Mina barn tycker jag har ett bra jobb säger de ofta! De undrar vad jag egentligen gör eftersom jag inte går till jobbet på morgonen och är ofta hemma när de kommer från skolan… Mamma, du har det skönt du som inte behöver gå till skolbussen, gå i skola eller åka till ett jobb får jag ofta höra.

Visst har jag det bra, men jag jobbar faktiskt ganska mycket – ofta mer än heltid men jag har en frihet och kan jobba med något jag brinner för och tycker är väldigt roligt och dessutom jobba när det passar mig och att jag finns hemma i familjen är skönt.

I dag är en sådan dag där jag är hemma på dagen, hinner med en massa administrativa saker, hinner fixa lite med tvätt och så innan jag ska sätta mig i bilen och åka till Avesta. Jag ska föreläsa på Biblioteket i Krylbo i kväll och det ska bli så roligt. Min arbetsdag börjar egentligen nu vid 15 när jag ger mig iväg och så kommer jag hem vid 22:30 ikväll.

När jag är borta på kvällarna ordnar jag ofta så att det finns något att äta när barnen och min man kommer hem (jag vet, jag skämmer bort…). Anledningen till att jag så gärna gör det är att då vet jag att de äter en bra middag….Annars åker makaronerna fram och det blir en middag som ofta består av en “quick fix” och det gillar inte jag! Faktiskt gillar inte min familj det heller men de orkar helt enkelt inte att fixa något annat. SÅÅÅ idag tänkte jag dela med mig vad jag har lagat och ställt i kylen.

Davidssons sallad

Vi gillar lite olika råvaror i min familj så jag jag en stor tallrik och lägger på grönsallad och en quinosallad som jag har gjort genom att koka vit quinoa 13 min i vatten. Hälla av vattnet och lägga quinoa i en skål, blanda ner lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och örtagårdskrydda. Sedan skär jag i lite morötter och lägger i en liten burk majs. Sedan toppar jag med sådan som mina barn gillar: lite lufttorkad skinka, riven ost, gurka, sockerärtor, räkor, tomater. Vi köper ofta Lallerstedts dressingar och idag får de en Rhode Island som passar till.

Sedan kan de ta en frukt och nötter om de blir hungriga på kvällen 🙂

Hur gör ni?