Just nu befinner jag mig i en otroligt kreativ fas där jag skapar nya recept till alla våra kurser – både för Ulrikas Kickstart och det spännande nya området Functional Foods. Min filosofi är att hälsosam mat ska vara både njutbar och enkel att laga. Därför bygger jag alla mina recept på näringsrika råvaror utan snabba kolhydrater och socker. Oavsett om det gäller frukost, matiga rätter, bakverk eller desserter, vill jag att maten ska vara färgstark, smakrik och inspirera till en hälsosam livsstil.

Jag älskar att resa genom smaker! När jag skapar recept hämtar jag inspiration från världens alla hörn – Medelhavet, Mellanöstern, Asien och Sydamerika. Mina kunder och följare uppskattar just mina unika smakkombinationer, och det gör mig så glad att kunna dela den glädjen genom mina kurser och sociala medier.

Här på Mallorca har jag just nu två fantastiska assistenter, Ebba och Emilia, och tillsammans skapar vi hela 40 nya recept i veckan! Under januari till april blir det omkring 400 recept – en kreativ process som ger mig så mycket energi. Ljuset här är magiskt, och i min trädgård fotograferar och filmar vi alla rätter för att inspirera på Instagram och TikTok. Dessutom är råvarorna här runt Medelhavet otroligt smakrika, vilket gör matlagningen ännu roligare.

När jag komponerar recept tänker jag alltid på att använda regnbågens alla färger – grönt, gult, rött, lila, blått och orange – för både hälsans och smakens skull. Jag varierar mellan animaliska

och vegetabiliska proteiner och ser till att mina kostscheman innehåller en hög proteinnivå. Mjölkprodukter använder jag sparsamt och föredrar istället naturliga fetter som olivolja, avokado, nötter, frön, pesto och oliver – även om en krämig sås kan vara ljuvlig då och då!

Och vad händer med all mat vi lagar? Inget går till spillo! Mina grannar och vänner får matlådor att ta med hem, vilket gör att vi kan inspirera även vår närmiljö. Ebba och Emilia hjälper mig att hacka, förbereda och dokumentera varje recept, vilket är avgörande när vi lagar upp 10-20 rätter per dag. När recepten är klara skrivs de ner, fotograferas och läggs in i våra nya kostscheman och receptblad – något som mina kunder verkligen uppskattar.

På tal om inspiration! På Internationella kvinnodagen deltog jag i ett webinar hos Swea, där jag pratade om vikten av att se fram emot en hälsosam och lustfylld vår – utan att behöva göra avkall på livets goda. Det är precis det jag vill förmedla genom mina recept och kurser: mat som gör gott för kroppen samtidigt som den är njutbar och lätt att älska! Om du missade webinariet kan du se det här: https://vimeo.com/1064032709?ts=0 och använda lösenordet: tillsammans.

Dessutom skriver jag just nu på en ny bok som kommer att släppas hösten/vintern 2025. Det ska bli så roligt att få berätta mer om den framöver!

Hälsningar, Ulrika