 10%

2 msk hackad persilja

Skala och hacka lök och vitlök. Stek i lite olja i en kastrull. Tillsätt paprika och tomater och smula ner en buljongtärning. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt, peppar och örtgårdskrydda. Späd med vatten om det behövs. Skär skivor av fänkålen och stek i lite olivolja. Häll upp soppan i skålar och toppa med en skiva fänkål, smulad fetaost och lite persilja i varje skål.