En smakrik och krämig paj som passar utmärkt att bjuda på!
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare.
- Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
- Blanda ihop till en smidig deg.
- Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.
- Klä en pajform, 20 cm i diameter, med degen.
- Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
- Höj temperaturen till 185 grader.
- Rensa kycklingen och dela i medelstora bitar.
- Hacka paprika i bitar och skär champinjonerna i klyftor.
- Strimla purjolök och skala och riv vitlök.
- Hetta upp olja i en stekpanna med och stek paprika, purjolök, champinjoner och vitlök.
- Tillsätt grädde, hönsbuljongtärning, tomatpuré, srirashasås, salt och peppar.
- Låt puttra på svag värme i 3 minuter.
- Finhacka persilja.
- Knäck ägg i en bunke och blanda ner keso, persilja, provencale örtkrydda.
- Häll sedan ner grönsaksblandningen och rör ihop.
- Lägg spenatbladen i botten på pajskalet.
- Lägg över kycklingen och häll i äggstanningen.
- Toppa med riven ost och ställ i ugnen i 25-30 minuter.
- Dekorera pajen med persilja och servera tillsammans med cocktailtomater och rucolasallad.