Nu är det december och jag vill inspirera er med en himmelsk, mjuk saffranskaka med lingon!
Jag har provat att baka glutenfria lussebullar men jag blir alltid besviken när det gäller smak och konsistens. Men detta recept är väldigt gott så baka min “Saffranskaka med lingon” utan gluten och minimalt med socker till Lucia! Planera och förbered julbaket och förvara i frysen! Jag bakar med det glutenfria mjölet rismjöl och mandelmjöl som är en perfekt kombo i mjuka kakor. Sukrin Melis finns i livsmedelsaffärer och passar bra till bakning.
Trevlig Lucia!
Saffranskaka med lingon och vit choklad – 8 portioner (360 kcal per portion)
Tillagningstid: 30 minuter.
200 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl turkisk yoghurt
1 dl sukrin melis
2 ½ dl rismjöl
2 ½ dl mandelmjöl + till formen
3 tsk bakpulver
1 paket saffran 0,5 g
2 dl frysta lingon
Topping: Sukrin melis