Nu är det dags att börja så grönsakerna i mina pallkragar! Jag är på Gotland och har precis fotograferat en ny bok och skriver manus just nu. Då är det skönt att varva dagarna och vara ute i trädgården en stund då och då. För 8 år sedan gjorde jag ett jobb med att sätta pallkragar i min trädgård och det kan jag varmt rekommendera. När väl jobbet är gjort så blir resultatet mycket bra. Pallkragar håller ogräs borta och det är enkelt att rensa och fylla på med kogödsel och ny jord inför varje säsong.

I dag har jag handlat fröer och ska börja sätta ner i jorden. Jag sådde squash för några veckor sedan i små krukor som jag har förvarat inne men dessa kan jag börja plantera ut nästa vecka!

 

Jag brukar så morötter i olika färger och älskar när jag kan plocka upp från landet och dekorera sallader med färgglada morötter i orange, lila och gult. Jag brukar också så polkabetor och gulbetor som är dekorativt och användbart i sallader och rosta i ugnen. Bägge dessa fröer är lätta att så och kommer alltid upp fint. Jag sår också olika salladssorter, spenat och grönkål som växer som ogräs här på Gotland… Dessa kan man skörda, så kommer det upp nya blad under sommarsäsongen.

Jag har alltid älskat att måla så jag har gjort skyltar som jag sticker ner i landet. Tycker det är roligare än köpta skyltar och dessutom dekorativt i trädgården!

Örter är perenna oftast och jag har timjan, oregano, mynta, gräslök och persilja som kommer upp redan nu men brukar sätta ner dillfrön så jag får mycket dill till sommarrätterna!

När man sår så är det viktigt att inte så fröna för tätt och jorden ska vara lite varm. Dessutom viktigt att vattna mycket och sedan efter några veckor så kommer grönsakerna upp i landet och det finns inget mysigare än att gå ut en sväng i grönsakslandet en sommarmorgon med en kaffekopp!

Älskar maj och att sommaren står framför oss!

Hälsningar Ulrika