Ulrikas goda tapas är ett alternativ till en förrätt eller som tilltugg på ett mingel.
Gör så här
Lax och pepparrotsnittar:
Finhacka lax och lägg i en skål. Blanda ner osten. Fördela röran på fröknäcke och toppa med lite lax eller hackad gräslök.
Västerbottenchips med löjrom:
Sätt ugnen på 200°C. Lägg ut små högar ost, ca 1 msk, med gott utrymme emellan på en bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 5 minuter, tills chipsen fått fin färg. Låt svalna. Toppa med lite smetana, rom och finhackad rödlök samt räkor.
Västerbottenchips med löjrom:
Sätt ugnen på 200°C. Lägg ut små högar ost, ca 1 msk, med gott utrymme emellan på en bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 5 minuter, tills chipsen fått fin färg. Låt svalna. Toppa med lite smetana, rom och finhackad rödlök samt räkor.
Varm brieosttårta:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg osten på en ugnsplåt och toppa med nötter, frukt och ringla honung över. Strö på salt och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Rotfruktchips:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta rotfrukterna och skär dem i skivor med en mandolin eller tunt med en vass kniv. Lägg i en skål och häll över olja. Blanda om och fördela på två plåtar. Strö salt över och sätt in i ugnen i 15 minuter. Rör om då och då. Sänk temperaturen till 100 grader och låt stå och rosta tills chipsen är knapriga.
Parmachips:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg parmaskinka på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är hårda.