I sommar ska vi vara aktiva tillsammans och samla steg i benen och stärka vår kropp med enkla övningar som du kan utföra var som helst och när som helst. Träning och rörelse ska vara enkelt och det ska framförallt vara träningsglädje!

Promenadglädje!

Nu sätter vi igång och planerar dagligen in två korta eller en lång promenad. Korta promenader bör vara 30 minuter och långa promenader i 60 minuter. Jag tycker att ditt mål ska var att komma upp i minst 8000 steg per dag men gärna 10 000 steg. Du kommer i snitt upp till 4000 – 5000 steg och går du en timme så är du nära 10 000 steg.

Du kan börja i det tempo du känner dig bekväm med den första veckan för att känna lust inför din träning samt att du kommer in i dina träningsrutiner och samtidigt komma in i dina rutiner med matplanering och följa kostschemat. Efter några dagar eller en vecka är min rekommendation att du utmanar dig lite och ökar hastigheten. Det är inte farligt att öka på stegen och det ger en pulshöjande effekt som ger resultat på din förbränning. Du kan ladda ner vår app ”Ulrikas Kickstart” och där registreras dina steg dagligen. I vår app kan du också registrera din vikt och ditt mål och det blir roligt att följa förändringen under dessa veckor.

Ett tips om du har svårt att komma i gång är att lyssna på en bra spellista, en bra bok, en bra podd eller bestäm dig för att promenera dig igenom ett helt sommarprat som släpps på Sveriges Radio varje dag. Jag kommer i gruppen rekommendera några bra poddar som har gett mig mycket och som är intressanta att lyssna på och jag kommer också ge några bra boktips!

 

Träningsglädje med dagliga övningar!

Jag har satt ihop 9 övningar som jag själv gör i samband med mina promenader och det tar ca: 20 min att utföra. Dessa övningar kan du göra i naturen eller du kan välja att göra dem när du kommer hem från din promenad. Dessa övningar kommer göra dig starkare och du kommer märka resultat när sommaren är över. Några av övningarna är dessutom pulshöjande och det är bra för din hälsa. Du kommer också märka allt eftersom att du utför dessa övningar enklare och enklare och det är en bra start att börja göra din kropp mer rörlig och ett program som gör dig starkare utan att det bli ett för stort projekt.

LADDA NER TRÄNINGSPROGRAMMET HÄR

Målglädje!

Om du utför dina promenader och övningar 5 ggr per vecka kommer du efter 6 veckor ha utfört:

  • 300 000 steg (50 000 steg per vecka)
  • 450 st övningar med PLANKAN
  • 1350 st SITUPS
  • 900 st UTFALLSSTEG
  • 1350 st KNÄBÖJ
  • 1350 st ARMHÄVNINGAR
  • 900 st BURPEES
  • 900 st UPPKLIV PÅ BÄNK
  • 900 st JUMPING JACK
  • 1350 st SIDO CRUNCH

Ta fram din målbild och fundera på hur du kommer att känna dig om du har genomfört dessa 6 veckor med detta upplägg? Vilken fantastisk sommar du kommer att få med träningsglädje och det kommer att ha stor betydelse när du kommer tillbaka från semestern!

Hälsningar Ulrika