blodgruppsbokVarje vecka får jag mail från tjejer som beskriver hur de följer en LCHF kostplan men får inget resultat på vågen och de känner sig svullna. I 9 av 10 av dessa fall har personen i fråga blodgrupp A. Jag har sedan 5 år tillbaka använt mig av den forskning som finns när det gäller att äta rätt efter sin blodgrupp och jag blir bara mer och mer övertygad. Personer med blodgrupp A bör inte följa en LCHF kostplan med mycket kött och grädde.

 

Här är ett mail från en tjej för ett par veckor sedan:

Jag har i många år haft problem med min mage (IBS) och den kost som fungerar bäst är LCHF. Men det känns ändå inte optimalt i min kropp. Magen krånglar fortfarande något och min kropp är trött och seg, att träna är inte ens att tänka på. Så jag tvivlar på att LCHF egentligen är optimalt för just mig.

Det är här intresset för blodgruppsmat kommer in. Jag är blodgrupp A (A+ tror jag till och med) och vill inget hellre än att bli frisk i min mage, bli av med mina sista mammakilon och hitta en kost som jag mår riktigt bra på! Jag har träffat många doktorer och en del kostrådgivare, men inget har hjälpt hittills. Kan blodgruppsmat vara svaret? Kan du hjälpa mig?

Mvh Anna

Så här svarar jag henne:

Hej Anna,

Jag måste rekommendera dig att förändra din kostplan. Jag har jobbat med många som har din blodgrupp och känner som du gör och du ska lyssna på din kropp, inte vad alla andra säger.  När man har Blodgrupp A blir det ofta tokigt att äta efter en strikt LCHF kostplan med mycket kött och grädde. Detta är livsmedel som gör att du sänker din förbränning och dessutom känner dig trött och seg. Jag tycker att du ska fortsatt äta en lågkolhydratskost men tänka på följande:

1. Undvik all form av kött – satsa på mycket fisk, kyckling och ägg i din kost

2. Undvik mjölkprodukter – satsa på soja, havre och get samt fårprodukter

3. Ät vegetarisk mat flera gånger i veckan – gärna varm mat

4. Drick gärna gröna smoothies

5. Ät fett i form av olja, smör är ok, smörbaserade såser, nötter, avokado, oliver, dressing, majonnäs, aioli och get, fårost.

5. Komplettera gärna din kostplan med 5:2 dieten

Du behöver inte äta precis efter din blodgrupp men du kan ha kostplanen som en guide. Jag rekommenderar vidare att du ska köpa min kokbok “Kickstart med Ulrika” och följa den långa kickstarten på en månad. Jag lovar att du kommer att gå ner ca 5-6 kilo. Ge inte upp hoppet Anna – med envishet kommer man långt!!!

Hälsningar Ulrika