Alltid när jag är ute och äter blir jag inspirerad av maträtter. I går var det dags för julbord och där fanns ett stort godisbord och där fanns det mandelmusslor. Det kom idén att jag skulle bara lite hälsosammare bottnar och resultatet blev lysande!

Vi på Ulrikas Kickstart njöt av julbordet på Ulriksdals Värdshus flera timmar och vår VD Ulrika Albers tackade för vårt jobb vi har gjort med bolaget under 2021 – Så fantastisk roligt att vi har 98% nöjda kunder och att vi kan sprida matglädje till så många kunder!

Här får ni receptet och jag tycker att det är en fin avslutning på julbordet och ni kan variera med olika topping! Färska bär, hjortronsylt eller blåbärssylt kanske? Varje mussla innehåller 3,5 g kolhydrater.

    

Mandelmusslor med grädde, vinbär och mandelspån – 6 st

100 g smör

3 msk sukrin melis eller kokossocker

1 ägg

1 äggula

3 dl mandelmjöl

½ dl kokosmjöl

1 tsk psyllium

1 nypa salt

Topping: 2 dl vispad grädde, 3 st vinbärsklasar och 2 msk  rostade mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller stavmixer. Låt stå i kylen 1 timme. Tryck ut degen i valfri form.  Grädda i ugn ca 8-10 minuter. Ta ur formarna och sätt på galler på 45 grader i ca 1 timme. Rosta mandelspån i en torr stekpanna.  Fyll en mandelmussla med 2 msk vispad grädde, ½ vinbärsklase och lite rostad mandelspån.