Bjud dina vänner på en fantastisk festmiddag! Kalvsteken avnjuts med ugnsrostad sötpotatis och härlig citroncrème.
Gör så här
- Sätt ugnen på varmluft, 175 grader .
- Putsa filén och lägg på en smord ugnsplåt.
- Skala och riv vitlök och lägg i en skål.
- Blanda ner soja, salt, peppar och örtkryddor.
- Bred över marinaden på filén och sätt in i ugnen i ca 1 timme.
- Skala och skiva sötpotatis i stavar.
- Lägg på en plåt och häll på olja och strö på salt, peppar och örtkryddor.
- Blanda om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
- Gör under tiden citroncrémen genom att blanda ihop crème fraiche och majonnäs i en skål.
- Riv i skalet av citronen samt pressa i saften i crémen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strö på lite chiliflakes och ställ kallt.
- Ta ut köttet när innertemperatur är runt 55 grader.
- Vira in köttet i folie och låt vila 10 minuter.
- Strimla sockerärtor och blanda ner med sötpotatisen.
- Skiva köttet och lägg upp på en bädd av ärtskott.
- Skiva citron och lägg runt om.
- Servera med sötpotatis och citroncréme.