Ejuva DetoxI dag smäller det! Jag börjar min årliga, lååånga Detoxkur – äntligen. Jag hade tänkt att jag skulle börja i februari men det kom så mycket emellan så jag fick inte i hop det. Därför blir det 4 veckor i mars som kommer att ägnas åt min detox. Jag har gjort många detoxkurer under åren och tycker att det är fantastiskt skönt på många sätt och resultatet är alltid bra. Jag får lite extra energi, ägnar mig mer åt mitt inre, lagar bara vegetarisk och ekologisk mat och dricker ingen alkohol, satsar på varma bad, bastu och lite mer yoga under denna tid. Jag har beställt en detoxkur från Ejuva som jag älskar men den är svår att få tag i och dyr… En annan bra produkt som finns i Sverige är Pure Cleanse från Renewlife.

Ejuva detox

I morse började jag med en liten dos av alla örtkapslar, bara 10 st och sedan ökar man dosen varje vecka och äter upp till 40 kapslar sista veckan per dag…Denna kur kombinerar man med en veckovis matsedel som finns bifogat och äter mindre och mindre föra varje vecka och avslutar med 1-2 veckor med juicer och flytande föda. En tarmrening rekommenderas också att man gör de sista veckorna och det är inte så farligt som man tror…

Ejuva detoxEfter alla kapslarna hade svalts var det dags att göra morgondrinken med ekologiska frukter och bär och i den blandar man i probiotika och en pulver som är en blandning med chiafrön, fisberhusk, psylliumfrö och linfrön – väldigt gott och mättande!

Jag kommer nu att göra en massa rätter från min första Detoxbok som är väldigt bra fortfarande och min härliga Raw Food bok som jag älskar recepten i. Nu ska jag iväg och handla en stor varukorg så jag har allt jag behöver hemma.

Någon annan som gör Detox just nu?

Hälsningar Ulrika