I morgon åker jag hem till Sverige efter att tillbringat 2 veckor här i idylliska Loutro. Jag saknar min familj och min vovve jättemycket men ni ska veta att dessa två veckor har varit underbara. Får ni möjlighet att följa med nästa gång så GÖR det!!!

Loutro

Loutro

Detta är en liten pärla på södra Kreta som är ljuvlig…Min uppgift här är att inspirera till en lågkolhydratskost genom föreläsningar samt att jag lagar kvällens middag 2 ggr per vecka.

LCHF pizza

Igår valde jag att göra en pizza till förrätt med fiberhusk och ost och det var poppis! Sedan hade jag hjälp i köket i går och ingen mindre än Bjarne Winarve var på plats med sin fru och hjälpte till att grilla 2 hela grekiska lamm på gotländskt vis – det var en upplevelse för både mig, grekerna här och för Bjarne…

Lammgrillning

Det blev succé och väldigt gott! Jag bjöd på en buffé med avokado/halloumisallad med färska granatäpplekärnor, grönsallad med pestomarinerad mozzarella och russin, rödkålscoleslaw och mina favvosåser: Salsa romesco, ärtpesto och örtcréme.

Buffé

Buffé

Till efterrätt har jag gjort både jordgubbstårta med grädde och riven choklad (vi hade ett födelsedagsbarn) och även en underbar chokladkaka med vaniljcréme och frukt. Allt bakas på mandelmjöl och med sukrin – med ett fint resultat.

Jordgubbstårta

IMG_5107

Chokladkaka med mandelmjöl