I dag var det premiär för min första medverkan på “Efter tio” med Malou och jag kommer att vara där lite då och då i fortsättningen. Nästa gång blir redan nästa vecka den 6 feb och då blir det ÄGG som tema!
I dag fick jag träffa Micke som är PT och har ett stort engagemang (precis som jag) att hjälpa människor att hitta en hälsosam livsstil.
Jag lagade upp 4 enkla kickstartrecept och dessa hittar ni recept på nedan. Snabba, nyttiga och lättlagade recept som passar utmärkt till en kickstart! Tonfiskröra med curry och äpple, Champinjonomelett, Parmaskinka och pesto och en sjögräsnudelsallad med grönsaker.
Tonfiskröra i salladsblad – 2 portioner (275 kcal per portion)
1 burk naturell tonfisk
1 grönt äpple
½ röd paprika
10 cm purjolök
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
½ msk curry
Salt och svartpeppar
Romansallad
Häll av tonfisken och lägg i en skål. Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Servera tonfiskröran i salladsblad.
Plocksallad – ta vad du har hemma…(623 kcal per portion)
2 dl blandad sallad
4 skivor skinka t ex Serrano
1 bit mozzarella eller fetaost, 125 g
½ gul paprika
4 körsbärstomater
1 msk grön pesto
2 msk valnötter
Lite balsamico
Lägg sallad i en lunchlåda. Rulla ihop skinka och lägg på sidan. Skiva osten och paprikan och lägg bredvid. Lägg ner några tomater och oliver. Toppa med en klick pesto och lite valnötter. Ringla lite balsamico över.
Omelett med spenat och champinjoner – 1 portion (507 kcal per portion)
5 stora champinjoner
½ röd lök
1 msk olivolja
2 nävar bladspenat
2 ägg
salt och svartpeppar
50 g fetaost
Skiva champinjoner och rödlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn svamp och lök några minuter. Vispa ihop äggen i en skål och strö på salt och peppar. Häll över äggsmeten och stek på medelvärme tills omeletten är fast. Smula över ost och servera.
Sjögräsnudelsallad med grönsaker – 1 portion (288 kcal per portion)
100 g sjögräsnudlar
50 g sockerärtor
1 morot
10 cm gurka
½ röd paprika
2 msk hackad färsk koriander eller mynta
Dressing:
1 msk rostade sesamfrön
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk riven vitlök
2 msk soja
1 msk ketjap manis
1 tsk sesamolja
lite limejuice
svartpeppar
Skölj sjögräsnudlarna och lägg i en skål. Strimla alla grönsaker och lägg i skålen. Blanda ihop dressingen och häll över salladen. Blanda om och toppa med färsk, hackad koriander.