I dag har jag gjort ett matreportage och lagat lite olika pizzor. Jag har tagit fram olika recept på pizzabotten som är glutenfria och med lågt kolhydratsinnehåll. Är alltså perfekt när man följer LCHF!
Önskar dig en härlig helg och njut denna pizza i helgen – hälsningar Ulrika
Lax och pepparrotspizza – 1 pizza
1 ½ dl riven mozzarella
¾ dl mandelmjöl
2 msk färskost pepparrot
1 ägg
1 tsk fiberhusk
Topping
Resten av förpackningen av färskost pepparrot, 125 g
½ paket mozzarella
½ rödlök
50 g sockerärtor
4 skivor rökt lax, ca 75 g
Lite rivet citronskal
Svartpeppar
Dillkvist och citron
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop ingredienserna till pizzabotten och bred ut på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min. Ta ut och låt svalna 10 minuter. Bred över resten av pepparrotsosten. Skiva löken och lägg över pizzan. Skiva mozzarellan och lägg över. Strimla sockerärtor och lägg över. Strö på svartpeppar och sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Lägg på laxskivor, citronzest och lite dill. Pressa gärna citronsaft över.
I dag har jag lagat många rätter för tidningen ALLAS och är inne på Påsknumret som kommer senare i vår. Så håll utkik! Då blir det glutenfri citronkaka med maräng utan socker, saffranspannacotta och mangomousse så ett tips är att börja prenumerera på ALLAS!