Påsktårta med citron och maräng. Ingen påsk utan dessert – eller hur? Den här citronmarängpajen är gjord på mandelmjöl och rismjöl och istället för vitt socker använder jag Agavesirap. Glad påsk!
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Tärna smöret och lägg i en bunke. Blanda ner alla ingredienser till pajskalet och forma till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant (24 cm) och ställ in i frysen 15 minuter. Förgrädda pajen i 15 minuter. Gör under tiden fyllningen genom att smälta smör i en kastrull. Låt svalna och blanda ner alla andra ingredienser. Vispa till en jämn smet. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Häll ner citronfyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i 30 minuter. Låt svalna. Vispa äggvitor till ett fast skum. Häll ner agavesirapen och vispa ytterligare en stund. Lägg ner marängen i en spritspåse och klicka ut toppar på citrontårtan.
Använd en brännare så att marängen får en gyllenbrun färg eller ställ in 2 minuter på grill i ugnen.