SkumtomtarÄrligt, är verkligen lussebullarna som man köper på ICA och Statoil goda? Är pepparkakorna nödvändiga varje dag och dessa skumtomtar, är det gott?

Det blir så mycket onödigt socker denna månad, vare sig man vill eller inte känns det som. Var man än går finns det så lätt tillgängligt och det bjuds överallt…

Jag har jobbat med mitt beteende när det gäller sötsaker och i dag kan jag stolt säga att jag inte är sugen eller gillar dåligt godis, halvfabrikat och torra bullar. Det är ju liksom inte värt att äta detta när det inte är så gott. Så onödigt!

Jag bakar hellre själv en god kaka eller gör mitt egna godis. Då har man koll på ingredienser och kan välja hur mycket socker man lägger i eller faktiskt också välja ett bättre socker t ex Sukrin Gold som fungerar utmärkt. Detta socker påverkar inte blodsockret och smakar som vanligt socker.

sukringold-loopI dag bjuder jag på ett recept som ni kan göra till 2:a Advent eller någon annan dag i december.

Det är en Saffranskaka med en färskostcréme toppat med granatäpplekärnor – så gott och vackert!

IMG_4758

Saffranskaka med frosting och granatäpple – 9 bitar

50 g smör

1 dl kesella

1 paket saffran 0,5 g

4 dl mandelmjöl

1 dl sukrin gold

2 ägg

1 tsk bakpulver

Frosting & Topping

1 dl vispgrädde

100 g philadelfiaost

1 msk sukrin

½ granatäpple

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen och blanda ner alla ingredienser. Häll smeten i en bakplåtsklädd form, 20 x 30 cm.  Grädda i ugnen i ca 15 min. Låt svalna. Vispa grädde i en bunke och rör i philadelfiaost. Tillsätt sukrin och bred frostingen på kakan. Gröp ur granäpplekärnorna och lägg över frostingen. Skär kakan i rutor och servera.

Om ni vill hitta bra alternativ att äta under december skulle jag beställa min bok “Ulrikas GI Helger” – En fin julklapp och present om ni ska gå bort på middag!