Ljuvligt god lax med salami och brieost. Gillar du inte brieost så kan du välja någon annan valfri ost!
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg laxfiléerna i en ugnsform och strö på salt och peppar.
- Fördela salami och brieost över.
- Lägg på ajvar relish och toppa med skivad rödlök och örtagårdskrydda.
- Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
- Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca: 13 minuter.
- Lägg i en skål och blanda ner olja, citronsaft, hackad basilika, salt och peppar.
- Skär haricot verts i mindre bitar och dela tomater. Blanda ner i salladen.
- Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och ringla lite honung över.
- Strö på lite salt. Häll de rostade solrosfröna över salladen.
- Servera laxen med quinoasalladen och rucolasallad.
- Dekorera med citronklyfta och färsk basilika.