IMG_1604I dag fick jag en present av Annie som hjälper mig att laga mat, eller snarare sitter och skriver recepten och jag lagar maten. I påsen jag fick var det en ljuvlig glasburk med små, soltorkade körsbärstomater som låg i en god olivolja. Annie hade köpt denna burk på Olja & Oliv Delikatesser som är en charmig delikatessbutik på Södermalm men de har även en fin webbshop.

Jag lagade en trevlig lågkolhydratsrätt med dessa som tomater. Jag tog ett blomkålshuvud och skar i buketter. Sedan blandade jag blomkålsbuketter med tomaterna i en skål.  Hällde över oljan som låg i burken och avslutade med att strö på havssalt och svartpeppar och hackad bladpersilja. Jag gjorde kycklingrulader till denna rätt men jag an tänka mig att man kan servera kött och fisk också!

Blomkålssallad med soltorkade tomater

Det blev 10 rätter i dag och jag gjorde LCHF mat som var vegetarisk och LCHF mat som var mjölkfri som tema. Här med fotografen Malte!

Malte