I dag är det juldagen och jag vaknade tidigt och satt med tända ljus och mötte morgonen. Fridfullt.

Jag gillar verkligen december med advent, pepparkakshus, lucia mm men har lite svårare med själva julafton om jag ska vara ärlig. Det är jämt så stökigt och stressigt samt alla har så höga förväntningar. Vidare har jag svårt med alla julklappar som ska köpas trots att vi har allt vi behöver…

Årets jul var dock lugn och skön. Eftersom vi var bortbjudna och reser bort i dag behövde jag inte lägga någon tid på matlagning eller fix hemma. Jag hann med en underbar löparrunda längs Edsviken på morgonen med bra musik i mina nya hörlurar. Sedan julbord med min mans familj och på kvällen åt vi skaldjur och drack champagne tillsammans med paketöppning.

Julafton

I dag reser jag till varmare breddgrader och ska njuta av ledighet tillsammans med min familj! Väskan är packad och vi är på väg till Arlanda – jag ska blogga från resan så jag väntar med önska gott nytt år…