Nyttig och mättande RAW tårta med massor av härliga nötter i. Passar perfekt både till fikat som till dessert efter en lättare middag!
Gör så här
- Blötlägg cashewnötter under natten.
- Lägg valnötter, mandel, kardemumma, salt och dadlar i en matberedare och mixa till en jämn smet.
- Fördela i en bakplåtsklädd bakform med avtagbar kant, ca 24 cm.
- Ställ in i frysen.
- Smält kokosfettet i en kastrull, låt svalna något.
- Smält den vita chokladen i ett vattenbad och den mörka chokladen i ett annat vattenbad. Låt svalna något.
- Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg i en mixer.
- Mixa hastigt och tillsätt kokosolja.
- Öppna kokosmjölken och lägg ner den tjocka massan av kokosmjölken i matberedaren (släng vattnet som blir över eller använd till något annat).
- Mixa allt ca 2 minuter till en jämn, fluffig smet.
- Fördela smeten i 2 skålar.
- Häll den smälta vita chokladen i den ena skålen och blanda om.
- Gör likadant med den mörka choklad i den andra skålen.
- Bred först över den mörka chokladcrémen på bottnen och sedan den vita chokladcrémen.
- Ställ in i frysen i 4-5 timmar.
- Ta ut kakan 20 minuter innan servering och dekorera med riven mörk choklad, hackade pistagenötter och färska hallon.