I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
- Häll upp på ett fat.
- Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
- Smaksätt med salt, peppar och basilika.
- Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
- Låt koka ihop i 10 minuter.
- Smaka av med mer kryddor om det behövs.
- Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
- Häll på hälften av köttfärssåsen.
- Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
- Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
- Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
- Servera med sallad.