I dag har jag gjort de sista bilderna till en ny bok som kommer i höst – BAKA GLUTENFRITT MED ULRIKA
Jag passade på att göra ett extra recept som jag ska bjuda säljarna på Bonnier i morgon och jag tänkte att även ni kan få receptet – det kommer här:
Päronkaka med mandel – 1 kaka
200 g smör
½ dl sukrin
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
saften av ½ citron
3 päron
mandelspån
Sätt ugnen på 175°C. Tärna ner smöret i en kastrull och tillsätt sukrin. Vispa med en elvisp tills smöret är krämigt. Tillsätt ägg, mandelmjöl, sukrin och bakpulver och vispa till en jämn smet. Pressa ner lite citronsaft. Fördela smeten i en bakplåtsklädd form. Skala 2 päron och skiva i mindre bitar. Lägg päronbitarna på kakan. Skiva det andra päronet och lägg på kakan dekorativt. Strö på mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kakan är torr. Låt kakan svalna i formen och skär upp i 12 bitar. Servera med vispad grädde.