Jag gör alltid sill på julbordet och det är något jag (och mina gäster uppskattar)! Jag ogillar skarpt de färdiga sorterna som senapssill, skärgårdssill, vitlökssill… den enda goda sill som jag köper klar är Matjes!
Dessa sillar gör jag på julbordet och finns i min bok Ulrikas GI helger. Jag använder Abbas 5 minuters sill och den är super!
Tre sorters krämiga sillar
Senapssill
1 paket ”5 minuter sill”
1 msk grovkorning senap
1 msk dijonsenap
½ strimlad purjolök
2 msk hackad färsk dill
½ dl majonnäs
2 msk gräddfil
Salt och svartpeppar
Örtsill
1 paket ”5 minuter sill”
1 finhackad rödlök
Skal av 1 citron
1 dl färska blandade örter t ex dill, basilika, persilja, gräslök
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Pepparrotssill
1 paket ”5 minuter sill”
½ dl finriven färsk pepparot
2 msk kapris
½ dl hackad gräslök
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och fördela sillbitarna jämnt i tre skålar. Blanda ner ingredienserna till senapssilen i en skål, ingredienserna till örtsillen i en skål och ingredienserna till pepparrotssillen i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.