VårplanteringI går hade  jag en skön dag hemma! Först planerade jag påskliljor ute på altanen och sedan en lång skön promenad i det vackra vädret. När jag kom hem bakade jag knäckebröd som jag älskar. Jag tycker att EWALIE som märket heter gör väldigt bra och goda produkter. Detta knäcke bakar jag nästan varje vecka och hela familjen äter det med glädje. Glutenfritt och ingredienserna passar när jag följer en detoxkur också…

Det är en brödmix som man blandar med vatten och olivolja och ställer i en skål någon timme. Sedan breder jag ut smeten på bakplåtklädda plåtar och strör lite flingsalt över och gräddar i ugnen – så gott!

IMG_1368 Glutenfritt knäcks

Knäcke med peccorino

När knäckebrödet var klart satte jag mig med en god espresso i solen med en skvallertidning och mumsade på knäckebröd med peccorinoost på! Det är inte helt ok att drick kaffe när man gör en detox men det är det enda undantaget jag gör – jag måste ha kaffe…

Lördagskvällen blev en rolig kväll hemma hos Monika Ahlberg som har flyttat in i en lägenhet på Östermalm. Så trevliga gäster och vilken god mat! det var faktiskt inte Monika som hade lagat varmrätten utan hennes nya kärlek men självklart efter hennes recept i boken Monikas Mat…

Monika Ahlberg

Dukningen var fantastiskt och hela stämningen var magisk i går. Kolla in det fina kaklet som Monika har i köket – är det inte vackert? Hon har väldigt god smak och blandar gamla saker med nya saker och det gillar jag verkligen. Till förrätt fick vi en god ärtsoppa med sallad och stekta pilgrimsmusslor (passade mig ypperligt på min detox). Jag drack bara vatten hela kvällen men jag blev roade av alla andra som drack vin – ganska mycket vin…

Glenn Schiller Osso Buco á la Monika Ahlberg Monikas Mat

Varmrätten var en klassisk Osso Buco som Glenn hade jobbat med hela dagen och den var väldigt god – bra jobbat av honom som aldrig hade lagat rätten tidigare!

Monika som har skrivit mer än 15 kokböcker och mest känd är hon med boken Rosendahls Trädgårdscafé som är en underbar kokbok. Nu driver hon driver ett café på Thielska Galleriet på Djurgården med stor framgång. Vi jobbar lite olika hon och jag….hon sparar inte på varken socker eller vetemjöl kan man säga…!