I går var jag i Södertälje och föreläste på Hagabergs FolkhögskolaDora, som har gått min kurs i höstas hade anordnat en trevlig kväll med “Hälsa” i fokus. Jag föreläste om de olika kostplanerna som jag arbetar med och delade med mig av min egen hälsoresa. Min dotter Ebba var med och hjälpte till som assistent. Hon har blivit så stor nu (16 år) och har hört mig så många gånger så skulle jag bli sjuk en kväll så kan hon träda in och föreläsa 🙂

Föreläsning Södertälje

Föreläsning SödertäljeEbba Södertälje

I helgen ska jag skörda några av mina rabarber som växer i trädgården! Det är så gott när det är helt nya och fräscha. Jag ska baka en paj som jag gjorde mycket förra sommaren som jag kan rekommendera – Trevlig helg!Rabarberpaj

Rabarberpaj – 1 paj
5 rabarberstänger
2 msk potatismjöl
1/2 dl sukrin
175 g smör
1 dl dinkelsikt
1 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl sukrin
100 g solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär rabarber i mindre bitar, ca 2 cm. Blanda rabarber med potatismjöl och sukrin. Smält smöret och blanda ner dinkelsikt, mandelmjöl, havregryn, solrosfrön, sukrin, bakpulver och vaniljsocker i kastrullen. Tryck ut hälften av smeten i en form med avtagbar kant. Lägg i rabarbern och fördela resten av smeten ovanpå. strö ev på lite solrosfrön. Grädda ca 30 minuter i ugnen.