AnnieI går lagade jag mat och det blev 10 härliga, nya, spännande, goda och nyttiga 5:2 rätter! Med mig i köket hade jag Annie som går i min kurs och ville lära sig lite i köket. Hon hjälpte till med det mesta och jag hoppas att hon fick lite nya idéer…

Återigen gjorde jag en väldigt god pizza som jag måste berätta om. Jag hittade en ny vara på ICA, i frysdisken som jag var tvungen att prova 🙂

– FRYSTA SOLMOGNA TORKADE TOMATER –

Det blev en Kikärtspizza med tomattopping som var så god,,,! Eftersom denna pizza är vegetarisk, glutenfri och komjölksfri passar den utmärkt som lunch på min detoxkur (jag är på min 10 dag nu). Det fina är att hela pizzan innehåller bara 680 kalorier och jag lovar, det räcker till 2 portioner och då hamnar man på ynka 340 kalorier – alltså en perfekt lunch eller middag på din fastedag!

Kikärtspizza med solmogna tomater

Solmogna torkade tomater

Kikärtspizza med soltorkade tomater – 2 portioner (340 kalorier per portion)

1 ½ dl kikärtsmjöl

1 dl vatten

1 krm pizzakrydda

Fyllning

200 g frysta solmogna torkade tomater

¾ dl ajvar relish, mild

1 dl riven getost, peccorino

½ dl naturella cashewnötter

havssalt och svartpeppar

65 g rucolasallad

Tina de frysta solmogna torkade tomaterna något. Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå 10 minuter (eller under hela dagen) Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda 10 minuter i ugnen. Bred på ajvar och lägg på den rivna osten. Lägg på de soltorkade tomaterna. Toppa med cashewnötter, havssalt och svartpeppar. Grädda i ugnen 10 minuter. Servera med rucolasallad.