just nu har jag min mest hektiska tid på året… Jag lagar alltså mat hemma med en fotograf 3 dagar i veckan. Varje dag handlar jag, plockar upp råvaror i köket och gör ca 10 rätter per dag. Dessa fotas och sedan ska jag städa köket och skriva recepten. Inte så glamoröst som man kan tro och jag har producerat runt 200 recept under nov och dec så nu börjar fantasin tryta. I dag blev det en god färslåda – här kommer receptet!

Färslåda med fänkål, pesto och fetaost – 4 portioner

500 g nötfärs

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk örtagårdskrydda

½ dl hackad färsk bladpersilja och basilika

1 ägg

1 dl grädde

1 fänkål

1 rödlök

1 msk olivolja

½ paket fetaost, ca 75 g

3 msk grön pesto

3 msk röd pesto

Färsk ruccolasallad

Sätt ugnen på 175  ̊C. Lägg nötfärsen i en skål och blanda med ägg, persilja, basilika och grädde. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Tryck ut färsblandningen i en smord ugnsform. Strimla fänkål och rödlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fänkålen och rödlöken. Lägg ovanpå färsen. Smula över fetaost och klicka ut röd och grön pesto. Ställ in i ugnen i 30 minuter. Servera med färsk ruccolasallad.

På fredag är jag inbjuden till “Efter tio” med Malou för att laga nyttiga GI godsaker för julen! Om du vill ha lite inspiration hur du gör nyttigare glögg, pepparkakor och saffransbullar kan du titta på TV 4 runt 10:30 tiden på fredag. Jag bjuder också på mina krämiga goda sillar och ger tips på hemgjord julgranola!