Numer handlar mina nyårslöften om att vara frisk och ge min kropp mat som ger energi och inte tar min energi! Om jag kan vara hälsosam 300 dagar av årets 365 dagar så har jag uppnått ett bra nyårslöfte. Då kan jag unna mig allt det jag njuter av som inte tillhör min vardagliga kostplan i lagom dos dvs 65 dagar. De flesta gör tvärtom och är hälsosamma i januari och efter påsk och hittar inte en hälsosam livsstil resten av året.

Mina nyårslöften är att:

•Välja naturliga och bra proteiner som en bas i min kostplan – ekologisk kyckling, kravmärkt kött, fisk och ägg är lätt att laga goda rätter av.
•Njuta av bra fetter såsom olivolja, pesto, nötter, frön, avokado, majonnäs, aioli och riktigt smör.
•Ge min kropp antioxidanter från regnbågens alla färger men främst gröna grönsaker som dessutom ger extra järn och vitamin K och gör min tarmflora basisk.
•Dricka mycket citron och ingefärsvatten som är bra för rening och immunförsvar.
•Vara ute i friska luften och få lite ljus och sol varje dag – bra intag av D-vitamin!
•Förbättra min kondition ytterligare med PW och jogging samt träna styrka och balans för en starkare kropp.
•Äta olika mängd kalorier varje dag för en bättre förbränning samt att fortsätta med periodisk fasta.
•Göra regelbunden vattenfasta och reningskurer var 6:de vecka.
•Vila och återhämta mig och ha som mål att sova minst 7-8 timmar per natt.
•Skratta och umgås med vänner samt fylla mitt år med upplevelser istället för att konsumera i prylar och kläder.

Av erfarenhet vet jag att om jag håller dessa löften kommer jag att ha alla chanser att fortsätta att vara frisk och må bra under nästa år. Jag tänker också långsiktigt och vet att jag måste påminna mig varje vecka, varje månad om mina egna hälsolöften till mig själv. Detta är något många ofta glömmer bort.

Ägna en stund innan nyårsafton och skriv ner några av dina egna nyårslöften och tänk långsiktigt!

Det ger dig bra förutsättningar att lyckas nå dina mål under 2022.

 

Jag önskar dig ett riktigt gott och hälsosamt NYÅR – hälsningar Ulrika