En god och hälsosam smörgåstårta som passar att servera under sommaren eller varför inte på midsommarafton? Tårtan är ljuvligt god och kommer att göra succé!
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 ̊C.
- Separera gulorna och vitorna och vispa vitorna styva med en nypa salt.
- Vispa gulan i en annan bunke tills den blir fluffig och krämig. Tillsätt resten av saltet, philadelphiaost och psylliumhusk och vispa till en jämn smet.
- Krossa linfröna och tillsätt dem och bakpulver i smeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna i ostsmeten.
- Låt smeten vila i ca 10 minuter så att huskenfår svälla.
- Bred ut smeten på två bakplåtsklädda ugnsplåtar och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills bottnen får en gyllenbrun färg. Ta ut plåtarna och låt svalna.
- Dela varje botten i 2 bitar.
- Gör i ordning alla fyllningar genom att blanda alla ingredienser i 3 olika skålar.
- Lägg en av brödskivorna på ett uppläggningsfat.
- Fördela hälften av remouladblandningen över och lägg på sallad. Toppa med en annan botten.
- Fördela äggblandningen över och lägg på nästa botten. Lägg på skinkröran och lite sallad över.
- Lägg på den sista brödskivan. Bred på resten av remouladblandningen.
- Toppa med salladsblad, färska räkor, rökt lax, ostskivor, kokt ägg, strimlade sockerärtor, rädisor, cocktailtomater, gröna ärtor, dillkvistar, och gurkskivor.